Cum a fost cu bebe Ava la Mako

mako

Cum nu e prima noastră vizită la Mako am căutat pe blog să văd cum arată articolele mai vechi, dacă au SEO sau nu, dacă dau doar un refresh, ce se întâmplă. Cercetările mi-au arătat că am 2 articole despre Mako pe blog, amândouă de când istoria, amândouă fără poze disponibile. Primul este din 2013, când ștrandul abia se deschisese și eram super încântată de el. Al doilea este din 2016, când deja mai văzusem una-alta și îmi cam trecuse încântarea.

Acum, la aproape 10 ani de la deschidere și de la prima mea vizită, după multe alte vizite, am revenit la Mako, de data aceasta cu bebe Ava, cândva pe la începutul lui iunie. Știam că anul trecut începuseră renovarea și extinderea complexului, dar habar nu aveam în ce stadiu sunt lucrările. Acum m-am lămurit și am păreri :D.

Să vă povestesc.

mako

Cum decurge marea extindere

Practic noi alegeam Mako din 2 motive:

  1. Servicii bune la prețuri bune
  2. Proximitate față de Timișoara (ca și aqua park mi se pare cea mai bună variantă din zona noastră)

Problema este că marea extindere care a început anul trecut (și care sincer mă așteptam să se termine până în această vară) este extrem de mare. Practic la Mako se construiește un nou corp de clădire cu bazinele aferente. Pentru asta au închis într-o primă fază unul dintre bazine (asta se întâmpla în 2021). Anul acesta când am fost, am descoperit că au închis și partea de spațiu verde și terenuri de beach volei și ce mai aveau ei acolo. Nu știu de ce, nu explicau. Deci zona de baie propriu-zisă și de plajă a fost redusă la bazinul de afară pentru adulți, topogane, bazine de copii plus ceea ce exista în interior: bazinul pentru înot și zona centrală a complexului de cepe (așa le alint eu :D) Hagymatikum.

În aceste condiții, vă dați seama că a fost o mega îngrămădeală. Am mai mers și în a doua zi de Rusalii, dar am avut noroc că Ava e o mega simpatică și cucerește pe toată lumea. Doar așa am făcut rost de un șezlong (pe care nu l-am prea folosit). Altfel nu încăpeam nici cu prosopul.

Ce a însemnat asta pentru mine? Că nu mai merg când au românii liber (mai ales după ce am stat și o oră în vamă ca să intrăm în Ungaria), dar mai ales că nu mai mergem până nu termină lucrările. Adică înainte da, merita să bați drumul (2 ore dacă ai noroc să stai și în vamă nu e puțin pentru câteva ore de baie), dar așa… no way.

Cu toate acestea a meritat.

mako

Primul aqua park vizitat de bebe Ava

A meritat pentru că Ava a fost în culmea fericirii. Ea oricum e un copil care adoră apa (demnă urmașă a mea și a lui Flavius), dar nu mi-am dat seama cât de tare până nu am ajuns la Mako.

Prima oprire după ce am schimbat-o și am pregătit-o cu pampers de apă, costum de baie, cremă de protecție solară, pălăriuță, hrănit (înțelegeți voi) a fost bazinul pentru copii (unde nici după ce am mers cu copilul nu am putut sta liniștită, dar asta e altă poveste). Aici i-a plăcut, dar nu a putut să se desfășoare prea mult pentru că atunci când am mers noi la Mako ea încă nu stătea bine în fund.

În bazinul mare de afară nu am băgat-o pentru că era destul de rece apa pentru ea și nici nu era chiar așa cald afară. În schimb, în momentul în care am dus-o în bazinele interioare a fost în extaz. Deși în cea mai mare parte a timpului a fost la Flavius în brațe, dădea din mânuțe și din piciorușe în continuu. Era toată numai ochi și o guriță mare deschisă. A băut la apă cu clor de mă mir că nu s-a stricat la burtă :))). Am lăsat-o să se cocoțe (vorba vine) pe toate marginile și să încerce să se răsucească după bunul plac. Am dus-o la bulele de hidromasaj doar ca să vadă cum e. Și bineînțeles că de vreo 2 ori a căzut cu fața direct în apă, dar nu s-a speriat. Era în culmea fericirii.

mako

Mai mult, contrar tuturor așteptărilor noastre, a și adormit în cărucior la un moment dat, făcând abstracție complet de zgomotul din jur. Cât despre mâncare, ea nu e foarte pretențioasă, iar la Mako există un restaurant cu autoservire unde am găsit cu ce să o hrănim.

Deci pot spune fără nici o rețineră că prima ei experiență cu un aqua park a fost un succes răsunător. Evident că în aceste condiții aștept cu nerăbdare luna august și zilele pe care le vom petrece la Hajdu. Mai ales că acum este mai mare, poate sta singură în fund, e obișnuită să stea în colac. Practic se poate distra și mai fain. La Mako, în schimb, nu vom mai merge până când nu termină cu renovările pentru că spațiul a devenit mult prea mic pentru toți oamenii ce vor să viziteze aqua parkul. Atunci, da, abia aștept să văd ce au făcut și să ne bucurăm iarăși de această locație.

Voi ați fost la Mako până acum?

Untold 2018

P.S. Episodul 24 de vlog include și vizita noastră la Mako. Îl las aici, în caz că sunteți curioși să vedeți un copil care se super distrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.