Despre Cameleon Kids cu Ana Iacob

Cameleon kids

Chiar dacă Ava are doar un an și 3 luni (în momentul în care scriu aceste rânduri) suntem perfect conștienți de importanța integrării ei în grupuri de copii chiar și de la această vârstă fragedă. Acesta este principalul motiv pentru care am început să contemplăm ideea de a o duce la creșă începând din această primăvară. Și din același motiv am răspuns pozitiv invitației de a descoperi Cameleon Kids, un centru cutural pentru copii proaspăt deschis în Moșnița Nouă.

Ana, cea care ne-a lansat invitația, este o cunoștință mai veche în care am mare încredere, mămică și ea, deci așteptările pentru Cameleon Kids erau destul de mari și mi-au fost îndeplinite în totalitate, ba chiar depășite.

Primele impresii

Cameleon Kids este situat într-o zonă în plină dezvoltare, undeva între Moșnița și Urseni. E simplu de ajuns aici, chiar dacă drumurile, ca în România, lasă puțin de dorit. Totuși, în momentul în care ajungi la locație nu poți fi altfel decât foarte plăcut impresionat de clădirea propriu-zisă, dar mai ales de ceea ce descoperi în interior.

Cameleon kids

Cameleon Kids e un spațiu cald, foarte primitor, cu spații special create pentru a atrage copiii și a-i stimula. Am fost foarte plăcut impresionată să descopăr o mulțime de cărți ce decorau întreg holul, săli de crafting spațioase, luminoase și foarte bine dotate, o mulțime de jocuri de tip Montessori și o sală dedicată dezvoltării senzoriale și motorii a copiilor.

Da, recunosc, mi-a plăcut mult Cameleon Kids. E genul de loc în care aș duce-o pe Ava așa că m-am gândit să vă povestesc despre ei, poate aveți copii și nevoie de serviciile lor. Și pentru că în ziua în care noi i-am vizitat am avut prea puțin timp la dispoziție pentru a sta la povești cu Ana, am decis să îi scriu și să îi cer câteva detalii. Cine să fie mai potrivit să spună povestea centrului decât ea?

La povești cu Ana Iacob

În primul rând am vrut să aflu ce anume a determinat un om atât de activ, cu veleități în cu totul alte domenii, să deschidă un centru pentru copii:

La finalul lui 2021, a apărut o oportunitate de finanțare ce presupunea crearea unei întreprinderi sociale în mediul rural. Atunci, împreună cu prietena mea Milanca Chioreanu, am pornit în această călătorie, amândouă având băieți de aceeași vârstă și fiind pline de idei. Nu am avut așteptări foarte mari deoarece știam că în finanțările nerambursabile nimic nu e garantat. Am făcut pas după pas, iar în martie 2022, când am aflat că am câștigat proiectul cu punctaj maxim, am conturat mai multe activități pentru Cameleon Kids, pe modelul de întreprindere 1 for 1. Practic cumperi și dăruiești în același timp.

Cameleon kids

Încă de la vizita noastră am fost surprinsă de numărul mare de servicii pe care Cameleon Kids îl oferă, iar Ana a fost o simpatică și mi-a povestit mai multe despre ele:

Serviciile noastre sunt dintre cele mai variate și răspund unor nevoi specifice pe care le-am identificat atât la noi, cât și în rândul altor părinți. Astfel, avem un afterschool cultural pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6-11 ani, bazat pe suport în realizarea temelor, dar și pe activități culturale pe baza unei curricule special creată de noi, despre care puteți afla mai multe informații pe site: www.cameleonkids.ro.

Ne adresăm și copiilor între 1-3 ani prin Mini Camelelon, un program de tip creșă, bazat pe activități senzoriale și culturale dedicate grupei lor de vârstă. De asemenea, am venit cu un concept nou, Working💙Mum, dedicat mamelor cu bebeluși. Acesta îi permite mamei să lucreze în prima parte a zilei într-un spațiu special amenajat în timp ce copilul este supravegheat de personalul centrului nostru în camera alăturată. Am gândit acest program deoarece știu cât de important este pentru o mamă să aibă timp pentru sine și cât de benefic poate fi să te implici în diverse activități în timpul maternității sau poate ai pur și simplu nevoie de o zi pe săptămână în care să îți savurezi cafeaua, să plătești facturile și să îți tragi sufletul în timp ce micuțul tău este bine îngrijit. În principal, acest program este pentru mamele care nu se pot baza pe bunici sau alt ajutor.

Nu în ultimul rând, spațiul poate găzdui și evenimente în weekend, atunci când nu avem un program de evenimente propriu, cu ateliere culturale tematice sau alte activitati pentru copii.

Sinceră să fiu, eu am parte de mult ajutor, dar Working💙Mum tot mi se pare super tare și un serviciu la care aș apela cu mare drag. Dacă tot ce ați citit până aici vă cam face cu ochiul, probabil vă întrebați detalii tehnice: cum se pot face înscrierile? De când încep activitățile? Stați liniștiți, am avut aceleași curiozități și Ana m-a lămurit cu toate:

Înscrierile se pot face online la noi pe site unde se găsesc toate informațiile despre programe. Cei curioși pot veni să descopere în prealabil Cameleon Kids. Pentru a programa o astfel de vizită trebuie doar să ne sune la +40 736 452 622. Activitatea o începem oficial la program normal 8-18:00 din 6 februarie.

Cameleon kids

Și pentru că sunt o persoană curioasă, am întrebat și cum au ales motto-ul ce decora atât de frumos pereții Cameleon Kids la prima noastră vizită, Busola copilului tău în călătoria vieții:

Motto-ul este inspirat de la sigla noastră care poate pare puțin neobișnuită deoarece nu te duce cu gândul la un cameleon 😁. Pentru aceasta am lucrat cu Elena Adorian, artistă pe care o apreciem foarte mult. Ea a gândit busola cu cele 4 direcții ale centrului: Arte vizuale (AV), Dans (D), Muzică (M) și Teatru (T). De fapt, busola reprezintă ideea de dezvoltare multi direcțională a copilului, prin meridianele culturale propuse, iar centrul nostru este locul în care are loc călătoria sa culturală. Este o metaforă, bineînțeles, dar reprezintă și dorința noastră de a deveni călăuze alea copiilor ce ne trec pragul în procesul lor educațional și de formare, prin intermediul culturii. Astfel, Cameleon este busola copilului tău, în călătoria vieții și își propune să dezvolte abilități ca munca în echipă, colaborarea, comunicarea și creativitatea, abilități pe care le considerăm esențiale.

Probabil nu ar fi fost greu să mai povestesc mult și bine cu Ana despre copii, educație și Cameleon Kids, însă cred că informațiile pe care ea mi le-a oferit și umila mea părere sunt suficiente pentru a vă da seama că acest spațiu cultural pentru copii este în mod clar o idee minunată. Deci, dacă sunteți în căutarea serviciilor pe care Cameleon Kids le oferă, nu ezitați să vizitați centrul. Sunt sigură că veți fi la fel de fascinați ca și mine de ceea ce are de oferit.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.