Despre ora lui Robert cu Robert Năstasie

ora lui robert

L-am cunoscut pe Robert Năstasie datorită OFF 2022. Cred că l-am văzut prima oară la o ședință premergătoare evenimentului, dar eram în lumea mea și nu i-am acordat prea multă atenție. Apoi a venit ziua cea mare și, fără discuții prealabile, am făcut super echipă vânzând biletele pentru tombola OFF-icială. Nu pot spune care dintre noi a vorbit mai mult, cert este că am vândut toate biletele. Apoi a venit ședința de feedback post OFF (da, vă voi povesti totul și despre acest eveniment în curând) și acolo am aflat despre ora lui Robert.

Bine, nu am aflat prea multe detalii pentru că nu era momentul, însă am aflat suficient pentru a ști că vreau să îl sprijin pe Robert în această inițiativă. Da, un alt eveniment caritabil atât de repede după OFF probabil îmi va pune răbdarea la încercare, însă cauza merită.

Ora lui Robert este despre copii și despre modele. Ora lui Robert merită implicare din partea noastră a tuturor pentru că, într-un fel, este despre viitor. Și prima mea cărămidă la ora lui Robert este acest interviu. Vă invit să îl cunoașteți mai bine pe Robert Năstasie și să descoperiți cum plănuiește să schimbe lumea.

ora lui robert blogu lu andra

În primul rând, cred ca ar trebui să încep prin a întreba cine este Robert?

Sunt un tânăr de 28 de ani care practică handbal de performanță de 18 ani, ultimii 10 de înalt nivel. De-a lungul timpului am înțeles că tinerii au nevoie de îndrumare și care am decis, în urma propriei experiențe, să împărtășească și celorlalți din ceea ce am învățat.

Ce este ora lui Robert și cum a luat naștere acest proiect?

„Ora lui Robert” este angajamentul meu în ceea ce privește cultivarea dragostei pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă de la cele mai fragede vârste. Acest proiect s-a născut deoarece am observat o nevoie pregnantă de modele în rândul tinerilor. Mulți dintre aceștia nu se regăsesc în ceea ce are de oferit societatea la ora actuală și am considerat că prin acest proiect le pot oferi o alternativă.

Prima ediție a orei lui Robert a avut loc în 2021. Ce impresie ți-a făcut aceasta și ce ai învățat din ea?

Prima ediție a proiectului a fost una de amploare, așa cum am gândit-o de la bun început. Cu toate acestea, nu mi-am dorit nici un moment să mă limitez la cei 50 de participanți ai primei ediții. Încă de la început am urmărit o creștere exponențială a numărului de copii care iau parte la ora lui Robert. Cât despre ceea ce am învățat, cred că în primul rând ar fi faptul că fiecare dintre noi este dator să ofere ceva societății, iar eu consider că le pot arăta copiilor și tinerilor o cale demnă și sănătoasă de urmat.

ora lui robert

Ediția a 2-a a orei lui Robert este programată deja pentru luna septembrie. Cui îi este dedicată aceasta și ce presupune ea?

Ediția din luna septembrie a proiectului va avea o amploare mult mai mare decât ediția anterioară, însă va fi dedicată tot copiilor și tinerilor din medii defavorizate în primul rând. Îmi doresc ca aceștia să se simtă văzuți, apreciați și să își însușească obiceiuri sănătoase de viață. De data aceasta evenimentul va fi nu doar despre muncă, ci și despre joacă, socializare, expunerea la un mediu în care participanții să se poată dezvolta armoniosm nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic.

Cine și cum se poate implica in proiectul ora lui Robert?

În proiect se poate implica oricine dorește să lucreze și să sprijine copii și adolescenți. De asemenea, proiectul este perfect pentru persoanele care iubesc mișcarea și sunt ambasadori ai unui stil de viață sănătos. Copiii învață mult mai bine prin exemplul personal. Cum? Prin voluntariat în cadrul asociației Action for people cu care eu colaborez.
ora lui robert

Din ce am văzut, voluntariatul este ceva natural pentru tine. Crezi că începe să fie și în Romania un concept din ce în ce mai atrăgător?

Din experiența mea, consider că voluntariatul a căpătat o amploare tot mai mare în ultimul timp deoarece tot mai multe persoane conștientizează cât de important este să dăm ceva înapoi societății. În plus, voluntariatul ne ajută să înțelegem mai bine cum funcționează societatea actuală, să ne punem amprenta și să devenim, la rândul nostru, exemple pentru alții.

Ce planuri de viitor ai pentru ora lui Robert?

Ora lui Robert va veni cu ceva nou la fiecare ediție*, adaptându-se la nevoile pe care le voi identifica, împreună cu echipa de proiect, la nivel social. Cel mai important însă este să fie nevoie de astfel de inițiative. În prezent, este mare nevoie. Când nu va mai fi așa voi considera că mi-am făcut treaba și pot încerca să abordez alte probleme.

Acestea fiind spuse, nu uitați să urmăriți profilul de Instagram al proiectului, dar și pagina de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Untold 2018

* Update 2023: ediția cu numărul 3 din Ora lui Robert a avut loc pe 29 aprilie și am povestit totul despre ea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.