Timișoara Fashion Week 2020: bun venit în jungla urbană

Timișoara Fashion Week 2020

Anul acesta îmi cam luasem gândul de la evenimente. Pandemia nu a fost tocmai permisivă cu doritorii de entertainment urban așa că mi-am zis că asta e, bine că suntem sănătoși măcar. Apoi a venit septembrie și lucrurile s-au precipitat în orașul nostru. Cei de la Heritage of Timișoara au organizat HoT: Cetate (în cadrul căruia au inaugura Muzeul Muehle). Teatrul Național a desfășurat Fest-FDR și, inspirat fiind de perioada pe care o trăim, a numit festival S.O.S. 2020. Iar pentru ca lucrurile să fie perfecte, am avut parte și de o seară dedicată modei: Timișoara Fashion Week 2020.

Ținuta

Într-o primă fază nu am fost sigură că voi ajunge la prezentările de la Timișoara Fashion Week 2020 pentru că evenimentul trebuia să aibă loc sâmbăta, iar eu trebuia să fiu la secția de votare. Totuși, vremea super moody a obligat organizatorii să mute evenimentul vinerea, deci problema mea a fost rezolvată fără a depune eu nici un fel de efort.

Tema fiind jungle vibes am știut de la bun început ce anume vreau să port: un look inspirat de ținutele exploratorilor din junglă. Aveam pantalonii potriviți pentru asta, dar îmi doream o cămașă deosebită și de aceea am apelat la Alexandra Guțu.

Cine este Alexandra Guțu? Ei bine o tânără super talentată despre care am scris aici, care pictează cele mai faine cămăși ever. Eu am cunoscut-o și am început să o urmăresc datorită TOMBABE și știam că este persoana potrivită pentru ceea ce aveam de gând. Așa că am sunat-o, i-am spus cum stă treaba și împreună am decis să nu îmi picteze nimic animal print pe cămașă, ci să se lase inspirată de preferințele mele. Și uite așa am ajuns mândra posesoare a unei cămăși superbe, pictată cu un tucan colorat și frunze roz de Monstera. Practic nu puteam cere mai mult și vreau să îi mulțumesc și aici Alexandrei pentru ajutor și promptitudine.

Timișoara Fashion Week 2020

Pantalonii basic și cămașa Alexandra Guțu au fost completați de o pereche de bocanci pentru că vremea nu mi-a permis de nici o culoare să port sandalele pe care le voiam inițial. Am adăugat o curea Maze pentru că voiam un element edgy. Pălăria aleasă a fost ultima pălărie achiziționată de la Pălăria Dădârlat. În materie de geantă am mers la sigur cu geanta mea tip aparat foto de la Meli Melo care avea un snake print ce se integra perfect în look. Și pentru că era mai frig decât mă așteptam eu, am adăugat pe ultima sută de metri o jachetă pe care a găsit-o Flavius anul trecut la un second, dar pe care nu avusesem încă ocazia să o port nicăieri.

Nu am uitat nici de mască. Timișoara Fashion Week 2020 a fost totuși un eveniment destul de mare și regulile de siguranță trebuiau respectate. Din fericire, aveam masca perfectă de la Lightning Shop. Roz și super shiny, aceasta mergea de minune la ținuta mea, parcă Roxi ar fi făcut-o special pentru mine :P. Bine, special pentru mine și pentru voi este reducerea de 10% dacă folosiți codul ACOSTA10, dar tot trebuie să recunoașteți că masca asta roz zici că a fost făcută de mine :))).

Timișoara Fashion Week 2020

Bineînțeles că ținuta nu avea cum să fie completă fără machiaj. Și în acest domeniu am avut parte de ajutor. Nico de la Next Makeup & Eyebrow a avut grijă să îmi facă cel mai cool makeup ever. Efectiv mi-a părut rău când a trebuit să mă demachiez seara. Atât a fost de frumos. Deci Nico este o comoară la casa omului, nu am ce zice. Și, acum vă dau un mic spoiler, dar sunt sigură că îmi înțelegeți entuziasmul: pregătim o surpriză foarte mișto luna aceasta pe Instagram. Deci dacă nu mă urmăriți și nu o urmăriți, acum e momentul: @bloguluandra și @nicoletabodea.

Ok. Astfel pregătită am pornit spre Iulius Town și spre marele eveniment.

