#lovebrands series: Pălăria Dădârlat

Nu cred că mai este o surpriză pentru nimeni atunci când spun că sunt MEGA FAN PĂLĂRII. Pălăria mi se pare cel mai fain și cel mai util accesoriu. Schimbă complet orice ținută. Face mult mai cool orice ținută. Ca să nu mai spun că ascund perfect faptul că nu ai apucat să te speli ce cap ceea ce, pentru oamenii care au părul gras, este mană cerească. În aceste condiții, mi se pare absolut normal ca astăzi să vă povestesc mai multe despre brandul meu favorit de pălării, făcute în România :D, mai precis: Pălăria Dădârlat.

Un scurt istoric

Înainte să vă povestesc cum am descoperit acest brand și de ce îl ador, trebuie să vă vorbesc despre istoria lui pentru că mi se pare mult prea tare. Bine, istoria este mult spus. Câteva informații cool, la care poate nu te-ai aștepta de la un brand românesc.

Povestea brandului Pălăria Dădârlat începe la 1896 când Ion Dădârlat a deschis prima fabrică de pălării din România undeva lângă sibiu. Da, Dădârlat este numele de familie al fondatorului și urmașilor săi, nu o referință la o localitate cum credeam eu inițial. Revenind la fondator, acesta a creat pălării toată viața sa, pe care le vindea la târguri, dar, mai important, a reușit să transmită aceeași pasiune pentru acest produs urmașilor săi. Brandul a fost condus, pe rând, de către fiul lui Ion, Octavian, apoi de către nepotul acestuia, Dan, iar în prezent este condus de strănepoata sa, Mădălina. Cam cât e de cool chestia asta?

Practic, Pălăria Dădârlat este un brand românesc de familie cu o istorie de peste 100 de ani. 

În aceste condiții, mi se pare că prea puțină lume știe de el. Deși lucrurile sunt în schimbare și asta mă bucură foarte tare. De ce vă explic în continuare. Dar mai întâi să vedem…

orașe din românia

Cum am descoperit brandul?

Ei bine, l-am descoperit pur și simplu pe Instagram undeva prin 2018? Au un feed absolut superb, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Pentru foarte mult timp i-am urmărit de la distanță. Apoi, prin… 2019?… nu mai știu exact, am dat peste Pălăria Dădârlat la Untold. Live produsele erau și mai faine, însă în momentul acela nu aveam cum să introduc în buget achiziționarea unei pălării.

Lucrurile s-au schimbat în pandemie când practic nu am mai stricat banii pe nimic :)))), iar cei de la Pălăria Dădârlat au venit cu o ofertă pe care nu o puteam refuza: două pălării la 300 de lei. Așa că m-am pus frumos și am plasat prima mea comandă la ei pe site: o pălărie roz de canotier și o pălărie albă tip Panama.

Am așteptat cu sufletul la gură să îmi ajungă coletul, iar în momentul în care a venit a fost o adevărată încântare. Cutia în care au venit pălăriile era personalizată cu logo-ul Pălăria Dădârlat ceea ce mi se pare un detaliu superb. Pălăriile erau atent împachetate și absolut superbe. Practic întreaga experiență de cumpărare de la ei este una foarte faină.

Geoagiu Băi

De ce îmi place Pălăria Dădârlat?

Ei bine, îmi place că este un brand românesc, evident. Mi se pare foarte tare faptul că în România există un brand cu așa o istorie și care face performanță din fiecare produs. Îmi plac la nebunie produsele lor, realizate cu foarte mare atenție, în așa fel încât să fie accesibile pentru o categorie mai mare de oameni, manual, în continuare, într-un micuț atelier din Sebeș.

Consider că toate aceste lucruri fac Pălăria Dădârlat să fie un brand cu un iz exclusivist, de produse unicat și eu ador chestia asta. Ador să port lucruri fără să mă tem că voi da peste o altă persoană în oraș îmbrăcată exact la fel.

Un alt motiv pentru care îmi place Pălăria Dădârlat este designul produselor lor. Pălăriile lor sunt foarte faine, cu o gamă extrem de variată de modele. De la pălării de canotier la pălării tip Panama, de la pălării perfecte pentru festivaluri la pălării pe care să le porți în ziua cea mare (da, încep să regret că la nuntă nu am purtat pălărie :)))). Totuși, toate aceste pălării au un lucru în comun: atenția la detalii. Fiecare pălărie este decorată cu un element unic, ce o face cu adevărat deosebită.

