Untold 2022: Ediția de duminică în familie

Da, după cum s-ar putea să știți dacă mă urmăriți pe Instagram (@bloguluandra :D), la Untold 2022 am ajuns doar în ultima zi. Sincer vă spun că nu am fi mers deloc dacă nu venea J Balvin și dacă planuri pe care le făcuserăm pentru începutul lui iunie s-ar fi îndeplinit, dar așa a fost să fie. Până la urmă planetele s-au aliniat, iar noi, cu mic, cu mare, am petrecut mai bine de 6 ore pe tărâmul magiei festivaliere.

Decizia

Să luăm decizia de a merge la Untold 2022, chiar și doar pentru o zi, nu a fost deloc simplu. Adevărul e că de când s-a născut Ava ne-am cam complăcut în comoditatea casei noastre. Pentru că Ava e un copil foarte fain, nu mă înțelegeți greșit, dar e un copil și atunci când scoți un copil atât de mic din rutina lui riscul să se dezlănțuie furtuna este foarte mare.

Deci nu, decizia de a merge cu Ava nu a fost una care a venit ușor sau natural. De fapt, până în duminica respectivă am tot sperat că vom reuși să o fentăm cumva și să o lăsăm acasă cu mami. Adică acasă la prietenii la care eram cazați lângă Cluj. Însă, după cum spuneam, nu a fost să fie. Ea este momentan foarte, extrem de dependentă de mine și nu exista nici o posibilitate să rămână fără mine pentru 6 ore. Nu în condiții optime și sigur nu să mai și doarmă cel puțin un somn în timpul acesta.

Pregătirile

Chiar dacă am sperat și am sperat că vom reuși să mergem la festival fără ea, ne-am pregătit temeinic pentru varianta în care va trebui să o luăm cu noi. Ce înseamnă aceste pregătiri în varianta de festival?

 1. Ne-am documentat cu privire la condițiile de acces cu căruciorul și cele necesare Avei. Nu existau restricții ceea ce a însemnat că am putut să îi cărăm toate trancotele după noi.
 2. Am rugat-o pe Cristina să ne trimită Manduca (adică sistemul de purtare) pentru a fi cât mai mobili (la nevoie) în interiorul festivalului. Noi avem Manduca, dar o lăsasem la Timișoara.
 3. I-am comandat căști anti fonice de protecție. Mi s-a părut absolut necesar pentru că muzica este foarte puternică în interiorul festivalului și chiar nu voiam să mă trezesc cu surprize neplăcute pentru că ne-am zgârcit la 100 de lei. Ca să nu mai zic că era super drăguță cu ele pe cap. O baby DJ :))).
 4. Am încercat să îi stabilizăm programul pre festival astfel încât în ziua respectivă să fie cât mai odihnită. Concret, am plecat la Cluj de vineri astfel încât să aibă timp să se obișnuiască atât cu prietenii ce ne-au găzduit cât și cu casa lor. Apoi sâmbătă nu am mai dus-o nicăieri (inițial voiam să merg la stufăriș la Sic, dar a picat planul) pentru a-i da timp să se relaxeze. Duminică, până la plecarea la festival, am avut iarăși program super lejer, de somn, mâncare și plimbare doar noi trei în natură.

Untold 2022

Zona de festival

Bun. În aceste condiții, duminică, în jurul orei 15:00, ne-am ridicat brățările și am intrat în zona de festival. Având în vedere că de la prima ediție am ratat-o doar pe cea de anul trecut, evident că am fost foarte nerăbdătoare să văd ce pregătiseră organizatorii pentru Untold 2022. Totuși, eram conștientă că fiind cu Ava activitățile ne vor fi restricționate. Așa că am plecat de acasă setată să mă distrez cât de mult se va putea fără să stau și să mă gândesc la ce ar fi fost dacă eram doar noi doi.

Faptul că am ajuns în incinta festivalului foarte repede ne-a oferit posibilitatea să explorăm Untold 2022 într-un ritm destul de lejer și fără să fim sufocați de o mare de oameni. Ca în fiecare an, zona de festival oferea tot felul de activități, care mai de care mai variate, însă noi ne-am mulțumit să privim de la distanță și să o lăsăm pe Ava să fie fascinată așa. Apoi, când a venit vremea pentru somnul nr. 2 am descoperit că Untold are o alee ce înconjoară lacul și pe care nu o mai vizitaserăm niciodată. Practic nu am avut nici un motiv pentru că aici erau mai mult părinți cu copii mici pe care încercau să îi culce. Am numit-o rapid aleea părinților de la Untold și ne-am amuzat copios în timp ce Ava a adormit foarte repede în Manduca.