Evenimentul

La mall era plin, evident. Noi am ajuns puțin cu întârziere (puțin mai mult :D) și deja se strânseseră foarte mulți oameni, însă locurile noastre erau asigurate. Ceea ce am savurat însă a fost momentul până să intru în incinta bine delimitată a evenimentului. Cum am spus și mai sus, era plin de oameni, ceea ce mi-a amintit de Milano și de cât de fain a fost să experimentez Milano Fashion Week anul acesta, înainte să înceapă toată nebunia. O adevărată delectare care mă face să mă întreb când anume am ajuns eu atât de pasionată de modă? Dacă îmi dau seama de răspuns vă anunț.

Revenind la eveniment, în momentul în care am intrat m-am bucurat să descopăr mai multe zone special amenajate pentru poze. În plus, cadrul ”natural” al Iulius Town ne-a dat posibilitatea să facem câteva poze super cool. Cei de la 360 Marvik Booth au venit cu cabina lor foto 360 unde ne-am distrat o tură. Distanțarea socială era la ea acasă. Practic cadrul era amenajat pentru o seară de neuitat.

Prezentările

Cele 17 prezentări ale serii au adus pe scena Timișoara Fashion Week designeri consacrați, dar și tineri artizani la început de drum. Nu voi enumera toate colecțiile pentru că m-aș întinde mult prea mult cu articolul, însă trebuie să subliniez momentele și colecțiile mele favorite.

În primul rând, mi-a plăcut foarte mult deschiderea. Nu știu de la cine erau costumele de baie de inspirație jungle pe care le-am văzut, însă accesorizarea cu șerpi vii a fost un element unic. Practic fetele care au defilat sunt niște super curajoase și mi-au reamintit de ce nu voi fi niciodată un bun model :)))).

Apoi, a fost genial să o văd pe Daria defilând pentru Stada Boutique. Colecția dedicată domnișoarelor a fost perfectă pentru fetele de la Kids Model School, iar Daria a purtat o rochie absolut superbă. Sper să o admir și pe scene mai mari cât de curând.

Cătălin Botezatu a prezentat 3 colecții, însă preferata mea a fost Vigo Hope. Nu mă așteptam să văd o colecție realizată folosind plastic reciclat semnată Cătălin Botezatu, dar a fost o surpriză foarte plăcută. În plus, sunt destul de sigură că piesele realizate pentru băieți ar arăta foarte bine și pe fetele care preferă un stil oversized, unisex. Ca să nu mai vorbim de genți care clar erau perfecte pentru ambele sexe. Poate chiar puțin mai mult pentru fete :D.

Un brand pe care îl așteptam cu sufletul la gură era Pălăria Dădârlat. În caz că nu ați citit acest articol și nu știți, eu sunt mega fan al acestuia și eram super curioasă cu ce anume vor veni la Timișoara. Bineînțeles că nu m-au dezamăgit. Toate pălăriile lor au fost superbe și le-aș fi luat acasă de la prima la ultima :D.

Designerii tineri au pus complet stăpânire pe scenă cu creații aparte, al căror design era departe de tot ceea ce moda de mass market promovează în momentul de față. Erau genul de piese care fie îți plăceau la nebunie, fie nu îți plăceau deloc. Iar pentru mine a fost exact așa. Unele mi-au plăcut la nebunie, altele deloc. Dar ce articol vestimentar a fost creat vreodată pentru a fi pe placut tuturor?

Pif Stefano și armata sa de femei roșii a fost provocator. Cristina Lazăr a dat o notă aparte liniilor minimaliste. Andreea Manea a reprezentat spiritul nomad ce a dat numele colecției sale. În timp ce Eveline Tănasie s-a jucat cu textururi și croiuri îndrăznețe.

Un adevărat deliciu, ce mai.

De pe scenă nu au lipsit nici creații mai clasice ale unor branduri cunoscute deja precum Rodica Costea Royal Concept, Aura Dumitru sau Cozacone. Iar seara a fost încheiată de prezentarea spectaculoasă a brandului Felix Ramiro care, pe lângă costumele masculine clasice, a adus pe scenă un spectacol de foc și culoare.

Cadourile

Și dacă prezentările și evenimentul în sine mi-au plăcut atât de mult, era imposibil să nu îmi placă mulțimea de cadouri pe care am primit-o. Așa că trebuie să mulțumesc frumos sponsorilor pentru atenția și dedicarea lor: Leonidas, Avon, Breathless, Office Solution, Inge B, Cupio. Sunteți minunați și vă mulțumesc pentru cadouri și pentru că ați susținut și susțineți Timișoara Fashion Week.

Anul acesta nu a fost ușor, iar faptul că oamenii încă se mai încumetă să organizeze evenimente de o asemenea anvergură nu poate decât să mă bucure. Timișoara Fashion Week 2020 a fost extraordinar și aștept cu nerăbdare următorul eveniment. Până atunci vă încurajez să îi urmăriți pe Facebook și Instagram.

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.