Anette Spa: răsfăț și relaxare lângă Timișoara

anette spa

Pensiunea Anette este un nume cunoscut de toți iubitorii de papanași, clătite și alte preparate delicioase. Însă Anette Resort este mai mult decât o simplă pensiune. Această locație complexă include camere de hotel tip boutique personalizate cu tematică proprie, un restaurant, două săli de evenimente, o piscină exterioară, zonă de barbeque și, începând de anul acesta, un spa inspirat de călătoriile în Bali.

A fost odată ca niciodată…

Povestea Anette Spa începe cu pasiunea soților Macavei pentru călătorii și frumos. În 2009 aceștia au pus bazele unui mic boutique hotel pentru a acomoda în primul rând numărul mare de prieteni ce îi vizita în fiecare an. Încet, încet, hotelul soților Macavei a crescut și a început să fie casă pentru un număr tot mai mare de oaspeți, veniți din țară și din străinătate. Totuși, aceștia își doreau mai mult, iar ca urmare a unei călătorii de-a dreptul transformatoare în exoticul Bali, au decis să își ducă investiția la următorul nivel. Astfel, au început să construiască un complex spa care să corespundă standardelor înalte pe care și le-au setat datorită călătoriilor lor. Își doreau lux, opulență chiar, o experiență relaxantă și plină de exotism, totul la ei acasă, în cadrul Anette Resort.

anette spa

Nu știu cât anume a durat construirea spa-ului propriu-zis. Nu sunt sigură dacă în timpul vizitei mele acolo ne-au spus această informație sau nu. Cert este că în 2022 Anette Spa și-a deschis porțile pentru vizitatori, iar eu am primit o invitație cordială de a descoperi locația. Fiind un mare fan al spa-urilor (după cum dovedesc toate vizitele în Ungaria) și având nevoie de relaxare (ce mamă nu are?), am rugat-o pe mami să stea ea cu Ava astfel încât eu și Flavius să putem participa la eveniment. Aș fi mers și singură, Flavius oferindu-se să stea cu Ava, însă acesta avea loc chiar în ziua în care noi împlineam 4 ani de la nuntă și am zis că ar fi frumos să ne bucurăm de relaxare împreună (ceea ce a și fost :D).

Câteva cuvinte despre locație

În caz că nu știați, Anette Resort (și implicit spa-ul) se află în Covaci, o mică localitate de la periferia Timișoarei. Deși nu este la fel de faimos ca și ceilalți vecini ai marelui oraș, Covaci este un sat liniștit la care ajungi foarte repede urmând drumul spre Arad (vechiul drum) și apoi indicatoarele. Practic, doar 5 km despart Covaci de Timișoara, deci să ajungi aici e super simplu.

Resortul este destul de mare, însă te orientezi ușor la fața locului unde ești întâmpinat de verdeață și sculpturi ce încântă ochiul. Acesta dispune de o parcare proprie, deci nu trebuie să vă faceți griji legat de acest aspect. Cât despre mâncare, Anette Resort are un restaurant recunoscut în zonă pentru preparatele sale (mai ales pentru Parada Clătitelor și Festivalul Papanașilor) în al cărui meniu sigur veți găsi ceva care să vă încânte papilele.

anette spa

Anette Spa: o prezentare puțin formală 😀

Bun, dacă am stabilit câteva detalii generale privind Anette Resort, hai să vă povestesc cât de fain e spa-ul propriu-zis. Trecând peste faptul că e o construcție nouă, deci e normal să se prezinte bine, mi-a plăcut foarte mult designul acestuia. Zona de recepție te introduce imediat într-o stare de relaxare datorită aromelor provenind de la bețișoare și lumânări parfumate. Aici poți achiziționa halat și prosoape în caz că ai nevoie și primești toate informațiile legate de buna funcționare a spa-ului.

Apoi străbați un coridor pe ale cărui laterale se găsesc vestiarele. Mari și luminoase, acestea au bănci, cabine de schimbat, uscătoare de păr, lavoare, toalete, practic tot ce ai nevoie. Comparativ cu ce am mai văzut noi în străinătate, în special în Ungaria, Anette Spa se prezintă foarte bine la acest capitol.

După ce te-ai echipat corespunzător (dress code-ul este White Attire, dar numai în ceea ce privește prosoapele și halatele), relaxarea poate începe pentru că ai de unde alege. Anette Spa îți pune la dispoziție un bazin mare pentru înot, dușuri emoționale (rece/cald), 3 tipuri de saună (umedă, uscată, cu sare de Himalaya), o zonă de relaxare și un bazin cu hidromasaj. În plus, în curând va fi disponibilă și zona de masaj care are momentan nevoie de personal specializat, dar se prezintă foarte promițător, inclusiv cu o cameră destinată masajului de cuplu.

anette spa

Impresii

Evident că după ce m-am schimbat rapid în costum de baie și am făcut un duș (plus pozele de rigoare :)))), prima de care m-am bucurat a fost piscina mare care e absolut superbă. Mi-a plăcut mult faptul că este destul de înaltă cât să poți înota în ea, dar nu trece apa peste tine. Mi-au plăcut la nebunie scările, super fotogenice. Și mi-a plăcut trandafirul decorativ de pe fundul ei. Se vedea absolut superb în apă.

Saunele le-am văzut doar din exterior deoarece nu am avut timpul necesar să mă bucur de ele, dar arătau tare bine. Cel mai mult mi-a atras atenția o masă pentru masaj din zona saunei umede??? (cred :)))), unde se pare că doritorii vor avea parte de o nebunie de experiență de masaj cu ceva spumă și habar nu am.

Ne-am relaxat o tură și în bazinul de hidromasaj care are doar 90 de cm, dar o grămadă de bule. Decorul de aici aducea cu o baie romană de pe vremuri ceea ce mi-a plăcut super mult, dar nu am mai avut timp să fac poze suplimentare. Iar la final am făcut dușul cald pentru că asta e toată logica dușurilor emoționale: inițial faci dușul rece astfel încât atunci când intri în bazinul mare apa să ți se pară caldă, iar la final faci dușul cald, ca să pleci acasă relaxat și complet moleșit.

Ca și prețuri, consider că au un raport calitate preț destul de bun pentru serviciile de spa, iar ceea ce mi se pare foarte interesant este faptul că în incinta spa-ului nu au voie copiii mici. Inițial mă gândeam că nu e foarte corect, dar apoi mi-am dat seama că e alegerea perfectă. E imposibil să te relaxezi atunci când trebuie să ai grijă de un copil mic.

Deci, da, Anette Spa a fost o super experiență și sigur voi reveni. Nu pot decât să felicit familia Macavei pentru această inițiativă și să vă îndemn să descoperiți această locație. Ceva îmi spune că nu veți regreta.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.