Totul despre laminarea sprâncenelor cu Nicoleta Bodea

Trebuie să menționez încă de la început că acesta nu va fi genul de interviu cu care v-am obișnuit pe blog. Nici nu ar fi avut cum să fie pentru că ori de câte ori mă întâlnesc cu Nicoleta Bodea povestim în cel mai natural mod cu putință, deci nici de data asta nu avea cum să fie altfel, chiar dacă subiectul, laminarea sprâncenelor, este unul foarte serios, ce nu trebuie tratat cu ușurință.

În momentul în care Nico mi-a propus să îmi lamineze sprâncenele am răspuns un foarte reticent da. Pentru mine laminarea sprâncenelor era un moft cu care nu avea rost să îmi bat capul. Totuși, Nico m-a încurajat să mă documentez și să încerc. În cel mai rău caz, fac procedura o dată și aia e. În maxim 2 luni sprâncele revin la forma inițială.

Argumentele erau de necombătut. În plus, știam că Nico face o super treabă pentru că m-am mai lăsat pe mâna ei și cu alte ocazii. Adică atunci când m-a pozat Oana și atunci când am decis să îmi fac ordine în rujuri. Rezultatele au fost magice în ambele ocazii, deci ce aveam de pierdut?

Primele impresii

Așa că m-am prezentat la salonul Nicoletei gata pentru orice :))). Chiar a râs de mine că eram ușor crispată pe masă. De parcă aveam cum să nu fiu când mă și vedeam ieșind de acolo cu niște sprâncene ca ale bufniței din Winnie the Pooh.

laminarea sprâncenelor

Bineînțeles că lucrurile nu au stat deloc așa cum mă așteptam eu. Nicoleta mi-a explicat tot procesul pas cu pas. M-a avertizat că produsele miros a sulf, dar e normal. Mi-a spus ce face fiecare dintre ele. A fost ca la doctor, ce mai. Doar că un doctor pentru sprâncene :))).

Procesul

Procesul propriu-zis de laminare a sprâncenelor are 3 etape și durează aproximativ o oră și jumătate. În timpul primelor 2 etape sunt aplicate ceva produse profesionale care acționează asupra sprâncenelor. Firul de păr este hidratat maxim și din rebel devine foarte ușor de manevrat. În cea de-a treia etapă are loc pensarea sprâncenelor și Nico aplică ceva cremă hidratantă care trebuie lăsată să acționeze 24 de ore.

Sună mai complicat decât este de fapt și oricum timpul trece foarte ușor pentru că Nico îți dă în continuu ponturi despre cum să ai grijă de sprâncenele tale. Adică eu oricum aveam o grămadă de întrebări, inclusiv unele primite de la voi pe Insta, deci puteam să mai stau acolo încă 2 ore :))).

laminarea sprâncenelor

Q&A

Acum vom trece la partea de interviu propriu-zis. Dacă aveți și alte întrebări cu privire la laminarea sprâncenelor, lăsați-le în comentarii sau scrieți-i lui Nico direct pe insta.

Cum a apărut acest trend?

Trendul a apărut în Rusia de ceva timp, iar de un an a început să fie prezent și în România.

Este laminarea benefică pentru sprâncene?

Da, este o procedură benefică pentru sprâncene deoarece face firul foarte flexibil, iar pe tine te obligă să le hidratezi pentru a putea beneficia de cele mai bune rezultate. Deși hidratarea spâncenelor ar trebui să fie parte din rutina zilnică, este ignorată de cele mai multe ori. Majoritatea femeilor nu sunt conștiente de faptul că, așa cum își hidratează pielea și părul, trebuie să își hidrateze și sprâncenele. Acestea cresc mai frumos și mai repede dacă sunt îngrijite, iar procedeul este foarte simplu. Trebuie doar să le piepteni dimineața și seara, iar seara să le dai cu ulei de ricin după ce le-ai pieptănat. Chiar dacă laminarea se termină după ce ieși de la salon, ea te obligă să îți asumi un proces de îngrijire de durată care este foarte folositor pentru sprâncene.

Îți pot pica sprâncenele după laminare?

