Milano Fashion Week: street style și Paul Micșa

street style

În primul episod al seriei vă povesteam că Milano pentru mine a fost doar despre fashion. Știu, Alin, dacă citești aceste rânduri, că am spus că nu voi mai vorbi despre fashion pe blog, dar nu ma pot abține :)))). E Milano. E capitala modei! Trebuie să vorbesc despre fashion și despre street style. Nu mă mai primesc în Milano (după ce trece corona virus :)))) dacă nu vorbesc despre modă.

După cum probabil ați înțeles (dacă nu, aflați aici) nu am reușit să intru la nici una dintre prezentările din cele două zile de Milano Fashion Week la care am participat. Nu s-a putut și pace. Iar perspectiva m-a pus pe gânduri. Cum mergeam eu ca o divă la evenimentele din România. Cum stăteam pe la poartă cu restul oamenilor de rând la Milano. Mă tot gândeam la mama Șerica. Are ea o expresie foarte grăitoare: Decât codaș în oraș mai bine în satul tău fruntaș. Pe alocuri, are logică. Dar cum mai creștem dacă rămânem doar în satul nostru? Și eu asta am vrut cel mai mult de la Milano Fashion Week: să cresc.

Cum se îmbracă oamenii în Milano?

Absolut minunat. Am mai spus asta și în primul articol, dar trebuie să mă repet. Oamenii din Milano se îmbracă genial. Au un ceva aparte, numai al lor. Și nu sunt doar cei tineri super bine îmbrăcați, ci și persoanele mai în vârstă. Și nu doar cei care participă la Milano Fashion Week, ci și oamenii normali de pe stradă.

Aș putea să mai vorbesc mult și bine teoretic, dar mi se pare mult mai util să vă arăt ținutele mele favorite și să vă spun de ce mi-au plăcut.

Let’s go!

street style
Pe domnul acesta l-am văzut în stație, în timp ce așteptam metroul și mi s-a părut super cool, dovada clară că stilul nu are vârstă.
street style
Pe tanti am surprins-o în metrou și vreau să mi-o închipui ca pe future me. Așa plănuiesc să fiu și eu la bătrânețe, doar cu părul roz :D.
street style
Da, în Milano până și prietenii necuvântători sunt super fashion.
street style
La ținuta aceasta am adoraaaaat pălăria!
street style
Tipa mi-a atras imediat atenția. Nu pentru că aș purta ce purta ea, ci pentru nonșalanța cu care purta ținuta. Plus că părea un personaj din Sherlock Holmes.
street style
După cum probabil ați realizat sau veți realiza în curând, eu găsesc multe asemănări între oameni de pe stradă și diverse personaje. Acum, lookul acesta all black mi se pare genial, dar ziceți voi dacă tipa nu arată exact ca și Cruella de Vil.
street style
Să tragi un troler după tine este absolut normal în Milano (cel puțin în perioada de fashion week), dar cum să arăți atât de bine în timp ce faci acest lucru?
street style
O variantă modernă, adaptată, a Scufiței Roșii? Poate, dar mie, sincer, mi-a plăcut la nebunie părul.
street style
Tipele astea rămăseseră pe afară la prezentarea Luisei Beccaria (exact ca și noi :D), dar ținutele lor erau desăvârșite. Și da, trench din dantelă vreau și eu!
Acesta este street style 100%, dar uitați-vă la el bine pentru că mi se pare desăvârșit.
Tot înainte de Luisa Beccaria. Detest papucii, dar arătau perfect în ținuta asta, deși pe mine nu m-ar avantaja nici în 1000 de ani.
street style
Habar nu am dacă este tip sau tipă. Am surprins cadrul în metrou și am adorat ținuta. Vedeți de ce spun că ținutele de street style din Milano sunt absolut geniale?
street style
În Milano am înțeles cât de fun poate fi să fii minionă. Aici fetele așteptau să vină Chiara la Prada.
street style
My Russian Girls. Nu întrebați dacă erau rusoaice pentru că nu am intrat în vorbă cu ele, dar așa le-am zis, în capul meu, din momentul în care le-am văzut. Veniseră să arunce o privire la cine participă la show-ul Moschino.
Ok, una dintre ținutele mele favorite o poartă tipul acesta. Hanoracul colorat este de vis și îl vreau pentru mine!
No comment :D.
Aceasta este una dintre imaginile mele favorite cu Adriana din Milano. Rochia și paltonul sunt semnate Arina Varga și sunt absolut de vis.

