”Pierdută în blogosferă” sau de ce m-am apucat să scriu un ebook

pierdută în blogosferă

O să trec repede peste partea în care a scrie o carte era visul vieții mele și acum am scris un ebook. Și peste partea în care eram convinsă că nu pot să scriu decât despre mine și… exact despre mine am scris :))). Lucrurile acestea nu sunt importante acum. ”Pierdută în blogosferă” este despre mine, însă nu am scris acest ebook doar pentru mine, ci și pentru tine.

Inspirația

Adevărul este că nu aș fi scris niciodată ”Pierdută în blogosferă” dacă nu începeam să urmăresc cursurile online ale Marinei De Giovanni (mulțumesc, Alin :D). În caz că nu o știți, ea este o tipă din Australia pasionată de blogging și online care s-a mutat în Los Angeles pentru a-și urma visul. A avut parte de eșecuri de-a lungul timpului, dar s-a adunat de fiecare dată și a reușit să construiască o super comunitate online. Și pe lângă faptul că face niște poze super cool, mai și învață oamenii cum să aibă succes pe internet.

Ei bine, la un moment dat Marina a început să vorbească despre primul ei ebook și în capul meu s-a aprins așa un beculeț. ”Oare eu nu aș putea scrie un ebook?” Dar despre ce? Cum?

Ei bine, Marina a venit și cu acest răspuns pentru că la întrebarea ce îți place și la ce te pricepi tot ce am putut să spun a fost scris și… blogging. Adică scriu de 10 ani. Și eu și blogul meu ne-am schimbat mult în tot acest timp. Și sigur există oameni out there care abia se apucă de blogging și ar fi curioși să știe ce greșeli se fac în branșă :))). Sau oameni care, la fel ca mine, deja fac asta de ceva timp și au nevoie de un mic wake up call.

pierdută în blogosferă ebook

Ebookul

Așa că, între Crăciun și anul nou, m-am pus pe scris. Planul îl aveam în minte. Cele 10 lecții învățate în 10 ani de blogging îmi erau clare. Iar scrisul îmi vine ușor. It always did. A trebuit să fac doar o scurtă plimbare down memory lane.

Apoi… a venit greul :))). Pentru că să scriu a fost floare la ureche. În ianuarie deja era gata textul în proporție de 90%. Ce m-a nenorocit efectiv a fost editarea.

Alin a încercat să mă învețe Publisher, dar m-a bătut rău de tot tehnologia. Programul este extrem de complicat pentru mine și dacă ar fi trebuit să îl utilizez probabil nu era gata nici acum ebookul :))). Dar, după cum spunea un mare filozof de pe Cartoon Network, where there’s a will, there’s a scam! Și eu am descoperit șmecheria folosind un program care deja îmi era extrem de drag: Canva.

Nu aș fi zis niciodată că va fi posibil. Și după ce am bibilit atât la ”Pierdută în blogosferă” am știut clar că acest program poate ajuta și alți oameni. Dar despre asta puțin mai încolo :D.

Deci am început să pun textul în Canva și am avut un super noroc deoarece Daria m-a ajutat mult cu pozele. A editat o parte din ele. A creat coperta practic de la 0. Și mi-a dat feedbackul și inspirația de care am avut nevoie atunci când m-am împotmolit.

Și uite așa, cu chiu, cu vai, puțin după deadline-ul meu, a apărut ”Pierdută în blogosferă”, prima mea carte.

Reacția

Reacția oamenilor la această veste m-a bucurat din suflet. Au fost multe persoane care au descărcat-o, în mod absolut organic. Mai multe persoane decât mă așteptam eu. Andrela chiar a scris recenzia cărții mele la ea pe blog (o găsiți aici). Și a fost atât de emoționant să o citesc încât mi-au dat lacrimile. Pentru că a ajuns la ea tot ceea ce eu îmi doream să transmit cu acest ebook.

Evident că am pus-o și pe goodreads. Nu aveam cum să nu fac acest lucru pentru că goodreads e printre site-urile mele favorite, iar cartea mea nu putea lipsi de acolo. Dacă ești fan goodreads aici găsești ”Pierdută în blogosferă” și îi poți lăsa un review, alea alea :D.

În rest… evident că a venit întrebarea ”Pe când următoarea?” :)))). Nu m-am gândit niciodată că și la cărți treaba stă ca și la copii, dar se pare că așa e :))).

Pierdută în blogosferă ebook

Planuri de viitor

Ei bine… ”Pe când următoarea” m-a pus clar pe gânduri. Dar până acolo, îmi doresc mult de tot să citești ”Pierdută în blogosferă”. Pentru că dacă ești genul de persoană care citește bloguri sigur ești genul de persoană care are o pasiune pe care ar vrea să o urmeze și încă nu a făcut-o. Nu spun că citind ebookul meu te vei transforma automat într-o specie de Chiara Ferragni, dar s-ar putea să îți vină câteva idei noi sau să înceapă să te mustre conștiința pentru chestii pe care nu le-ai făcut. Ceea ce nu este rău deloc! Din când în când e bine să te tragi la răspundere.

Ce îmi mai doresc mult de tot este să public și fizic cartea, chiar dacă va fi o ediție foarte limitată. În acest sens… sunt la stadiul de idee pentru că între casă și pandemie… nu am resursele pentru a-mi finanța singură ebookul. Dacă știi (sau ai) o editură dornică să publice o tânără speranță a bloggingului românesc :)))) nu ezita să mă contactezi :D.

Și cam atât.

Ai ajuns până aici? Doamne ajută! Vorbesc mult, dar nu fără rost. Așa că te invit să citești și ebookul meu și să îmi spui cum ți se pare. Iar dacă ai început să ieși din casă, poate ai chef să te înscrii la un concurs fain despre care scriam săptămâna trecută.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.