33 de oameni care mi-au schimbat viața

oameni care mi-au schimbat viața

Bine, poate sună ușor dramatic :))). ”Oameni care mi-au schimbat viața”… o frază atât de complicată și de definitivă cumva. Ideea nu e că au venit neapărat și bam, mi-au dat viața peste cap (deși s-a întâmplat și asta în anumite cazuri), ci că am învățat câte ceva de la ei. Și 33 de lecții nu suna atât de bine. Așa că hai să-i dăm cu oameni care mi-au schimbat viața.

M-am gândit foarte mult la modul în care să abordez acest articol. Pentru că, după cum probabil știi, în fiecare an înainte de ziua mea fac un fel de recensământ cu dorințe și planuri și revizuirea perioadei ce a trecut. Ei bine, anul acesta am vrut să fie puțin altfel și să mă concentrez pe ceea ce am învățat de la alți oameni. Deci după o lungă cugetare, am făcut o listă și mai lungă :)))) și am ajuns la 33 de nume. Majoritatea sunt oameni pe care îi cunosc personal, dar nu toți. Pentru că în viața asta sunt oameni care te ating fără să fie nevoie să vă întâlniți față în față. Până la urmă, acesta e rolul social media… sau ar trebui să fie… să te țină conectat cu oameni similari sau cu modele spre care tânjești. Deci da, vei întâlni și nume puțin SF pe lista mea, dar asta e, până la urmă :D.

Hai să începem zic!