În mod normal, dacă laminarea este făcută corect, este imposibil ca firele de păr să se desprindă din sprâncene. În cazul în care se întâmplă acest lucru singura explicație este că sprâncenele au fost arse în timpul procesului de laminare. Acest lucru se poate întâmpla în special dacă persoana care face laminarea nu este un profesionist și îți lasă produsele pe sprâncene pentru prea mult timp sau folosește produse necorespunzătoare. Trebuie să ai mare grijă la cine îți laminezi sprâncenele.

Deci procedeul nu este recomandat exclusiv femeilor cu sprâncene groase și rebele?

În nici un caz. Laminarea sprâncenelor este recomandată pentru toată lumea. Ceea ce contează este corectitudinea cu care este efectuată procedura.

 Ce trebuie să faci după laminare?

Este foarte simplu. În primul rând, trebuie să îți hidratezi sprâncenele în fiecare zi. În al doilea rând, trebuie să le lași în pace până la următorul pensat pentru a nu-ți strica forma.

laminarea sprâncenelor
Așa arătau sprâncenele mele exact după laminare
Există persoane la care să nu prindă laminarea?

În principiu, în funcție de tipul de fir de păr, laminarea poate să fie foarte eficientă de prima oară sau este nevoie de 2 ședințe pentru cele mai bune rezultate, facute la cel puțin 4 săptămâni distanță una de cealaltă. Ideea este că atunci când ai un fir de păr mai subțire, laminarea are efect de la prima aplicare. Dacă ai un fir de păr mai gros și sprâncene mai rebele, este nevoie de 2 ședințe pentru a le aranja absolut perfect.

Există zvonuri cum că laminarea sprâncenelor ar proca un anumit tip de cancer. Este adevărat?

Aceleași zvonuri există și despre unghiile cu gel, însă este doar un mit. Nu s-a dovedit în nici un moment că aceste proceduri ar avea efecte negative asupra sănătății.

Cât durează efectul?

Efectul durează undeva între 4, 6 și 8 săptămâni. Depinde de firul de păr și de câtă grijă ai de ele.

Există restricții la numărul de laminări pe care le poți face sau orice fel de contraindicații?

Singurele restricții sunt cu privire la timpul ce trebuie să treacă între proceduri. Dacă faci laminarea sprâncenelor prea des le distrugi. Am cliente care ar vrea să repetăm procedura după 3 săptămâni, însă acest lucru nu este indicat. În rest, mai sunt persoane care nu recomandă laminarea femeilor însărcinate, însă nu s-a dovedit în nici un moment că ar avea efecte negative asupra acestora.

laminarea sprâncenelor
La 4 zile după laminare, aranjate de mine acasă. Nu am chiar mâna Nicoletei, dar mă descurc 😀
Este laminarea recomandată bărbaților?

Da, laminarea este o procedură ce se poate dovedi foarte eficientă pentru bărbați. Ei au sprâncene foarte bogate, iar laminarea le ajută să fie mult mai ordonate și să arate mai bine.

Concluzii

În momentul de față au trecut 5 zile de când mi-a laminat Nico sprâncenele și nu aș putea fi mai mulțumită de faptul că am decis să dau o șansă acestui proces. Da, el implică mai mult de muncă pentru mine, adică 2 pași în plus în rutina mea zilnică, însă acest lucru nu mă deranjează deloc. Din contră, după cum îi spuneam și Nicoletei, parcă după ce îmi aranjez sprâncenele îmi vine să continui să mă aranjez. Dacă înainte foloseam CC creamul o dată la lună (poate) acum deja l-am folosit de 2 ori în 5 zile. În plus, atunci când îmi iau timp să mă machiez complet rezultatul este extrem de fain. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus și în imaginea următoare. Da, apar și mici frustrări, cum ar fi faptul că înca am goluri în sprâncene ce trebuie umplute, dar am încredere că acest lucru se va rezolva în timp.

Deci vă recomand din suflet să încercați laminarea sprâncenelor și, evident, vă recomand să faceți acest lucru la Next Make-up & Eyebrow, adică la Nicoleta Bodea. Nu veți regreta!

Dacă ați încercat deja, sunt curioasă cum a fost procesul pentru voi. Hai să povestim în comentarii.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.