Feeric Fashion Week 2019

Feeric Fashion Week 2019

Anul acesta mi-am dorit să am parte de experiența completă Feeric Fashion Week 2019. Adriana a fost la fel de încântată de idee și, încă din martie, ne-am rezervat micul și comodul studio în care urma să stăm pentru 5 zile în Sibiu. Apoi a venit momentul acreditării, am primit acceptul celor de la Feeric și, cu mașina plină de bagaje, într-o frumoasă zi de miercuri, am pornit spre Sibiu.

#YOLOPARTY by Landiana

Am vrut să ajungem de miercuri seara deoarece în deschiderea Feeric Fashion Week 2019 are loc o petrecere specială în care ai posibilitatea de a socializa cu designerii, modelele și alți bloggeri/influenceri. În 2018 am ratat petrecerea și ne-a cam părut rău, așa că nu puteam sări peste ea anul acesta și bine am făcut.

Într-un cadru feeric oferit de Versailles Wedding & Events, îmbrăcată cu kimonoul meu semnat Paul Micșa (mulțumesc, Paul!) m-am bucurat de muzică bună și mi-am făcut prieteni noi. Am socializat cu Emily Burghelea și Maria Pașca. Am admirat expoziția de fotografie prin intermediul căreia Landiana a încercat să demonstreze că moda poate fi sustenabilă, că o piesă poate fi integrată cu succes în ținute diferite, în momente diferite, chiar țări diferite. Am râs mult și am povestit cu prieteni vechi, printre care și Cornel Crișan. Și am contemplat, mult și bine, idea de a sări în piscină :))). Din păcate, apa era prea rece pentru așa ceva.

Sustainable fashion

Tema Feeric Fashion Week 2019 a fost sustenabilitatea în modă. Da, acestă problemă devine recurentă și acest lucru nu poate decât să mă bucure deoarece, poate nu știați acest lucru, moda este una dintre cele mai poluatoare industrii din lume. Fast fashion a devenit mai mult decât un concept, a devenit o realitate a zilelor noastre. În disperarea de a vinde, mogulii din industrie scot haine pe bandă rulantă, iar prin social media, devenim tot mai convinși că nu putem purta o ținută de prea multe ori pentru că lumea va crede că nu avem alte haine. Știu, pare o nebunie, dar este complet adevărat. Gândiți-vă numai la dulapurile voastre. Câte haine aveți pe care nu le-ați mai purtat de ani de zile, dar la care nu vă îndurați să renunțați? Câte piese stau cuminți pe umerașul lor cu eticheta ”nu se știe niciodată”. Ei bine, poate a venit momentul să vă regândiți nu doar garderoba, ci și obiceiurile de cumpărare, în special în perioada reducerilor :D.

Feeric Fashion Week 2019

Colecțiile Feeric Fashion Week 2019 și piesele mele favorite

Majoritatea colecțiilor prezentate la Feeric Fashion Week 2019 mi-au plăcut foarte mult și în cadrul fiecăreia dintre ele am găsit piese pe care le-aș purta cu cel mai mare drag.

Silvia Șerban a deschis seria prezentărilor de modă la baza Turnului Sfatului din Sibiu, cu o colecție foarte faină, chiar dacă ușor dark. Transparențele au fost la ele acasă, la fel și pielea. În plus, am observat o ușoară notă de ordin tradițional românesc în piesele Silviei Șerban. Ca să nu mai spun de cea mai faină pălărie ever!

Cele două colecții rezervate pentru joi după-masa au fost prezentate la Avrig. Această locație este printre favoritele celor de la Feeric Fashion Week, însă în 2019 au avut o idee foarte tare, iar pentru Eduardo Ocantos modelele au defilat prin pârâul ce traversează domeniul de la Avrig. Colecția acestuia se potrivea perfect în peisaj, cu o abundență de culori și o fluiditate specifică designerului, pe care am recunoscut-o din anii anteriori.

Seara, în peisajul pădurii, am admirat colecția celor de la The Rags Tribe, inspirată de sari-urile indiene și de viața femeilor ce au scăpat din rețelele de trafic de carne vie. Mi-a plăcut foarte mult această colecție. Mi-a plăcut cum au plecat modelele în pădure și luminile ce s-au aprins în jurul lor. Mi-au dat impresia de femei sălbatice, puternice, vii. A fost o senzație foarte tare.

