5 locuri din România pe care SPER să le văd în 2020

România

Acest SPER nu ține de dorința mea. Pentru că eu aș pleca mâine dacă s-ar putea. Și nu doar în România, ci far and wide. Aș pleca unde aș vedea cu ochii. În fiecare weekend. Timp în care casa noastră ar rămâne nemobilată, dar cine s-ar mai gândi la asta după aproape 2 luni de stat în casă?

Deci acest SPER se referă strict la condițiile de securitate națională. Adică, mai pe șleau, de cum evoluează treaba cu COVIDUL. Pentru că noi toți sperăm că va fi magic și din 15 mai o să zburdăm liberi pe șoselele și străzile patriei. Dar nu avem această certitudine, nu?

Cam multe întrebări pentru un început de articol. Și e doar luni. Hai mai bine să nu te deprim și să revenim la oile noastre și la locurile pe care sper să le văd în 2020.

De ce 5? Pentru că îmi place numărul. Mi se pare suficient pentru a scrie un articol frumos și consistent, dar nu prea consistent, dacă înțelegi ce vreau să spun. Ceva care să te inspire să visezi. Ceva care să îți dea putere pentru următoarele 3 săptămâni :D.

1. Armenișul Oanei Mondoc

La primul și singurul Creative Mornings la care am participat anul acesta a fost invitată Oana Mondoc. Ea a vorbit cu o deosebită pasiune despre Armeniș, locul unde zimbri zburdă liberi… în caz că zimbri zburdă :D. Și după cum spuneam în articolul pe care l-am scris post eveniment, locul mi s-a părut fascinant. Atât de fascinant încât vreau să îl vizitez neapărat. Parcă abia aștept să mă plimb prin acel colț de rai și să admir zimbri. Să cunosc localnicii. Să îi învăț chestii de social media. Să mă pierd în natură și în frumusețea acestei țări.

România

Photo credits

2. Castelul Iuliei Hașdeu

Teodora a vizitat castelul Iuliei Hașdeu din Câmpina în 2018 și de atunci îmi doresc să văd și eu locul. Aproape doi ani e ceva ca să te gândești la un loc. Deși la mine nu e chiar atât de mult :))). Ideea este că sunt curioasă dacă voi simți sau nu energia de care vorbea Teodora. Sunt foarte curioasă dacă, pășind în castelul Iuliei Hașdeu, mă voi trezi într-un episod din Supernatural cel puțin :))). Da, e o dorință cam dubioasă, dar cine a spus vreodată că eu sunt un om normal și liniștit? :))). În plus, castelul Iuliei Hașdeu arată absolut genial și ar fi cadrul perfect pentru niște poze de poveste cu care aș bombarda instagramul :D.

România

Photo credits: mateoc.ro

3. Castelnor

Am descoperit această locație absolut întâmplător pe Facebook sau pe Instagram… nici nu mai știu. Era un post sponsorizat ce mi-a atras imediat atenția pentru că, sinceră să fiu, nu părea a fi din România. Am cercetat puțin situația și am descoperit că, lângă Sibiu, la Păltiniș există această locație de vis numită Castelnor. Mi-a plăcut mult de tot cum arată hotelul încă de atunci și pe bune că anul acesta aș vrea să îi calc și pragul în calitate de oaspete. Da, sunt conștientă că genul acesta de loc este puțin mai costisitor, dar hei. Măcar atunci când avem ocazia să ne răsfățăm, nu? În plus, așa piscină și așa peisaj, eu zic că merită :D.

România

Photo credits: castelnor.ro

4. Lacul Ochiul Beiului

Oare ști tu de cât timp îmi doresc să văd lacul Ochiul Beiului? Cred că sunt ani de zile. Am tot văzut poze cu el pe internet, evident. Am și fost în zona Cheilor Nerei de două ori, dar nu am ajuns aici niciodată. Deci în 2020, după ce trece toată nebunia, de ce nu i-aș lua pe toți ai mei (sper că ai cântat cu mine) și să merg până acolo? E super aproape. Locația este ideală pentru o escapadă de weekend. Îmi car după mine o rochie drăguță ca să fac și niște poze de zâna apelor. Și aia e. Punct ochit, punct lovit. Utilul și plăcutul perfect îmbinate pentru spiritul meu de copil al trenului :D.

România

Photo credits: realitatea.net

5. Lindenfeld

Last but not least, Lindenfeld a.k.a. satul părăsit. Dacă nu ai auzit de el până acum ar trebui să începi să citești Formula As. Mai înveți una-alta de la ei. Acest sat din județul Caraș Severin nu mai are nici un locuitor. Toți oamenii care habitau aici au plecat în altă parte sau pe altă lume. Iar în locul lor au rămas casele și natura care a repus stăpânirea peste tot. Și aici îmi doresc să ajung de foaaaarte mult timp, dar nu s-a întâmplat niciodată. Am amânat și am amânat până am rămas închisă în casă. Frumos, nu? Magic chiar. Ei bine, cred că ar fi cazul să nu mai procrastinez și să mă mișc mai cu talent.

Photo credits: prinbanat.ro

România, vin!

Nu știu ce ne rezervă viitorul. Momentan tot ceea ce am scris aici sunt simple speranțe. Momentan tot ce pot face este să visez și să citesc. De Netflix & Chill m-am cam plictisit, însă cititorii trăiesc atâtea vieți câte cărți au citit. Iar la acest capitol stau bine. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor veni zile mai bune și atunci voi fi liberă să colind România în lung și în lat. Și exact asta voi face!

Tu ce locuri din România SPERI să vezi în 2020? Hai să povestim în comentarii.

Untold 2018

2 thoughts on “5 locuri din România pe care SPER să le văd în 2020

 1. ianca says:

  OMG Andra, vreau si eu sa vad toate aceste locuri! Nu le-am vazut niciodata, si de unele nici nu am auzit! 🙂 Ce-as mai fi vrut eu sa vad este Transylvania log cabins/sau Raven’s nest sau oriunde in Transilvania si cu cortul in munti. 😀 Inclusiv pe la Dunare mi-ar placea sa mai merg… 🙂 Eu chiar am planuit sa calatoresc mult mai mult anul asta prin tara. Sper sa si fac asta – multumesc de inspiratie!

  • Andra Costa says:

   Da, casele în copac sunt pe lista lui Flavius care vine saptamana viitoare :))).
   In ceea ce priveste calatoritul, stiu ce zici. Cand am facut recenzia de calatorii pt 2019 si am vazut cat de mult am calatorit, am zis ca e musai ca in 2020 sa intrec recordul. Si cand colo… da na… invatam sa apreciem alte lucruri pana la urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.