Oranjeria Palatului Brukenthal din Avrig (recenzie)

curtea palatului brukenthal avrig

Nu cred că este local în zona Sibiului pe care să îl fi frecventat mai des decât Oranjeria Palatului Brukenthal. Deja nici nu mai știu de câte ori am fost aici în ultimii ani. Cred că mai bine de 6-7 ori și de fiecare dată mi-a plăcut la nebunie. Așa că nu știu, sub nici o formă, de ce scriu doar acum această recenzie/recomandare, dar se întâmplă. Așa că hai să facem treaba după rețeta clasică :D.

Locația

Oranjeria este o zonă din incinta Palatului Brukenthal din Avrig unde habar nu am ce o fi fost pe vremuri… poate camerele servitorilor sau grajdurile… no clue pentru că nu ne spune nimeni și nici nu găsesc informațiile pe internet. Dacă știți voi ce era Oranjeria pe vremuri, do tel. Poate era de fapt o seră… pentru că are ferestre prea mari ca să fi fost un grajd. În plus, clădirea nu pare de construcție recentă, nici ca și stil, doar ca și amenajare.

Practic, Oranjeria este la vreo 40 de minute de Sibiu, pe o pajiște întinsă, la umbra unei mici păduri. Este un restaurant absolut superb, o zonă perfectă pentru evenimente. Dacă am locui și noi în zonă, clar mi-ar fi plăcut să facem aici cununia civilă sau nunta. Totul pare foarte feeric și nici nu mă mir că cei de la Feeric Fashion Week folosesc locația an de an pentru prezentările lor. De fapt, așa am și descoperit restaurantul, iar de atunci am fost aici cu familia, dar și cu prietenii și nu am regretat niciodată.

Oranjeria Palatului Brukenthal Avrig

Atmosfera

După cum spuneam, locația este absolut feerică. Ai foarte mult spațiu în curtea Oranjeriei. Sunt o grămadă de mese unde poți lua masa. Poți sta mai aproape de pădure sau mai aproape de râu. Te poți plimba pe pajiștea superbă a Palatului Brukenthal înainte sau după masă. Totul este chill precum o zi de vară. O zi leneșă de vară, absolut perfectă, în care tot ce faci este să te bucuri de viață.

Poate văd așa Oranjeria pentru că am fost aici doar vara. Pentru că de câte ori am ajuns aici eram în vacanță sau într-un fel de vacanță, deci nu pot asocia locul decât cu sentimente pozitive. Dar nu e vorba doar de asta. E un vibe pe care Oranjeria îl are. Un vibe aparte ce te face să vrei să revii aici doar ca să te bucuri de atmosferă și de peisaj. Ador locul acesta. Cred că nici nu realizam cât de mult până nu am început să scriu aceste rânduri :)))).

Servire și produse

Bineînțeles că oricât de frumoasă ar fi locația, nu aș fi revenit aici de atâtea ori dacă mâncarea nu se ridica la înălțimea așteptărilor. Evident că nu țin minte ce am mâncat de fiecare dată așa că vom vorbi despre ultima dată, adică mai 2021, când am venit la Oranjerie împreună cu colegii mei de la Rotaract, ca ultim popas al teambuildingului nostru. Atunci eu am comandat paste carbonara, foarte basic, evident, iar Flavius a ales ceva pui cu sos alb, curry și ananas. Ambele au fost foarte bune, deși pastele mele au avut puțin cam mult piper, dar am putut să le mănânc fără probleme. Puiul lui Flavius a fost mai bun, dar nu am vrut să îl vitregesc de mâncarea lui cum fac aproape de fiecare dată :))). Oricum i-am luat socata pentru că era mai bună decât oranjada mea (nu sunt sigură că am scris-o corect :))) era un fel de limonadă cu portocale). Am zis să îl las măcar mâncarea să și-o savureze în liniște și pace.

Mâncând la Oranjeria Palatului Brukenthal Avrig

Singura problemă a Oranjeriei a fost, ca de fiecare dată, servirea. Pentru că sunt multe mese și personal destul de puțin, oamenii se mișcă greu. De fapt greu e foarte puțin spus. La Oranjerie trebuie să vii cu timp și să nu îți fie foarte foame pentru că durează minim 40 de minute de la sosire și până la momentul în care mănânci efectiv ceva. Cred că cel mai mult am stat 80 de minute, dar atunci, în apărarea lor, era Feeric event și vreo 60 de oameni de servit minim. Dacă ar reuși să rezolve problema asta, Oranjeria ar fi absolut perfectă.

Acestea fiind spuse, dacă ajungeți în zona Sibiului, nu pot să vă îndemn mai mult să faceți o oprire la Oranjeria Palatului Brukenthal din Avrig. Dacă nu sunteți chiar lihniți de foame sigur veți aprecia restaurantul și locația. Poate veți decide chiar să vizitați Palatul pentru că acum este deschis publicului (eu încă nu l-am văzut altfel vă povesteam clar despre el :D). Iar dacă ați fost deja aici, nu ezitați să îmi spuneți cum vi s-a părut. Întotdeauna mă bucur să fac schimb de impresii despre locuri faine din România.

Untold 2018

P.S. Vă las și travel vlogul nostru de la Sibiu în încheiere, în caz că nu l-ați văzut :D.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.