#lovebrands series: Apple

apple iphone

A trecut ceva timp de la ultimul articol din seria #lovebrands, dedicată exclusiv acelor branduri care m-au convins forever & ever că sunt super cool. În acel articol, din octombrie 2019, scriam despre Noah, brandul românesc de ceasuri de care m-am îndrăgostit. Astăzi mă întorc cumva în timp, la unul dintre primele mele lovebranduri: Apple. Atenți, am spus Apple, nu Iphone. Diferența există, just wait and see!

Povestea de iubire cu iPhone-urile mele

Acum că stau să mă gândesc, multe dintre cele considerate de mine #lovebrands sunt adoptate de la Linda. Ce pot face dacă ea are un fler pentru chestii super mișto? Și ea a avut primul Iphone și primul Mac, ambele cu mărul strălucind pe carcasă. Avea Instagram pe vremea când acesta era doar un app exclusivist disponibil pentru ios. Iar eu stăteam lângă ea și băleam, visând la ziua în care voi intra și eu în acest mic club semi snobish.

Mi-am dorit un Iphone până am crezut că o să îmi crape inima și sufletul de dorință. Linda avea al ei. Andrei avea al lui. Iar eu… nimic. Nu îmi permiteam primul Iphone. Așa că mi-am luat un Ipod nano pătrat doar pentru că voiam ceva de la Apple. Mi-ar fi plăcut să fie roz, dar nu a fost să fie. Însă l-am păstrat foaaaarte mult timp. Cred că îl am și acum pe undeva pe acasă. Adoram rotița lui și modul în care puteam schimba melodiile și tot. Cred că aveam și jocuri pe el. Era MAGIC pentru mine. Și cum l-am achiziționat? Mi-a făcut rost de el un prieten și a costat doar 3 milioane. Adică 300 de lei. Nu era chiar un chilipir, nu în vremea aia, dar a meritat din plin. Din momentul în care am început să mă plimb cu el în buzunar am simțit că sunt o idee mai cool. Parcă aș fi fost în The Sims și mi-ar fi crescut nivelul :))).

Apoi am achiziționat (bine, mami a făcut-o) primul meu Iphone. Povestea noastră de iubire a durat doar un an și ceva, până când l-am distrus :))). Totalmente. Adică l-am scăpat într-un WC public și am băgat mâna după el… chiar dacă era pe moarte și îi mai rezista bateria maxim 3 ore :))). Și am suferit ca un câine o vară întreagă fără Iphone-ul meu. Pe vremea aia nu erau water proof deloc și cred că mulți oameni le-au scăpat în toaletă de au ajuns să le facă rezistente la asemenea șocuri.

După o vară de suferință mami s-a îndurat de mine și mi-a luat un alt iPhone. De data aceasta era un 5. Am avut maximă grijă de el până a decedat de probleme cardiace. Adică i-a murit bateria. Am trecut la 5S. Apoi la 7… cred… sau era 8? E blurry putin treaba pentru că penultimul meu iPhone l-am primit ca și telefon de serviciu. Sincer, nu aș fi mers la următorul nivel dacă nu avea un spațiu de stocare muuuuult mai mare. Iar eu, fiind maniacă în materie de făcut poze, am nevoie disperată de așa ceva.

În prezent am un 11 pro pentru că Flavius și vlogmas. Adevărul e că nu aș fi putut face vlogmas fără să fac trecerea. Adică oricum nu sunt 100% mulțumită de clipuri pentru că lumina nu era ce trebuie, dar fără acest telefon nu le-aș fi făcut DELOC!

apple iphone

De ce îmi place acest telefon?

Ei bine, eu cred că Apple a dat lovitura cu iPhone pentru că este extrem de simplu de utilizat. ios este un sistem de operare for dummies și o spun cu cel mai mare drag. Nu ai cum să te pierzi în el cum se întâmplă la Android. Nu ai 7694756784893 de pagini pe care să navighezi. Ai stânga, dreapta și atât. Da, este adevărat, dacă vrei îți poți organiza icoanele pe ecran în subfoldere, dar nimeni nu te obligă să faci acest lucru.