 1. Flavius – evident. Nu aveam cum să nu îl pun primul pe listă. Flavius mi-a schimbat complet viața pentru că mi-a oferit dragoste necondiționată și sprijin. Sunt atâââât de conștientă că viața mea ar fi fost radical diferită fără el și nu cred că într-un sens bun. Și, bineînțeles, îi sunt extrem de recunoscătoare pentru că, poate nu se vede pe blog, dar nu sunt cea mai ușor de suportat persoană :))).
 2. mami m-a învățat foarte multe lucruri și mi-a dat o libertate greu de primit. Totuși, cred că cel mai mult îi sunt recunoscătoare pentru grija pe care mi-a purtat-o atât de mulți ani. Ai zice că e de la sine înțeles ca o mamă să aibă grijă de copiii săi, dar uită-te puțin în jur. Chiar e?
 3. Dana – pentru că eu nu am doar o mamă, de fapt am două. Viața mea fără Dana ar fi mult mai tristă și singurul meu regret e că nu ne vedem mai des. Noroc cu telefoanele mobile.
 4. Alina a fost o experiență completă pentru mine. O soră mai mică, dar și un fel de copil al meu. Am făcut puțin mommy training cu Alina. Adică am mers până și la ședințe cu părinții. Mi-a venit nu de puține ori să o strâng de gât. Dar all in all, am știut mereu că mă pot baza pe ea, să îmi spună o poveste care să îmi aducă zâmbetul pe buze.
 5. mama Șerica m-a învățat încăpățânarea și nu sunt sigură dacă e un lucru bun sau rău, dar există. Și știu că a mea vine de la ea. La fel ca dorința de libertate, de a nu depinde de nimeni. Iar pentru asta îi sunt recunoscătoare. Și pentru că îmi amintește de fiecare dată să îl apreciez pe Flavius.
 6. tata m-a învățat să îmi spun părerea, chiar dacă persoana pe care o aveam de înfruntat era el. Nu știu dacă lecția a fost voită pentru că el e genul care apreciază oamenii ce știu să urmeze un ordin :))), dar mi-am însușit-o până la capăt.
 7. Andrei a fost omul care mi-a arătat că suntem mai mult decât ceea ce părem și că oamenii pot vedea în noi mai mult decât o facem noi. E greu de explicat, dar sper că înțelegi ce vreau să spun. Still waters run deep. A, da… și că suntem copiii părinților noștri, oricât de mult am încerca să negăm acest lucru.
 8. Daria m-a învățat responsabilitatea. Până la Daria… eram ușor inconștientă și nu apreciam 100% impactul pe care îl au cuvintele mele în mediul virtual. Poate nu asupra maselor, dar și dacă e o singură persoană care te ascultă, trebuie să ții cont de faptul că ceea ce îi transmiți îi poate schimba complet viața.
 9. Teodora m-a învățat că blogul îmi poate oferi satisfacții mult mai mari dacă fac un lucru extrem de simplu în aparență: să trec pe business mode!
 10. Marta este întruchiparea prieteniei pentru mine. Datorită ei și a Siminei (coming up next) știu că prietenia adevărată nu ține cont de distanță sau de frecvența cu care oamenii se întâlnesc.
 11. Simina, la fel ca Marta, dar poate puțin mai mult pentru că pe Simina o văd chiar mai rar, dar tot o simt extrem de aproape.
 12. Mishuella face rai din ceea ce are și m-a învățat nu doar pe mine, ci pe toți urmăritorii ei, că talentul nu ține de locația geografică și că îți poate aduce oportunități oriunde te-ai afla. Plus că atunci când vine vorba de stil vestimentar, you have to do you!
 13. Estela m-a învățat să fiu curajoasă în ceea ce privește feminitatea mea și să o prețuiesc. M-a mai învățat și că a vorbi despre sex nu este un lucru rău, urât sau murdar. Trebuie doar să îți alegi cadrul potrivit, iar în interiorul proprie relații nu este doar un cadru potrivit, ci obligatoriu. Dar asta este doar pentru cei 18+. Am vrut să zic maturi și responsabili, numai că 18 nu te transforma automat în matur sau responsabil.
 14. Alin mi-a schimbat complet viața pentru că mi-a oferit posibilitatea să lucrez și să mă dezvolt într-un domeniu care îmi este extrem de drag. Pe lângă asta, a făcut minuni cu blogul și i-a dat o formă și un aspect pe care eu doar îndrăzneam să îl visez.
 15. Linda este un om pe care îl știu de foarte mult timp și care mi-a dat unul dintre cele mai simple și mai eficiente sfaturi ever: LIVE A LITTLE. Ori de câte ori am dubii în ceea ce privește momentele de recreere sau de răsfăț, îmi amintesc de ea și iau decizia care îmi face viața ceva mai frumoasă.
 16. Alex este mult mai tânăr decât mine (:))) cum sună asta), dar și mult mai curajos. El mi-a dovedit că sunt tolerantă nu doar cu vorba, ci și cu fapta. Că respect cu adevărat dreptul oamenilor de a iubi pe oricine au ei chef, atâta timp cât sentimentele sunt vulnerabile. Că sunt mai deschisă la minte decât credeam și că prietenia adevărată poate depăși multe obstacole.
 17. Adriana (a.k.a. Diluș) m-a învățat să fiu mândră de originile mele, foarte mândră. Să spun cu voce tare de unde mă trag, să vorbesc despre obiceiurile noastre și să le iubesc. Și să trăiesc cu muzica în suflet.
 18. Simona mi-a deschis ochii în ceea ce privește îngrijirea tenului și nu o spun doar ca să mă pun bine cu ea :))). Adevărul este că înainte să încep să folosesc produsele de la Kiehl’s eram mult mai nepăsătoare în ceea ce privește fața mea. Pur și simplu nu mă îngrijeam suficient și sunt foarte conștientă că doar faptul că am gene bune a făcut să fie atât de puțin vizibil acest lucru. După ce am făcut cunoștință cu produsele de la Kiehl’s lucrurile s-au schimbat complet și știu că acest lucru nu ar fi fost posibil fără intervenția Simonei.
 19. Marinel, un nume care nu credeam că va ajunge VREODATĂ pe o listă făcută de mine. Ei bine, adevărul este că am învățat câte ceva de la Marinel. De la cum să îmi apăr convingerile atunci când cineva mi le atacă, până la tot ce poate realiza un om cu spirit de afaceri adevărat. Are el muuuuuulte defecte, dar Marinel are și multe lecții de oferit. Trebuie doar să știi să le alegi din bălăcăreala ce îl caracterizează :D.
