5 locuri din România – Flavius edition

Ești pregătit să plecăm în călătorie? Bine, nu fizic pentru că fizic… încă avem nevoie de declarație să ieșim din oraș… sau să ne plimbăm prin oraș (în funcție de ziua în care citești articolul acesta). Plecăm într-o călătorie imaginară sau, de ce nu, ne plănuim împreună prima călătorie post izolare. Și de data asta nu o planifici cu mine, per sei, ci cu Flavius pentru că l-am întrebat pe el care sunt 5 locuri din România pe care speră să le vadă în 2020.

Hai să vedem ideile lui și sunt curioasă dacă îți plac mai multe decât ale mele :D.

1. Camping Valea Iarului

Când vine vorba despre locuri din România, Flavius e expert în a le descoperi. Adică această zonă de camping elevat o știe încă din… 2018? 2017? Nici nu mai știu cât timp a trecut de când tot îmi zice de Câmpu lu Neag. E super aproape de noi (adică de Hațeg), dar nu am mers niciodată. E frumos ce am făcut? Nu, evident! Este groaznic pentru că locul este absolut superb și, să fim serioși acum, cine nu ar vrea să facă glamping? Cine nu ar vrea să doarmă într-un cort luxos în mijlocul pădurilor din Retezat? Cine nu ar vrea să se trezească în zumzăitul gâzelor (atâta timp cât nu se urcă pe mine :)))) și să adoarmă după ce a încercat să numere stelele infinite? Mai mult ca niciodată mi-e dor de munte. Mi-e dor de aerul curat și de viteza cu care se deplasează norii. Deci să ajung cât mai curând în cât mai multe zone montane.

locuri din România

Photo credits: Pagina oficială de facebook a Campingului Valea Iarului

2. Piscina infinitului din Maramureș

Dacă tot am menționat stelele infinite, este cazul să vedem și o piscină infinită, nu? Pentru că în propria noastră grădină, în Maramureș, există un super infinity pool. Nu am văzut-o niciodată. Dar a descoperit-o Flavius și acum evident că ne dorim să o vedem. Deci, cu puțin noroc, la vară, dacă tot nu mai mergem nicăieri altundeva, poate dăm o fugă până în Maramureș, pă coastă. Și dacă tot suntem aici, în afară de zile lungi la piscină, sigur mai găsim și alte chestii noi și interesante de făcut. Adică nu am fost niciodată cu Mocănița la Vișeu. Nu am văzut Cascada Cailor. Iar la Rohia și la Cimitirul Vesel pe bune că trebuie să îl duc și pe Flavius pentru că nu există un must mai mare când vine vorba de locuri din România. Deci, Maramureș, here we come!

România

Photo credits: Călător în bascheți

3. Ținutul Hobiților de la Sibiu

Bine, nu se numește Ținutul Hobiților, ci dealul verde și este vorba despre o pensiune inedită de lângă Sibiu. Ea aduce foarte mult cu The Shire, fiind construită aproape complet sub pământ. Habar nu am cum a dat Flavius peste acest loc (după cum spuneam, are fler), dar îmi place mult. Și dacă nu dormim aici (pentru că este EXTREM de scump), măcar să îl vedem și e bine, nu?

locuri din România

Photo credits: Booking.com

4. Cabana Șapte

Cred că Flavius a ales acest loc pentru lista lui cu locuri din România pentru că, de fapt, își dorește mult de tot să meargă în Island și cum șansele sunt… 0… este the closest thing :))). Bine, Cabana Șapte arată super bine, e situată în Făgăraș, are un design cum eu una nu am mai văzut și un filmuleț de prezentare de te lasă cu gura căscată:

Perfect Detox Holiday ? Book your next Mountain Escape on www.cabanasapte.com

Publicată de Cabana Sapte pe Miercuri, 29 ianuarie 2020

Parcă ai pleca și tu în călătorie după ce ai văzut clipul acesta, nu? Ei bine, nu știu când vom avea voie să facem lucrurile acestea, dar până atunci nu ne împiedică nimeni să visăm :D.

5. Ținutul Conacelor

Go big or go home, nu? S-ar putea ca Ținutul Conacelor să fie concediul nostru la vară. Sincer, de ce aș vrea să mă înghesui între plexiglasuri la mare când mă pot plimba liniștită cu mașina pe drumurile patriei și pe jos pe câmpurile și prin pădurile patriei? A doua variantă sună mult mai bine până și pentru mine, care sunt dependentă de mare.

Ținutul Conacelor înseamnă, de fapt, județul Covasna. Nu o să încep cu glumele în legătură cu limba pentru că e momentul să fim serioși. Zona arată absolut genial, cel puțin din ce mi-a arătat Flavius, iar conacele restaurate sunt un must pe lista oricărui călător pasionat. Lecția de istorie o găsești pe pagina oficială a județului, visitcovasna.com. Eu te mai las doar cu un clip care să te ajute să visezi:

Acestea sunt cele 5 locuri din România la care visează Flavius în 2020. Pe care le-ai văzut? Pe care ai vrea să le vezi? Lasă-ne răspunsul în comentarii și hai să călătorim împreună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.