Timișoara Wedding Market 2023

TIMIȘOARA WEDDING MARKET

Chiar dacă suntem căsătoriți deja de aproape 5 ani, anul acesta am decis să participăm pentru prima dată la Timișoara Wedding Market, eveniment aflat la cea de-a 4-a ediție. Și în timp ce mă plimbam printre standuri și expozanți mi-am dat seama că acest târg nu ar trebui privit ca ceva destinat exclusiv mirilor și mireselor. El este o adevărată oază de inspirație dacă urmează să organizezi orice tip de eveniment, dar și dacă vrei să iei pulsul furnizorilor de bunătățuri din oraș.

Impresii despre Timișoara Wedding Market 2023

Sincer și pe scurt pot să vă spun că mi-a plăcut foarte mult Timișoara Wedding Market 2023. Au fost mulți expozanți și foarte variați. Mi-a plăcut locația, adică Timișoara Convention Center. Mi-a plăcut atmosfera generală din dimineața de duminică în care am mers noi împreună cu Ava. Mi s-a părut extrem de bine organizat și oamenii foarte bine pregătiți.

Majoritatea expozanților aveau standuri foarte interesante, cu designuri care te atrăgeau imediat și nu mi-a venit să cred cât de mult s-a schimbat domeniul acesta în cei 5 ani câți au trecut de la nunta noastră. Atunci opțiunile în materie de entertainment și decorațiuni parcă erau rudimentare față de ceea ce am văzut acum la târg. Adică era un tip care oferea, pentru dansul mirilor, baloane care explodau în mai multe baloane mici sau, pentru momentul special de la ora 12, baloane luminoase umplute cu heliu pe care invitații să le elibereze în locul lampioanelor sau a focului de artificii. Știu, nu e cea mai eco friendly opțiune, dar e o idee extrem de tare și, dacă e să fim sinceri, nu toată lumea e eco friendly.

TIMIȘOARA WEDDING MARKET

Un alt aspect pe care trebuie să îl menționez este faptul că acum 5 ani noi abia am găsit barmani. La Timișoara Wedding Market 2023, în schimb, am descoperit o firmă care aducea un cart cu limonadă, pe lângă faptul că făcea tot felul de nebunii cu băuturile. Asta ca să nu mai spun că pentru pasionații de cafea există furnizori de coffee cart cu cafea de specialitate. La fel cum, pentru pasionații de înghețată, acum sunt o grămadă de opțiuni de carturi cu înghețată.

Totuși, cel mai tare, trebuie să recunosc, mi s-a părut ideea de cigar corner pe care l-am văzut la standul Decor Dots. A fost prima oară când am auzit de așa ceva și mi s-a părut o chestie foarte, foarte tare. Cam cât de cool ar fi, în loc să vedem oamenii stând aiurea la țigară, să ai la nunta sau evenimentul tău un loc special amenajat, care să mai dea bine și în poză? Foarte cool și eu nici măcar nu sunt fumătoare :)))).

Evident, au fost o grămadă de cofetării pentru că supremația candy barului nu poate fi contestată. Din păcate, m-am delectat cu standurile lor mai mult vizual pentru că Ava nu ne-a permis să testăm apele așa cum se cuvine. A existat o singură excepție, Madame Magnifique, despre care vă voi povesti imediat pentru că trebuie să acord atenție specială brandurilor mele favorite.

Timișoara Wedding Market

Brandurile mele favorite

M-am bucurat să găsesc printre expozanții de la Timișoara Wedding Market 2023 o grămadă de cunoscuți, branduri pe care le ador și pe care le cumpăr ori de câte ori am ocazia. Branduri faine, pe care vreau să vi le recomand și vouă neapărat.

Voi începe cu Madame Magnifique, producători de super prăjituri și produse de patiserie, rezidenți ai Brasseriei din Giroc. Cunoșteam produsele lor de ceva timp. M-am delectat cu ele de nenumărate ori, iar aici includ atât prăjiturile disponibile la locația din Giroc, cât și produsele de patiserie (croissantele sunt vis) și pâinea. Ceea ce m-a surprins la Timișoara Wedding Market a fost diversitatea de produse pe care o ofereau pentru candy bar. Mult mai mare decât ceea ce au în mod normal la locație. Am degustat cheese cake, brownies, mille-feuille și un fel de choux a la creme cu cremă de castane și coacăze care a fost o noutate totală pentru mine.

Tot la capitolul dulce mai am 3 recomandări. Să începem cu ice cream cartul de la Chantia. Brandul este autohton. Înghețata este făcută în Timișoara și nu am fost niciodată dezamăgită de ea. În plus, au bomboane de ciocolată bune, ciocolată caldă excelentă și o mulțime de alte bunătăți artizanale. Dacă nu ați încercat încă produsele lor, e momentul să o faceți. Apoi, nu pot omite Leonidas, lovebrandul meu de foarte mult timp. Leonidas are cea mai bună ciocolată belgiană. Pentru cunoscători, ce mai. Și, ultimii, dar nu cei din urmă, Hugo e Amici. Nu am apucat să mănânc înghețată de la ei la Timișoara Wedding Market pentru că Ava, dar am avut ocazia la locația lor din Dumbrăvița și e excelentă.

Pentru iubitorii de cafea, cei de la Roasterra au un cart super drăguț și cafea de specialitate genială. Eu una ador cafeaua lor. Ori de câte ori dau peste ei la un eveniment mă bucur de ea. Și mi se pare super tare că au venit cu varianta de coffee cart. De ce ar fi necesar așa ceva? Pentru că, din păcate, prea puține localuri au cafea bună. Aproape nimeni nu are cafea de specialitate. Deci de ce nu ai oferi un astfel de treat invitaților, mai ales dacă îi știi de cafengii?

La capitolul fashion am două mențiuni de făcut. În primul rând, Marmuse, un brand pe care îl ador de la distanță, din păcate, dar care îmi place la nebunie. Dana Barbul este extrem de talentată și o adevărată inspirație. Dacă nu o urmăriți pe insta, ar fi cazul să o faceți. Cât despre a doua recomandare, este vorba despre Kirizza, brandul Laurei Chiriță. E un brand super fresh, cu accente boho din plin când vine vorba de rochiile de mireasă și cu o incredibilă atenție la detalii.

TIMIȘOARA WEDDING MARKET

În concluzie…

… mi-a plăcut mult de tot Timișoara Wedding Market 2023. Singurul meu regret a fost că nu am avut mai mult timp la dispoziție pentru sampling :)))). Aveam ce degusta și ce descoperi, nu glumă. Dar chiar și în condițiile de penurie de timp, tot a fost fain și m-am bucurat că am reușit să mergem. Ba chiar cred că atunci când Ava va fi mai mare îi va plăcea mai mult să ne însoțească la astfel de evenimente. Deci, dragi organizatori, nu vă culcați pe ureche. Ne vedem în 2024 :)))).

Untold 2018

P.S. Imaginile care nu mă au în prim plan sunt preluate de pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.