COCO ASIA: vibe de Sri Lanka la Brasserie Giroc

Asia este unul dintre continentele pe care visez de foarte mult timp să le vizitez, însă nu am avut (încă) ocazia. Cu toate acestea, sunt lucruri care ne pot duce în Est măcar pentru câteva ore, iar mâncarea se încadrează clar în această categorie. Deci în momentul în care cei de la Brasserie Giroc m-au invitat să descopăr noul lor meniu realizat de un bucătar din Sri Lanka, evident că am zis da. Și uite așa, într-o frumoasă seară de octombrie, am descoperit COCO ASIA.

Stați că am sărit puțin înainte cu povestea. Let’s rewind!

Câteva cuvinte despre Brasseria din Giroc

Deși cunosc Girocul de când mă știu și locuiesc aici de doi ani deja, a fost nevoie de Oana pentru a descoperi Brasseria. Un local modern și cochet, cu mâncare foarte bună și personal super primitor, Brasseria este situată chiar în centrul localității, lângă primărie.

Am venit aici pentru prima oară la micul dejun cu Oana. Apoi, în același scop, cu Came (de mai multe ori), dar și cu Dana și cu Alina, deși cu ele am mâncat și la prânz, nu doar dimineața. Am comandat de aici mâncare la pachet. Am ales pentru Ava feluri de mâncare ce i-au plăcut la nebunie. Și, pentru petrecerea de ziua ei (despre care vă voi povesti totul în curând), am apelat tot la ei. Evident că nu am fost niciodată dezamăgită nici de produse, nici de servire pentru că altfel nu aș fi revenit time and time again.

coco asia

Un alt aspect care îmi place mult la Brasserie este faptul că în spațiul lor au primit și un alt brand, Madame Magnifique. Aceștia fac pâine și produse de patiserie cum rar găsești în ziua de azi. Eu una am rămas mască prima dată când am încercat prăjiturile și pâinea lor. Nu cumpărăm zilnic de la ei pentru că nu ajungem în zonă, dar ori de câte ori am ocazia îmi place să ne răsfăț cu ceva dulce și o pâine absolut extraordinară.

Hello, COCO ASIA!

Acum, să ne întoarcem la motivul pentru care am decis să scriu acest articol: COCO ASIA. Momentan, COCO ASIA este un concept pe care îl puteți găsi în Brasseria din Giroc sau pe Tazz. Meniul este super exotic, preparatele fiind realizate de un bucătar din Sri Lanka. Cât despre seara cu evenimentul de lansare Coco Asia, a fost una gândită pentru oameni faini. Atmosfera super lejeră din Brasserie ne-a îndemnat la povești și norocul nostru a fost că a existat un fotograf la eveniment, altfel nu aș fi avut poze pentru articol. Da, atât de bine m-am simțit.

Noi am ajuns puțin mai târziu (viață de părinți, ce să faci? :)))) și ne-am așezat la masă cu Dana și Silviu Barbul și Alexandra Micheten, oameni super faini cu care am mai socializat și în alte ocazii. Ne-am bucurat de felurile de mâncare și am povestit o grămadă, fără să ne dăm seama măcar când a trecut timpul.

coco asia

Meniul din cadrul evenimentului a fost foarte bogat. Am început cu un aperitiv pe care acum nu îl pot identifica în meniu :))). Ceva pe bază de cartofi și legume. O combinație foarte faină care mi-a plăcut mult de tot. A urmat primul ramen din viața mea. Am fost sceptică, recunosc pentru că eu în general sunt sceptică atunci când vine vorba despre supe, cu atât mai mult când în supa respectivă plutesc două jumătăți de ou. Din fericire, mi-am învins reticența și am gustat și am gustat până am terminat tot din farfurie :))))). Deci da, mi-a plăcut primul meu ramen :D.

Următorul fel de mâncare pe care l-am încercat a fost un orez cu curry și ceva pui. Mi-a plăcut foarte tare. Cred că se luptă serios pentru locul I în topul preferințelor mele cu ultimul fel pe care l-am încercat. Acesta din urmă, după ce am văzut pe meniu, cred că era un kottu cu creveți și a fost peste toate așteptările mele. Mai ales în condițiile în care eu nu prea mănânc creveți on a regular basis. Singurul meu regret a fost că nu am putut să mănânc tot din farfurie pentru că eram prea plină.

coco asia

Culmea, deși simțeam că o să explodez dacă mai încerc ceva, am reușit să strecor și desertul pe undeva :)))). Ce e viața fără desert, nu? Și cum să ratez prăjiturile de la Madame Magnifique când stăteau atât de apetisante în vitrină? Ar fi fost un sacrilegiu direct :D.

V-am făcut curioși?

Sper că da pentru că altfel încep să cred că nu mai știu să scriu suficient de bine :)))). Dacă da, atunci vă invit să nu stați prea mult pe gânduri și să încercați COCO ASIA. Mai ales dacă sunteți fani mâncare asiatică, nu trebuie să îi ratați. Sunt super faini. Iar dacă sunteți prin Giroc și aveți chef de o cafea și o prăjitură, dați un semn.

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.