Teambuilding la Sibiu cu echipa Rotaract TM Opera

Deși sunt doar membru aspirant (momentan) în Rotaract TM Opera, când echipa a decis să organizeze un teambuilding la Sibiu au fost super drăguți și m-au invitat și pe mine. Cum, din motive obiective, nu reușisem să cunosc toți membri (încă nu s-a întâmplat), am zis că o excursie la Sibiu ar fi ocazia perfectă să fac exact acest lucru. Și dacă nu pe toți, măcar pe unii dintre ei. În plus, era vorba de Sibiu, un oraș pe care îl ador, deci cum aș fi putut spune nu?

Timișoara-Sibiu via cel mai rău drum din România

Bine, nu sunt ferm convinsă că porțiunea de drum ce leagă cele două bucăți de autostradă ce ar trebui să lege Timișoara de Sibiu este cel mai rău drum din România, dar sigur concurează pentru titlu. Sunt vreo… 6-7 kilometri, după Margina, înspre Coșevița, care sunt efectiv distruși. Nu îmi dau seama cum au ajuns în halul acesta, însă treaba e gravă. Eu încerc să evit cât pot porțiunea respectivă, însă s-a dovedit a fi cea mai scurtă cale de a ajunge la Sibiu.

Drept urmare, într-o după-masă de vineri extrem de capricioasă și destul de rece, eu, Flavius (pentru că echipa Rotaract TM Opera e minunată și l-au primit și pe el) și Adina (membru deplin Rotaract, am pornit spre Sibiu. Am făcut față cu brio drumului. Am reușit să evităm mare parte din aglomerație deși mie mi s-a părut că am plecat destul de târziu și la un surprinzător 8 jumate eram la destinație, adică o lăsam pe Adina la Ramada. Eu și Flavius am fost cazați la Împăratul Romanilor din motive obiective despre care vom povesti altă dată.

bagaje și canape de canal reprezentative în Sibiu

Am mers și ne-am dus bagajele, după care am revenit la Ramada pentru cina cu echipa. Practic, mai mult pentru povești pentru că părerile despre mâncare au fost împărțite. În schimb, m-am bucurat să le cunosc live pe Alexandra, pe Alina, pe Ștefan și pe Ama, dar și să îi revăd pe Vicențiu și pe Flavius. Am râs mult, am făcut schimb de păreri despre drum și ne-am planificat activitățile pentru ziua de sâmbătă. Apoi noi am pornit spre hotelul nostru pentru că trebuia neapărat să mă odihnesc.

Activități de sâmbătă

Practic, agenda pentru teambuildingul de la Sibiu a fost stabilită cu mult timp în urmă, deci vineri seara am avut de stabilit doar orele. Așa că sâmbătă, după un mic dejun copios, ne-am strâns toată gașca în fața Muzeului Astra. Am colidat prin muzeu mai bine de 4 ore, cu mine pe post de ghid pentru început, făcând schimb de păreri și impresii, dar și de amintiri.

Așa am aflat că Flavius (nu al meu, rotaractianul) a dormit la un moment dat pe un pat de paie, dar și că Adina este pasionată de costume populare, are o colecție impresionantă ce conține chiar și piese cusute de mama ei și a făcut dansuri populare. Vicențiu poate să cânte și muzică populară, dar nu o face, mănâncă foarte încet și este un optimist incurabil. Alina este de fapt din Maramureș, iar Alexandra are un talent special de a descoperi cauze caritabile chiar și atunci când este plecată din Timișoara, în timp ce Ama și Ștefan sunt romantici incurabili, lucru pe care îndrăznesc să îl afirm după cum și-au găsit imediat locul pe malul lacului și s-au poziționat, foarte natural, în cea mai instagramabilă ipostază ce amintește de iubire: ea cu capul pe umărul lui.

Bineînțeles că am văzut și lucruri extraordinare, case de o frumusețe aparte, însă despre Muzeul Astra aș cam vrea să vă povestesc în detaliu cu altă ocazie. Singurul spoiler pe care vreau să vi-l dau este că am reușit să vedem cam 85% din muzeu, ceea ce mi se pare o adevărată performanță având în vedere dimensiunea sa.

Snaps de la muzeul astra teambuilding la sibiu

Prânzul l-am servit la muzeu, la Hanul din Tulgheș, într-o atmosferă liniștită, ce părea scoasă din alte vremuri. Probabil de-asta am și stat aici mai bine de o oră, după care am mers să ne odihnim puțin pentru că eram leșinați.

Ne-am reîntâlnit pe la 7, în Piața Mare. Nu poți să vii la Sibiu și să nu te plimbi în Piața Mare, în Piața Mică și pe Podul Minciunilor. Cred că e chiar interzis prin lege :))). Deci asta am făcut și noi, împreună cu multe poze, în timp ce căutam un loc unde să mâncăm. După multe gândiri și răzgândiri am ajuns la o terasă din Piața Mică unde era suficient loc, unde Vicențiu mai fusese și unde am mâncat destul de bine, iar limonada a fost genială.

Duminica în deplasare

Pentru ziua de duminică din teambuildingul de la Sibiu lumea și-a exprimat interesul pentru Castelul de Lut, deci acolo am pornit dimineața, după micul-dejun. Și pentru că mai aveam timp berechet, eu am venit cu ideea, exprimată încă de sâmbătă seara, de a vizita și Abația Cisterciană de la Cârța. Nu o să vă spun care dintre cele două locuri ne-au plăcut mai mult pentru că și despre asta vreau să scriu, la un moment dat, pe blog. În schimb, trebuie să recunosc că mi-a plăcut la nebunie să ascult poveștile lor, să le aflu impresiile și să îi cunosc puțin mai bine.

Da, recunosc, la Cârța am fost foarte prinsă cu pozele și cu schimbatul, dar chiar și așa am găsit timpul necesar să le fac rotaractienilor o poză și să ne las numele imortalizate în cartea de onoare a mănăstirii. Măcar atât să fac și eu pentru grup :D.

teambuilding la sibiu cu rotaract tm opera

Prânzul l-am servit la Avrig, la Oranjeria Palatului Brukenthal. Era chiar păcat să venim până în zonă și să nu ne oprim la Oranjerie. Pentru mine a fost a 5-a vizită (cred) și știu că data viitoare când voi avea ocazia, voi mai poposi aici. Din fericire, colegii mei au părut la fel de încântați de locație ca și mine, ceea ce m-a bucurat pentru că am o senzație super faină atunci când una dintre sugestiile mele se dovedește satisfăcătoare sau pozitivă pentru cei din jur.

S-a făcut ora 2 și ceva în momentul în care am decis să pornim spre casă. Ei spre Timișoara, cu o mică escală la I giardini di Zoe pe care nu îi puteam lăsa să o rateze, noi spre Hațeg unde am decis să ne odihnim înainte de a merge mai departe. Însă eu am rămas cu gândul la următoarele activități și recunoscătoare pentru această ieșire din rutină.

Deci vă dați seama că abia aștept să văd care va fi următoarea aventură Rotaract. Avem deja o idee, dar nu dau din casă până nu se concretizează lucrurile, deci rămâneți aproape.

Untold 2018

4 thoughts on “Teambuilding la Sibiu cu echipa Rotaract TM Opera

  1. Alexandra Lihoacă says:

    Mulțumim Andra pentru prezența ta la Sibiu si pt articolul ăsta atât de frumos. Bine-ai venit in grup si sper sa reusim sa avem cat mai multe teambuiding-uri???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.