Vineri l-am reîntâlnit pe designerul timișorean Pif Stefano la aeroportul din Sibiu. Colecția lui realizată în ideea de unisex a fost complet pe placul meu pentru că 3/4 din piese erau roz. Am văzut două haine ce mi-au plăcut la nebunie, plus două salopete, plus o bluză… mai bine nu mă mai gândesc :))). Ceea ce m-a bucurat a fost cât de mult s-a schimbat impresia mea despre creațiile semnate Pif Stefano. Cred că a fost momentul în care am avut așa o mică epifanie și mi-am amintit că nimic, în viața asta, nu este definitiv. Felicitări, Pif!

Colecția prezentată de Bianca Popp la Aerodromul Măgura aș putea să o descriu ca și ielele. Pe pajiștea aerodromului, cu dealurile verzi pe fundal, defilarea finală părea o plimbare a ielelor în noaptea de Sânziene. Mi-a plăcut mult de tot această caracteristică a colecțiilor de la Feeric. Și mi-a plăcut la nebunie această colecție a Biancăi Popp, numită Blue Giraffe. 

Feeric Fashion Week 2019

În piața Habermann, pe care abia am găsit-o, pe un fundal superb de apus, brandul Ramelle a prezentat colecția Hayessa. Adriana s-a îndrăgostit de ea, iar mie mi-a plăcut datorită accentului arhitectural al pieselor. Am nevoie de piese de genul acela, iar dacă sunteți adepte ale garderobei tip capsulă, aveți și voi nevoie de ele :D.

Feeric Fashion Week 2019

Vineri seara, Centrul Cultural Ion Besoiu a fost gazda colecțiilor serii. Două dintre ele purtau amprenta IED (Instituto Europeo de Design) și vorbeau exact despre sustenabilitatea de care are nevoie industria modei. Totuși, preferanta mea din acea seară a fost colecția brandului Kalei, brand pe care îl urmăream deja pe Instagram. Mi-a plăcut la nebunie deoarece rochiile erau absolut superbe. Designul foarte îndrăzneț. Tăieturile adânci, iar materialul prețios. Cum ar fi putut să nu îmi placă?

Feeric Fashion Week 2019

Pat Equilux a deschis ultima zi de Feeric Fashion Week 2019 cu o colecție îndrăzneață și avangardistă, după care Juan Boleco, designer pe care îl așteptam cu nerăbdare, a prezentat cea mai nouă colecție a sa, Lola y la Luna. Doamne, cât de frumos a arătat colecția lui Juan Boleco, atât de colorată și de plină de viață, în decorul atât de gri și de auster al skate parkului Obor. Mi-a rămas inima la câteva dintre piesele prezentate de Juan Boleco.

Feeric Fashion Week 2019

Photo credits: Feeric Fashion Week

Sâmbătă seara a fost seară de gală, dar s-a produs o încurcătură nefericită și am stat în Kilimanjaro, așa că nu vă pot povesti prea multe despre cele 5 colecții prezentate, doar că nu au lipsit rochiile de mireasă.

Ținutele mele

În 2018 mi-am propus să mă ocup din timp de ținutele pentru Feeric Fashion Week 2019. Nu a fost chiar așa :))). Din fericire, după cum vă spuneam, pentru prima seară am avut parte de ajutor din partea lui Paul Micșa. Pe el l-am cunoscut la Opera Fashion Fair 2019 și ne-am potrivit la fix. Sper să am ocazia să vă povestesc cât de curând mai multe despre el.

În ceea ce privește restul ținutelor, norocul meu cu Flavius și cu Pinterest. Am căutat inspirație, am cumpărat ce mai trebuia cumpărat, dar am încercat, pe cât posibil, să folosim hainele de care dispuneam deja. Refuz să cred că hainele sunt de unică folosință și acesta este unul dintre motivele pentru care multe dintre hainele pe care le-am purtat la această ediție de Feeric sunt haine pe care sigur le-ați mai văzut la mine pe Insta. Am încercat să țin cont de locații, astfel încât să nu fiu chiar în afara peisajului, dar nu de fiecare dată.

Sunt curioasă care dintre acestea a fost ținuta voastră preferată. Îmi spuneți în comentarii.

Feeric Fashion Week 2019

Planuri de viitor

Experiența la Feeric Fashion Week 2019 a fost una foarte intensă… mai obositoare decât mă așteptam. Încă îmi revin în urma ei :))). A fost un moment în care m-am simțit puțin ca un cetățean de mâna a doua a planetei Internet, dar după ce am depășit nervii, mi-am dat seama că pur și simplu trebuie să muncesc mai mult. În plus, mi-am dat seama că în ciuda reținerilor mele, am început să fiu fashion blogger. Poate nu în viziunea tradițională, super fashion, dar tot fashion blogger. Așa că wish me luck pentru că am ieșit de pe cărare și am pornit pe drumul meu :))).

It.s a jungle out there!

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.