Eggcetera: un local de încercat în Cluj

ce-am mancat la eggcetera

Că sunt mare fan mic dejun știe toată lumea care mă cunoaște. De fapt, eu nu funcționez bine, pur și simplu, dacă sar peste masa de dimineață. De-asta Neața Omlette Bistro este unul dintre localurile mele favorite din Timișoara. Cred că am încercat deja 3/4 din meniul lor. Flavius chiar m-a avertizat că în curând voi primi propria mea masă la ei pe terasă :))). Drept urmare faptul că am dat pe Instagram peste Eggcetera, un local cu profil similar din Cluj, nu l-a surprins deloc. La fel cum nu l-a surprins nici faptul că în scurta noastră vizită la Cluj a fost absolut obligatoriu să mâncăm micul dejun duminică dimineața în această locație :D.

Și poate dacă nu mi-ar fi plăcut acum aș scrie cu totul altceva pe blog, însă mi-a plăcut la nebunie, deci trebuia să vin cu recenzia în dulcele stil Andra :D.

Locația

Eggcetera este un local micuț situat chiar în centrul Clujului, într-o clădire istorică. Ai putea să îl treci foarte ușor cu vederea dacă nu ar fi coadă în fața lui sau nu ai ști exact unde îl găsești. Noi am ajuns aici cu Uber, simplu și rapid, iar în momentul în care șoferul ne-a lăsat în fața lui am avut impresia, pentru o clipă, că a greșit destinația. Nimic nu atrăgea în mod special atenția. Eggcetera era discret, în ciuda faptului că era foarte aglomerat, ceea ce mi-a plăcut la nebunie. Ador genul de localuri ce nu ies în evidență în mod special, dar reușesc totuși să te dea pe spate.

locația eggcetera

Atmosfera

După cum spuneam, Eggcetera era extrem de aglomerat în duminica în care noi am mers acolo pentru micul dejun. Cu toate că se deschisese de la 9, iar noi eram deja acolo pe la 9:45, localul era plin, însă nu îți dădea impresia de prea mulți oameni. Amenajat în interior în stil industrial, dar cu deschidere spre împărțirea mesei cu străinii, are un vibe occidental care nu poate decât să te încânte. Și în timp ce spațiul este dominat de masa mare unde grupurile mai numeroase sunt îndrumate, pe margine există măsuțe de 2 persoane ce oferă intimitate cuplurilor, iar în partea din față, chiar în vitrină, se găsește o masă rotundă unde 3-4 prieteni se pot face extrem de confortabili.

În plus, dintr-un motiv sau altul, totul la Eggcetera îmi spunea grijă pentru mediu și sustenabilitate. Nu știu dacă responsabile pentru acest vibe erau mesele și scaunele din lemn masiv sau lampadarele din ciment. Nu știu dacă era lemnul ce decora pereții sau faptul că am primit apă din partea casei din niște sticle gigantice, refolosibile. Poate toate la un loc sau poate am văzut eu ceea ce voiam să văd. Cert este că mi-a plăcut la nebunie atmosfera de la Eggcetera. Iar dacă aș locui în Cluj probabil localul ar fi printre cele mai frecventate de către mine.

enjoying eggcetera

Servire și produse

Și acum să trecem la felul principal, nu? Încă de la început am fost profund impresionată de servirea de la Eggcetera. Deși localul era plin, după cum nu mă satur să subliniez, în momentul în care am ajuns în față un ospătar a venit rapid la noi, ne-a întrebat dacă vrem să luăm masa, ne-a spus care e timpul de așteptare și ne-a oferit un meniu.

După vreo 5 minute am fost conduși la masă, mi-a fost oferit un suport pentru geantă ca să nu îmi bat capul cu ea în timp ce luam masa, ne-a fost adusă apă și luată comanda completă. Cafeaua a venit rapid, la fel și sucul și prosecco pentru Flavius (trebuia să sărbătorim o nouă călătorie anuală la Cluj :D), iar la maxim 10 minute distanță a venit și mâncarea.

Eu am comandat specialitatea casei, omleta Eggcetera ce venea împreună cu pâine cu maia, salsa verde, roșii cherry confiate, piure de avocado și bacon (pentru că așa am ales :))). Flavius, în schimb, a zis că vrea ceva mai exotic și a optat pentru Huevos Rojos. Mai precis, 2 ouă poșate, pâine cu maia, piure de fasole, coriandru, piure de ardei, ceapă murată și chorizo.

Flavius așteptând masa

Sincer, dacă mă rezumam la cafeaua absolut delicioasă și la felul principal aș fi plecat foarte sătulă și satisfăcută de la Eggcetera. Cafeaua mi-a plăcut la nebunie, iar despre mâncare nici nu mai zic. Gusturile se combinau perfect și totul a fost extrem de sățios. Prosecco nu l-am gustat pentru că baby Boom, însă m-am pozat cu el și mirosea extrem de bine. Apoi, evident, Flavius mi-a confirmat că era un produs de calitate, exact ca și cafeaua.

După cum probabil vă așteptați, am comandat și desert. Era absolut obligatoriu pentru că nu se știe când exact vom mai ajunge la Cluj și nu puteam rata momentul. Eu am știut din start că vreau sweet french toast, adică brioșă, mascarpone cu fructe de pădure, coulis de zmeură, sirop de arțar și fructe proaspete. Totul suna prea bine ca să rezist tentației.

La fel de bine știam și că nu am cum să mănânc tot, deci în momentul în care Flavius a comandat și el o porție de chocolate pancakes m-am întrebat serios cum ne vom descurca și dacă aceasta va fi ziua în care vor rămâne chestii nemâncate în farfuriile noastre :))).

După cum s-a dovedit, mi-am făcut griji degeaba. La fel ca și micul dejun, desertul s-a dovedit irezistibil. Mi-a plăcut la nebunie french toastul, chiar mai mult decât pancakes-urile lui Flavius. Și lui i-a plăcut la fel de mult totul pentru că a mâncat jumătate din porția mea fără să spună că nu o vrea. Evident că eu, din păcate, nu am reușit să termin singură tot ce aveam în farfurie. Dar nici nu aveam cum pentru că porțiile erau foarte mari și eu eram deja foarte plină.

ce-am mancat la eggcetera

După încă 2 pahare de apă, eram efectiv ”căpușă”. Burtica mea părea mai rotundă ca niciodată și mă tot întrebam ce a fost în capul meu când am comandat atât de multă mâncare. Ceea ce nu înseamnă, în nici un caz, că am regretat pentru că, după, am făcut puțină mișcare și totul a fost în perfectă ordine.

În concluzie, Eggcetera e vis și dacă ajungeți la Cluj trebuie să încercați localul. Este deschis zilnic până la ora 16 deoarece servește doar produse tip mic dejun și brunch, deci sigur puteți să îl includeți în itinerariul vizitei indiferent de perioada pe care o petreceți în oraș. Ceea ce mi-e mie clar este că la următoare vizită voi trece negreșit pe la ei. Mai erau o grămadă de opțiuni în meniu pe care aș vrea, la un moment dat, să le încerc :D.

Untold 2018

P.S. Trebuia să fac un mic update la articol pentru că am postat vlogul de la Cluuuuuj :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.