De vorbă cu Roxana Puriș despre PUR CLOTHING și slow fashion

pur clothing

Pe Roxana Puriș o știu de ceva timp pentru că ne învârtim în aceleași cercuri. Este my kind of person: activă, creativă și super implicată în viața comunităților din Timișoara ce mi-au atras și mie atenția. Dar, cel mai important, Roxana Puriș este the woman behind PUR CLOTHING, un brand local pe care îl urmăresc de ceva vreme cu foarte mult drag. Bine, îl urmăresc este puțin spus. Sunt mai degrabă genul stalker online :)))) pentru că, până anul acesta, nu îmi comandasem nici o piesă de la Roxi. Doar mă mulțumeam să îi admir creațiile și colaborările.

Atunci de ce am hotărât să îi iau acest interviu? probabil te întrebi. Ei bine, adevărul este că mi-a plăcut foarte mult jurnalul ei de pandemie. Adică pe toată perioada celor… 2 luni?… de izolare, Roxi a postat pe profilul de Instagram al PUR CLOTHING un jurnal în care vorbea despre viața la atelier. Și mi-a plăcut atât de mult modul deschis în care făcea acest lucru încât mi-am zis că trebuie să aflu mai multe despre ea, despre brandul ei și despre ceea ce o motivează să creeze. Dar până să fac acest lucru, am plasat prima mea comandă pe site pentru că #sustinafacerilelocale.

Roxana Puriș

Prima piesă PUR CLOTHING

În ceea ce privește acea primă piesă, am decis să iau puțin din exemplul lui Roxi și să dau mai departe. Deci am făcut-o cadou :P. Și cred că nu aș fi putut face o alegere mai bună pentru că dăruitul este exact în spiritul acestui brand. O parte din profitul obținut în urma vânzării pieselor din colecția Emoție și din colecția Decizie este destinat susținerii cauzelor în care crede Roxana Puriș. Mai mult, în perioada stării de urgență, profitul obținut în urma vânzării kiturilor PUR KIDS au fost donate spitalului din Timișoara. În aceste condiții, faptul că i-am făcut cadou tricoul vegetal uneia dintre cele mai bune prietene ale mele cred că a fost un început bun de a face cunoștință cu brandul.

Cum se întâmplă în general cu brandurile autohtone, PUR CLOTHING stă foarte bine la capitolul packaging. Fiecare produs vine frumos împachetat într-o cutie de carton, cu un mesaj personalizat pentru viitorul posesor. Să spun că prietena mea a fost impresionată este puțin. Să spun că eu nu m-am topit este imposibil :))).

Interviul

Și uite așa a venit momentul să îi iau interviu lui Roxi. Restricțiile s-au ridicat și, într-o frumoasă după-amiază de joi, după o zi lungă și obositoare, am ajuns în atelierul ei. Eram super agitată, însă firea calmă a Roxanei și atmosfera extrem de liniștită din atelier m-au ajutat să mă relaxez și să îmi pun ordine în gânduri.

Atelierul PUR CLOTHING este super bine organizat, iar pasiunea pentru arhitectură a lui Roxi este mai mult decât vizibilă. De aceea nu mi-a fost deloc greu să găsesc cadrul perfect în care să filmez interviul. Cu întrebările pregătite, am apăsat play și m-am lăsat învăluită de povestea brandului, așa cum te invit și pe tine să faci:

Surpriza

Interviul propriu-zis a durat ceva mai mult decât cele 14 minute pe care tocmai le-ai urmărit. Ca să nu mai spun că după, la o cană de ceai, ne-am lungit și noi la povești. Însă surpriza a venit la plecare, în momentul în care Roxi mi-a făcut un cadou drăguț. Evident că nu m-am putut abține și am deschis cutia pe loc, iar în ea mă astepta helanca hygge. Like… prima chestie care mi-a plăcut de la PUR pentru că citisem The little book of hygge și eram obsedată :))). Am făcut rapid un unboxing pentru stories la întoarcerea acasă, iar în ziua următoare am purtat helanca :))).

No surprise there. Nu sunt prea multe lucruri care să rămână nepurtate în dulapul meu :D. Ei bine, după ce am purtat-o o zi întreagă pot spune cu mâna pe inimă că Roxi a avut perfectă dreptate. Bumbacul din care sunt făcute aceste piese este atâââât de fain și de moale și este ușor elastic, deci se potrivește perfect. În plus, pe ea este brodat îndemnul Be kind, ceea ce îți dă o stare foarte bună. Și da, broderia chiar dă un aer special și de poveste pieselor. Ca să nu mai spun că faptul că porți ceva creat în Timișoara, de oameni din Timișoara, te lasă cu o senzație de ușoară euforie. Sau poate am avut eu o zi super bună și am proiectat sentimentul asupra hainelor :)))). Cred că va trebui să încerci și tu ca să îți dai seama :P.

pur clothing

#sustinafacerilelocale

Poate nu am mai spus lucrul acesta direct pe blog, însă acum aș vrea să te îndemn direct și pe tine să susții afacerile locale. Poate nu îți permiți să îți cumperi în fiecare zi ceva de la un brand local, însă atunci când vrei să marchezi un moment special, atunci când vrei să faci un cadou cuiva dragi, poți face lucrul acesta. Țara noastră este plină de oameni talentați care au nevoie de susținere din partea noastră, a tuturor. Sunt oameni care pun suflet și iubire în ceea ce creează, iar acest lucru se simte.

Bineînțeles, dacă ai pornit pe această cale, susține toți creatorii așa cum poți. Uneori, un simplu share este suficient. Și pentru că am terminat cu filozofia, mai trebuie doar să îți amintesc că am o întreagă secțiune dedicată oamenilor talentați chiar aici pe blog.

Untold 2018

P.S. Pe Roxana Puriș o găsiți pe Instagram aici :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.