Hotel Împăratul Romanilor: răsfăț în inima Sibiului

împăratul romanilor camera 323

Îmi doresc să stau la Împăratul Romanilor încă din 2015, când am mers la Forza Zu împreună cu Flavius și cu Adri și toți artiștii, prezentatorii, practic oricine era cineva, stătea fix în centrul Sibiului, la acest hotel. Mult timp am fost ferm convinsă că hotelul este mult peste bugetul nostru. Doar e situat în centrul Sibiului, până la urmă. Însă vremea a trecut, pandemia a venit, bugetul nostru s-a schimbat și uite așa s-a ivit ocazia să petrecem un weekend la Împăratul Romanilor. Să spun că eram entuziasmată este prea puțin. Speram că voi avea parte de un view spre centrul orașului sau măcar de un view. Centrul nu a fost să fie, dar nu mă pot plânge nici de acoperișurile sibiene și de turnurile pe care le vedeam.

O ofertă pe care nu am putut-o refuza

După cum probabil știți dacă mă urmăriți pe Insta (@bloguluandra :D), la Sibiu am ajuns împreună cu trupa de la Rotaract TM Opera pentru un super teambuilding. Ei s-au cazat la Ramada pentru că așa a fost să fie. Eu am zis că ok, ne cazăm și noi la Ramada, dar hai să vedem și alte oferte. Și uite așa am dat pe booking peste o super ofertă la Împăratul Romanilor de care m-am bucurat pentru că sunt utilizator Genius. Adică am folosit FOARTE MULT booking la viața mea :P. Ceea ce vă recomand și vouă.

Booking este, din punctul meu de vedere, cea mai simplă metodă de a găsi super locuri de cazare. Și cu cât îl folosești mai mult, cu atât booking îți asigură oferte mai bune. Cum se întâmplă întotdeauna cu clienții fideli. Așa că, fără să stăm prea mult pe gânduri, am decis să facem rezervare la Împăratul Romanilor.

Fațada hotelului și holul

Primele impresii

Am sosit la Sibiu vineri seara destul de târziu, dar am reușit să găsim loc de parcare fix pe străduța din spatele hotelului. Ceea ce nu știam este că Împăratul Romanilor are vreo 30 de locuri rezervate într-o parcare publică situată la vreo 50 de metri de hotel. Lucrul acesta nu este menționat pe booking probabil pentru a nu crea așteptări nerealiste turiștilor pentru că, la capacitate maximă a hotelului, sigur nu au loc toate mașinile în parcare. Dar am zis să vă dau acest pont pentru că mi-ar fi plăcut să îl cunosc înainte să ajungem în Sibiu.

În fine. Important a fost că am reușit să găsim foarte ușor loc de parcare, după care am pornit spre hotel. Am fost întâmpinați cu zâmbetul pe buze și o zonă de recepție luxuriantă, ce mă făcea să mă simt precum o prințesă, chiar dacă nu eram îmbrăcată nici de departe corespunzător mediului în care mă aflam.

Procedura de cazare a decurs super ușor și foarte rapid. Am primit camera 323. Am fost direcționați imediat spre lift. Ne-am pozat în ditamai oglinda din hol, pentru că de ce nu? :))) După care am urcat liniștiți spre camera noastră.

Liftul mi-a plăcut maxim, tot numai oglinzi. Curățenia era la ea acasă, împreună cu o idee de opulență complet naturală. Și tot minunându-ne de candelabre și oglinzi și tablouri, am ajuns la camera 323.

Detalii de la Împăratul Romanilor: străduța ce duce spre hotel, selfie în lift, holul

Camera noastră

Să spun că această cameră de la Împăratul Romanilor este una dintre camerele mele favorite de hotel ever poate sună exagerat, dar nu este o minciună. Mi-a plăcut totul la ea. Părea mai degrabă un fel de mini garsonieră decât o cameră propriu-zisă. Sau cum altfel aș putea numi o cameră care are un mic hol la intrare, dormitorul propriu-zis cu ditamai patul și un dulap pe măsură, o zonă separată gen mini living și propria baie gigantică (adică baie cu vană, atât era de mare)? Eu doar garsonieră îi pot zice. Mai ales că am văzut și garsoniere mai mici :))))).

Estetic vorbind, camera era decorată conform numelui hotelului, într-un stil de-a dreptul imperial. Am avut un pat absolut gigantic. Dulapul părea vintage. La fel și scaunele și masa. Nici baia nu a scăpat de detaliile împărătești, robineții fiind exact ca cei pe care îi vedem în filmele de epocă (o epocă în care există apă curentă, bineînțeles :D). Totuși, cel mai mult și cel mai mult mi-a plăcut faptul că toate caloriferele erau ascunse. Mi s-a părut un detaliu atât de fain, pe care prea puțină lume îl apreciază, din păcate.

Bineînțeles că nu a lipsit din cameră nici ditamai televizorul HD dotat cu Netflix, nici accesoriile precum halatele de baie sau papucii de casă. Practic nu aveai ce să îi ceri mai mult acestei camere. Era perfectă și aș fi luat-o exact așa cum era direct acasă cu mine. Sau măcar patul pentru că era prea fain și prea comod. Am dormit ca în pampas acolo.

Detalii din camera 323 de la Împăratul Romanilor

Micul dejun

Dimineața am mâncat în sala mare a restaurantului de la Împăratul Romanilor. Lux și opulență și aici, cu norme specifice pandemiei aplicate cu regularitate. Ce înseamnă acest lucru? Că am fost servită la masă ca o mare doamnă.

Practic după ce te așezai la masă un chelner foarte serviabil îți aducea un fel de meniu de unde tu alegeai tot ceea ce îți doreai să mănânci la micul dejun. Era bufetul suedez pre pandemic pe un fluturaș practic. Puteai să alegi orice, fără număr, după cum spune filosofia românească: mezeluri, brânzeturi, preparate pe bază de ou, preparate vegetariene, cafea, ceai sucuri, ceva dulce (la capitolul acesta stăteau cam prost, trebuie să recunosc), fructe, legume, orice.

După ce am comandat am așteptat cuminți să ne vină mâncarea, ceea ce s-a întâmplat în maxim 10 minute. Porția, evident, a fost mare pentru că, de pe foaie, e greu să alegi cantitățile potrivite :D, dar și delicioasă. Aș mai mânca aici fără probleme :)))).

Detalii din interiorul hotelului Împăratul Romanilor

Concluzii

Deja m-am lungit și am citit într-un articol de research pentru SweetLime că oamenii nu mai citesc așa de mult :))). Deci hai să vă spun concluziile. De fapt concluzia: vreau să revin. Vreau clar să revin la Împăratul Romanilor. Vreau să revin la Sibiu și să stau iar la Împăratul Romanilor. De preferat într-o perioadă în care putem folosi și piscina interioară pentru că am văzut-o pe internet și arată cam fain. Aș fi super împărătească în ea, un fel de Sisi subacvatică :))).

Are rost să repet că mi-a plăcut la nebunie? Nu cred. În schimb, are rost să vă încurajez să vă cazați la Împăratul Romanilor. Nu veți regreta.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.