Pălăria mea de canotier are o fundă de catifea superbă, care mă duce cu gândul la Scarlet ori de câte ori o port. Pălăria albă are o bandă albastră și o pană de păun, deci e super cool. Iar ultima mea pălărie de la ei (despre care vă povestesc imediat) are o bandă plină de mici mărgeluțe gen :)))). Nu știu cum să le zic exact doar în engleză (adică beads) care probabil veneau aplicate direct pe bandă pentru că altfel pălăria ar fi trebuit să coste 1000 de lei ca să merite efortul de a așeza fiecare mărgeluță.

În aceste condiții cum aș putea să nu ador Pălăria Dădârlat?

 

View this post on Instagram

 

Dintr-un motiv sau altul, intotdeauna m-am identificat cu Scarlet O’Hara, varianta Vivien Leigh, of course. Sunt capricioasa, hotarata si am asa a flair for the dramatic. Doar la culorea parului nu ne potrivim si preferinte in materie de papuci. In rest, mi-as face o rochie din draperii in 2 timpi si 3 miscari. Tu cu ce personaj literar/cinematografic te identifici? 👸🏼 P.S. “Pierduts in blogosfera” e online. Daca nu ai citit-o inca, o gasesti la linkul din bio! 💋 #andras2020 #bloguluandra #scarletwannabe #lookingfancy #lovevintage #fashiongrammer #minttrench #romanianblogger #romanianbrand #romaniangirls #timisoara #tmliving #feelingfancy #fashionisforeveryone

A post shared by 🎀 Andra Costa 🎀 (@bloguluandra) on

Vizita la Sebeș

Bine, mai am un motiv. În vară, după cum poate știi în caz că ai citit acest articol, am fost la Sebeș și am trecut pe la magazinul de prezentare Pălăria Dădârlat. Îmi doream să fac acest lucru de foarte mult timp, chiar dacă știam în sufletul meu că se va lăsa cu cheltuieli neprevăzute :)))). Totuși, nu aș fi mers la Sebeș dacă nu aveam un motiv foarte întemeiat: în urma vizitei la Geoagiu Băi am reușit performanța de a-mi distruge pălăria albă de la Pălăria Dădârlat. Inițial o murdărisem puțin, apoi, în încercarea de-a o curăța, am reușit să îi distrug complet forma în ciuda faptului că scria clar pe etichetă CĂ NU E VOIE SĂ O SPELI CU DUȘUL :D. Să nu elaborăm subiectul :)))).

Așa că am mers la Sebeș pentru că după ce le-am scris pe Instagram ce anume s-a întâmplat ei au fost super și au zis să o duc la ei și mi-o repară gratuit. Fiind în vacanță, am zis că numai bine mergem până acolo. Oricum eram super curioasă să văd cum e atelierul lor.

Am găsit locația super repede, într-o clădire cu un aer așa fain, de atelier meșteșugăresc, iar în momentul în care am intrat în magazin nu mi-a venit să cred. Practic sediul Pălăriei Dădârlat era o împletire perfectă între vechi și nou. Pălării care îmi aminteau de cele purtate de bărbații de la Sălaș stăteau cuminți pe rafturi, aproape de pălării moderne, pe care orice fashionistă ar fi vrut să le aibă. În plus, un perete întreg era gen expoziție, pliiiiin de cele mai faine pălării pe care le-am văzut până acum (sinceră să fiu).

Tot uitându-mă am pus ochii (evident :))) pe o pălărie care mi-a plăcut la nebunie, fucsia cu niște super detalii (despre care vă povesteam mai sus). Am probat-o. M-am mâtzâit puțin la Flavius :))) și am plecat cu ea acasă :D. Bine, nu chiar acasă pentru că am mai făcut și o scurtă oprire la Alba Iulia, dar înțelegi ideea :P.

Revenind la pălăria albă, după vreo săptămână mi-au livrat-o acasă și a venit nu doar perfect reparată, ci și curățată. Cam cât e de tare chestia asta ca și customer care? Și cum nu este un motiv în plus să îmi placă acest brand?

Pălăria Dădârlat

Și-am încălecat pe-o șa…

… și ți-am spus și povestea asta :P. Hai că am făcut o rimă :)))). Ideea este că aceasta este povestea Pălăriei Dădârlat pentru mine și motivul pentru care a ajuns la categoria #lovebrands. Dacă te gândești să îți comanzi o pălărie, o poți face pe site-ul lor direct sau poți trece pe la magazinul din Sebeș unde îți poți personaliza pălăria. Știu, din ce în ce mai cool, nu? 😀

Pentru întrebări și alte lămuriri, ne auzim în comentarii.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.