În materie de ”cum arată”, sincer preferam variantele mai vechi pentru că erau mai mici. Adoram faptul că puteam, fără nici o problemă, să accesez tot ecranul cu un singur deget. Adoram butonul din mijloc, de jos și butonul de închidere de sus. Dintre toate modelele, ca și design, cred că cel mai mult mi-a plăcut primul meu iPhone, adică iPhone 4. Era special. Nu spun că 11 Pro nu ar fi fain, da prea seamănă cu toate produsele de pe piață. Dacă nu ai mai vedea mărul, ai zice că e orice alt telefon. Așa că sper ca Mariciu să fi avut dreptate în previziunile lui și iPhone 12 să revină la liniile ceva mai masculine ce l-au consacrat. But only time will tell.

În rest, îmi place iPhone pentru că este super performant și, de la generație la generație, din ce în ce mai bun. Adică eu, azi, doar cu telefonul, pot să fac… 80% din ce am de făcut într-o zi. Dacă aș lucra exclusiv în social media, nici nu aș avea nevoie de comp. Cât despre imagini, nu are rost să vorbim pentru că utilizatorul a cerut și Apple a dat. Fiecare generație nouă este din ce în ce mai performantă la acest capitol.

apple iphone

De la iPhone la Mac într-un singur pas

Da, a fost nevoie doar să îmi schimb jobul complet ca să trec de la un calculator normal la 2 calculatoare Apple :))). Adică un Mac super performant pe care clar Alin l-a risipit pe mine :))) și un Macbook cu care m-am împrietenit la cataramă.

Acuma, eu nu știu să îți spun specificații tehnice și nici nu o să mă obosesc să le caut pe internet doar ca să par mai intelectuală. Eu sunt om normal, simplu utilizator și vorbesc strict despre experiența mea. Ei bine, trecerea la ios în detrimentul Windowsului nu a fost deloc grea, ba din contră. Apreciez în mod special că în interiorul aceluiași device pot accesa 3-4, chiar mai multe ecrane diferite. M-am obișnuit super repede cu modul în care merg treburile pe ios. Și acum nici măcar nu mai folosesc Safari, pe care Alin îl bălăcărește toată ziua :))), pentru că mi-am instalat google chrome ca pe orice alt computer.

În rest… nu am ce să îți mai spun decât atât: încearcă-l!

Raportul calitate-preț

Și acum să vorbim despre bani, problema cea mai spinoasă atunci când vine vorba despre Apple.

Da, produsele nu sunt cele mai accesibile.

Da, marketingul este cât vezi cu ochii. Dar nu e făcut degeaba. Până la urmă vorbim despre firma care a revoluționat complet domeniul telecomunicațiilor și lumea calculatoarelor personale. Deci au de ce să insiste pe acest subiect.

Și da, telefoanele lor sunt chintesența consumerismului, fiind făcute să nu reziste (ca și baterie) mai mult de 2 ani la capacitate rezonabilă. Adică eu am telefonul acesta de jumătate de an? Aproximativ… și capacitatea maximă a bateriei deja este de 93%. Și asta în condițiile în care am fost SUPER responsabilă cu ciclurile de încărcare și toate cele.

Dar cu toate acestea, își merită banii. Pentru că îți oferă calitate. Îți oferă performanță. Și îți oferă statut.

Știu! Sună superficial AF, dar așa este. Toți suntem impresionați când vedem mărul pe un device. De la cei mai mici, la cei mai mari, toți simțim magia și atracția pentru Apple.

Concluzii

Probabil voi depăși momentul Apple când firma va da faliment și nu va mai exista nici un produs disponibil pe piață :))). Dacă Apple are 1000 true fans, eu sunt clar unul dintre ei. Nu cel care stă la coadă în ziua deschiderii, dar unul destul de loial never the less.

Și acum, după ce m-am lungit nu glumă, spune-mi, care este lovebrandul tău în materie de tehnologie?

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.