 20. Ianca m-a învățat enorm de multe despre sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Mai multe decât mă așteptam sau aș fi putut spera. Și continuă să mă învețe în fiecare zi. Este genul de om de care România și lumea au mare, mare nevoie.
 21. Paul Micșa mi-a arătat cât de ușor se pot susține oamenii între ei. They just have to click!
 22. Tanti Ica este întruchiparea spiritului tânăr și așa vreau să fiu și eu când o să fiu bătrână. Femeia pare ageless, nu am ce zice.
 23. Andreea este nașa noastră, dar înainte de asta mi-a fost bff în generală. Apoi, viața ne-a dus pe drumuri foarte diferite. Cum a ajuns să fie nașa noastră în aceste condiții? Pentru că legătura nu s-a pierdut. Nu de tot. Și asta am învățat de la ea. Când ai o legătură sinceră cu cineva, ea nu dispare doar pentru că tu ai dispărut din peisaj. Ea rămâne acolo, latentă, până când drumurile se reîntâlnesc.
 24. Oana Vedinaș m-a ajutat să mă văd așa cum sunt eu: frumoasă, fără teamă, fără rețineri, fără să mă concentrez pe negativ. Mi-a arătat omul minunat care sunt, așa cum face cu fiecare femeie ce îi trece pragul studioului, iar acest lucru mi-a dat imboldul ce care aveam nevoie pentru a mă iubi mai mult.
 25. Andrei Marin este omul care mi-a adus practic blogul. El… și echipa lui presupun… au făcut acum muuuuuulți ani… Școala de blog, iar în urma acestei inițiative, eu am devenit blogger. Practic, fără el, poate nici nu aș fi fost acum aici. Sau poate drumul îmi era predestinat. Adevărul nu îl vom afla niciodată, însă el sigur mi-a schimbat viața.
 26. Rodica Bontescu a fost diriginta mea în generală, însă cel mai important lucru pe care l-am învățat de la ea este că munca poate avea super rezultate. Datorită ei am făcut prima mea excursie în afara României, la Sorrento. Evident că a fost genial, însă modul în care am ajuns acolo a fost cel ce mi-a format un anumit mind set: muncește din greu și răsplata va veni. Pentru că acea primă excursie în Italia nu a fost plătită cu bani, ci cu muncă. Am făcut parte dintr-un proiect Comenius și mi-am bătut capul foarte mult timp. Da, rezultatele au fost pe măsură, dar și munca a fost acolo. Deci șansele nu apar din senin. Trebuie să tragi pentru ele!
 27. Lobază, dirigintele meu din liceu, omul care a stricat matematica pentru totdeauna pentru mine. Multă vreme l-am detestat. A fost un om cu care nu am fost deloc pe aceeași lungime de undă. Acum, însă, îmi dau seama că nu avea cum să lipsească de pe lista de oameni care mi-au schimbat viața. Dacă el nu era cum a fost, aveam toate șansele să urmez o carieră mult mai tehnică ce nu m-ar fi făcut niciodată fericită. Dacă el nu era cum a fost, mă îndoiesc profund că eu, azi, aș fi fost genul de blogger pe care tu l-ai citi. Și dacă el nu era cum a fost probabil eu nu învățam, foarte devreme, să nu tratez oamenii de parcă aș fi ceva specie de zeitate venită din cosmos :D.
 28. Andreea Balaban (dacă nu o urmăriți ar fi cazul) este un om care mă inspiră cu fiecare clip. Îmi place maxim stilul ei, am avut norocul de a o cunoaște și personal, iar după ce am început să o urmăresc am prins curajul de care aveam nevoie pentru a mă apuca, ușor, de youtube (dacă încă nu te-ai abonat la canalul meu, o poți face aici :D).
 29. Gabriela Atanasov (a.k.a Sweet Paprika) este o persoană pe care nu am întâlnit-o niciodată face 2 face. Cu toate acestea, prin activitatea ei din mediul online m-a determinat să fiu mai curajoasă și mai asumată. Articolul acesta e doar începutul în această privință :D.
 30. Marina de Giovanni este o tipă, blogger, care, fără să plănuiască direct acest lucru, m-a ajutat să îmi îndeplinesc una dintre cele mai ascunse dorințe: să public o carte. După cum vă povesteam aici, unul dintre cursurile ei a fost inspirația pentru Pierdută în blogosferă și ori de câte ori am ocazia repet acest lucru. De ce? Nu e ca și cum te plătește ca să îi faci reclamă, s-ar putea să te gândești. Ei bine, nu, nu mă plătește. Dar faptul că un curs de genul acesta a dus la îndeplinirea unui vis este semn clar că se poate. Și poate cartea mea va fi catalizatorul de care altcineva are nevoie.
 31. Deborah Harkness este autoarea uneia dintre seriile mele favorite, ce a început cu Cartea pierdută a vrăjitoarelor (despre care scriam pe scurt aici). De ce a ajuns pe această listă? Pentru că după ce am citit primul volum din serie am început să beau ceai negru, cu lapte și nu m-am mai oprit :D.
 32. Taylor Swift este cântăreața mea favorită a tuturor timpurilor. Muzica ei mi-a fost alături la tristețe și la bucurie. Felul ei de a fi mi se pare o inspirație și trebuia să apară pe lista de oameni care mi-au schimbat viața.
 33. Chiara Ferragni încheie fabuloasa listă pentru că acolo vreau să ajung. Chiara este idolul meu. A reușit performanțe INIMAGINABILE într-o industrie EXTREM DE COMPLICATĂ și da, sună fantezist, dar spre acest lucru tind și eu. Nu e rău să dream big. Doar nu te limita la vis pentru că atunci nu te alegi cu nimic. Luptă pentru ceea ce îți dorești și, cu puțin noroc, tot ce îți dorești va deveni realitate.

Aceasta ar fi lista mea. 33 de oameni care mi-au schimbat viața. 33 de oameni de la care am învățat enorm de mult. Nu a fost tocmai ușor de compilat pentru că e greu să îți analizezi așa viața, să îți dai seama ce și de la cine ai preluat. Dar nu a fost nici imposibil, după cum poți vedea, iar exercițiul mi-a prins bine. Mi-a amintit să fiu recunoscătoare pentru toți acești oameni, pentru contribuția fiecăruia dintre ei la ceea ce sunt azi.

Ție cine ți-a schimbat viața?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.