Cam asta ar fi selecția. Bineînțeles că am văzut muuuult mai multe ținute de street style absolut geniale. Din păcare nu am reușit să le pozez pe toate. Altele le-am înregistrat video și le puteți descoperi aici. Acum să trecem la ceea ce am purtat eu :D.

Ce am purtat eu la Milano?

Să decid ce urmează să port la Milano a fost foarte complicat din mai multe motive. Principalul fiind acela că aveam un spațiu foarte limitat pentru bagaje. Apoi, îmi doream foarte mult să port ceva semnat de Paul Micșa, din colecția Barok. Știți probabil că îl ador pe Paul Micșa (am scris de o grămadă de ori despre el), iar colecția Barok este superbă. Nu aveam cum să nu port așa ceva pentru Milano Fashion Week.

Deci am mers la Paul, am discutat, am stabilit ce și cum, am ales și aia a fost. Am pornit spre Milano cu bagajul destul de mare, dar cu o strategie. Așa că prima ținută a trebuit să fie destul de simplă, dar de efect. Așa că am combinat o pereche de mom jeans de la Levis, un sacou în carouri, o maletă simplă, bleumarin, bocanci (Dumnezeu să îi țină), ultima mea pălărie de la Zara și, pe post de geantă, tradiționala butelcă de țuică transformată în geantă :))). Cireașa de pe tort a fost șorțul semnat Paul Micșa din colecția i(Ai). Mi-a plăcut foarte mult această ținută pentru că era așa super lejeră, dar avea și acel element de tradițional românesc pe care am vrut să îl duc cu mine la Milano.

A doua ținută a fost super girlie. Ați mai văzut rochia la mine pe Insta și pe Facebook, dar purtată puțin diferit. Faza este că îmi tot doream să o aduc cumva pe ideea de street style, chiar dacă a fost gândită foarte elegant. Rochia a fost făcută de către tanti Ica special pentru mine. Maleta e din… mall… dar nu mai știu din care magazin :)))). Balerinii sunt din Pantoful Galben și îi ador, dar nu îi port prea des pentru că, sincer, nu sunt cei mai comozi pantofi din lume. Culmea, nu? Pentru niște balerini… Și aparatul foto, my love :D, din Meli Melo.

street style

Ținuta cu numărul 3 este, sincer, preferata mea. Adoooor această haină creată de Paul Micșa. A fost prima haină pe care am putut să o port combinată cu o fustă de tul. Bineînțeles că nu puteau lipsi bocancii. Am adăugat o curea aurie și eterna geantă tip aparat foto (să știți că mai am și alte genți :)))). Nu știu de ce, dar ținuta asta avea ceva wow și m-am îndrăgostit de ea. Mi-aș face un tablou cu mine purtând-o :))))). Și o grămaaaadă de oameni din Milano m-au felicitat pentru ea. Deci eram street style ca pe pinterest, absolut desăvârșit.

Ultima ținută din Milano a fost foarte complicat de pus cap la cap. Voiam neapărat să port haina verde din colecția Barok a lui Paul Micșa. Forma ei mi se pare foarte tare, detaliul de la gât e genial, trebuia să o port. Doar că această haină este ea show stopper. Deci ceea ce purtam pe sub trebuia să fie blank canvas. Așa că am ales un black canvas și am adăugat doar câteva detalii aurii, cum ar fi botinele, pe care le vedeți pentru ultima oară :)))) și niște brățări. Da, nu era chiar genul meu de ținută, știu, dar mi-a plăcut maxim să ies din zona mea de comfort.

Cam astea ar fi ținutele mele. Mulțumesc, Paul! Mulțumesc, Beny! Mulțumesc, Flavius! Și, bineînțeles, mulțumesc, Adriana! Fără voi nu mi-ar fi ieșit așa de bine. Sunteți minunați!

Ce urmează?

Ei bine, săptămâna viitoare vreau să închei seria despre Milano cu povești despre locuri în care am mâncat și mi-a plăcut maxim. Deci articolul acela să îl citiți cu burta plină pentru că e grav altfel :))).

Până atunci, însă, lăsați-mi un comentariu în care să îmi spuneți care a fost ținuta voastră favorită. Aici mă refer atât la ținutele de street style pe care le-am imortalizat, cât și la ținutele purtate de mine. Și dacă aveți idei pentru a îmbunătăți aceste ținute, lăsați-mi sugestiile în comentarii.

Untold 2018

2 thoughts on “Milano Fashion Week: street style și Paul Micșa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.