Untold 2022

Bebele dotat cu căștile pe cap ne-a permis să ne mai plimbăm o tură, cu atenție deosebită pe cornerul fashion unde am și găsit un inel super cool pe care l-am achiziționat fără să stau prea mult pe gânduri. În rest, zona de festival tot busy și se aglomera mai tare de la oră la oră. Nu pot spune că mi-a sărit ceva în ochi, poate doar țapul gigantic de la Kozel, dar nici nu am avut suficient timp cât să asimilez tot ceea ce Untold 2022 avea de oferit.

Cu toate acestea, am câteva observații (pertinente sper) de făcut:

 • intrarea cu copii este foarte simplu de făcut și lumea este extrem de binevoitoare atunci când ești cu căruciorul
 • cornerul fashion la Untold 2022 era destul de retras
 • mâncarea era cam răsfirată peste tot
 • aleea principală părea ușor săracă, mai ales la intrare, pentru că standurile erau destul de împrăștiate în tot parcul
 • unele zone ale sponsorilor erau amenajate absolut genial (mi-a sărit în ochi și mi-a plăcut mult Social Lounge-ul Sobranie)
 • înghețata de la Mc era 25 de lei, adică preț de cocaină pentru o înghețată de la Mc, sinceră să fiu
 • voluntarii erau super dornici să te ajute, dar nu aveau toate informațiile corecte, din păcate
 • o zi nu este suficientă pentru a te bucura de toate activitățile puse la dispoziție în cadrul Untold

Artiștii

Ava a dormit super bine în Manduca (2 ore), iar la trezire am dus-o să mănânce după care ne-am îndreptat cu ea spre main stage. Am testat căștile și eu și Flavius. Protecția era bună, dar ca să fim extra siguri ne-am așezat diametral opus față de scena pe care deja concerta Anne Marie atunci când noi am sosit.

Ava a fost absolut fascinată de numărul mare de oameni de pe Arena și vreme de o oră a fost numai ochi și urechi (vorba vine). Cât despre Anne Marie și spectacolul ei tot ce pot spune este că mi-a plăcut mult. Oricum eram un fan al melodiei ei 2002, aceasta fiind singura pe care o asociam direct cu artista, însă pe măsură ce o ascultam mi-am dat seama că știam mult mai multe dintre piesele ei. În plus, mi-a plăcut maxim ținuta ei (avea o rochie super faină și o fundă mare în păr) și prestanța în general.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎀 Andra Costa 🎀 (@bloguluandra)

Apoi a venit pe scenă principalul motiv pentru care citiți aceste rânduri: J Balvin. Da, faptul că a fost prezent la Untold a dat oamenilor puțin cu virgulă, dar eu m-am bucurat maxim și show-ul lui mi-a plăcut la nebunie. Am dansat până m-au durut picioarele. M-am zbențuit de colo-colo. Am cântat cu el și cred că am fost amândoi la fel de șocați în momentul în care lenjeria feminină a început să zboare spre scenă.

Ava a adormit chiar la începutul show-ului lui Balvin și a dormit dusă până la final. Nici măcar artificiile nu au trezit-o, atât de profund dormea. Apoi ar fi urmat Lost Frequencies, dar contrar părerilor de pe TikTok (trebuie să citiți comentariile la acest clip, m-am prăpădit de râs cu ele :))), nu suntem cei mai răi părinți din istorie așa că am plecat acasă. Deja era ora 11 și ne era groază că Ava se va trezi. Chiar nu voiam să o dăm de tot peste cap.

Mai facem?

Clar da! În 2023 plănuim să revenim la Untold și poate să băgăm și primul nostru Neversea. Nu știu ce o să facem cu copila, dar o să trecem peste hopul acesta când vom ajunge la el. Până atunci lăsăm drobul de sare cu treaba lui.

Voi pe la ce festivaluri ați fost sau plănuiți să mai mergeți? Pentru că în Timișoara vom mai bifa cel puțin unul până la finalul verii :D.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.