O duminică perfectă

Nu aş fi crezut niciodată că aş putea avea o duminică extraordinară, vară, fără să fiu la Sălaş. Aş fi jurat că aşa ceva e imposibil. Se pare, însă, că m-aş fi înşelat amarnic. E adevărat că dacă ar fi fost după mine aş fi stat şi m-aş fi copt acasă, visând la Sălaş, dar a fost după mami şi ea a hotărât să mergem la Mako.

Mako este o localitate mică în Ungaria, la doar 10 km de graniţa cu România dacă ieşi prin vama de la Cenad. Deci Mako e super aproape de Timişoara şi, cu toate că nu am apucat să văd eu cine ştie ce din orăşelul propriu-zis, ştrandul e absolut genial. E mai mic decât cel de la Hajduszoboszlo, dar tot are o grămadă de bazine şi e de 1000 de ori mai fain decât Termallum-ul nostru din Timişoara. Şi toate au fost proaspăt renovate anul trecut :D.

La ştrandul din Mako sunt 2 bazine exterioare mari, cu apă de aproximativ 30-32 de grade şi unul cu apă termală, pentru reumatici more or less :)), 3 bazine interioare uriaşe, cu apă de 34-38 de grade, cu vibromasaj, un fel de tunel cu centrifugă unde se grămădeau oamenii de parcă se dădea ceva gratis, un alt bazin interior, într-un alt corp de clădire, cu apă călduţă, dar special pentru înotat, cu culoare şi de toate, un bazin interior, tot în alt corp de clădire, cu apă super caldă, tot pentru reumatici şiiii un topogan destul de mare, fără limite din alea de înălţime :))), deci pentru adulţi :D. Toate acestea, la doar 80 de km de Timişoara, la un preţ excepţional de doar 2400 de forinţi, adică aproximativ 36 de lei.

Pe lângă multitudinea de bazine, în cadrul complexului se mai găsesc şi o sumedenie de căsuţe, în care se vând o grămadă de chestii de mâncare: grătare, burgeri, hotdog, salate, langoşi (foarte foarte buni şi uriaşi), îngheţată de vreo 3-4 feluri, chiar şi cocktailuri la bar. Iar pentru cei care doresc mai mult, pot oricând să viziteze restaurantul cu autoservire.

Tot pentru cei care vor să se răsfeţe, în incinta strandului nu găsiţi doar bazine, ci se pot face şi tot felul de tratamente de înfrumuseţare. Băi cu apă sărată, terapie oceanică (???), împachetări cu ciocolată, vanilie sau cafea, dar şi masaj. Eu nu m-am răsfăţat cu aşa ceva încă, dar mă gândesc foarte serios să îmi fac măcar o dată un moft :D.

Şi dacă toate astea nu v-au convins, trebuie să vă spun că apa era super curată. O singură piscină avea mult prea mult clor, de te usturau picioarele când intrai în ea. În rest, erau oameni care curăţau în fiecare oră până şi apa în care ne curăţam pe picioare. Şi, partea cea mai bună, exista un singur loc pentru fumat, departe de toate şezlongurile. Nu erau mucuri de ţigară pe jos, nu te afuma nimeni. Perfect!

Acum, sper să o placă pozele :D. Cum ar putea să nu vă atragă construcţiile astea în formă de cupcakes? :)))

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako
Bazinele de reumatici
Strandul de la Mako
Bazinul interior de reumatici

Strandul de la Mako

Strandul de la Mako
Sah la bazinele interioare
Strandul de la Mako
Bazinul cu valuri
Strandul de la Mako
Langos 😀
Strandul de la Mako
Ice n go
Strandul de la Mako
Pana si pe Sparky l-am luat cu mine 😀

Mie mi-a plăcut super mult la Mako. Am stat o zi întreagă aproape doar în apă, deci cum aş putea să nu vreau neapărat să mai merg? Sper să ne vedem pe acolo :*

6 thoughts on “O duminică perfectă

  1. Yamasha says:

    super tare, cand te gandesti ca pentru o iesire la bucuresti sau brasov nu scapi de o intrare de minim 80 de ron si dai…doar de cocalari…eu zic ca e perfect.

  2. Vienela says:

    Si cand te gandesti ca o iesire la piscina in Ploiesti, cu o fripturica si cateva doze de cola, l-a costat de Ionut al meu peste 100 lei… Avantaj tu, care stai atat de aproape de granita… 🙂

  3. Pingback: De prin weekend adunate

  4. Pingback: De prin weekend adunate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.