A Facebook lovestory (12): Primele 5 luni cu bebe Ava

5 luni cu bebe Ava

Stau și mă întreb cum au zburat aceste (aproape) 5 luni de când am venit cu Ava acasă de la maternitate. Mi se pare ireal cum într-o perioadă atât de scurtă micuțenia mea adormită s-a transformat în acest bebe hiperactiv care nu vrea să doarmă. Să spun că primele 5 luni cu bebe Ava au fost o provocare e prea puțin. Să spun că primele 5 luni au fost absolut extraordinare în ciuda lipsei acute de somn de care am avut parte de foarte multe ori nu este nici pe departe suficient.

Este greu, extrem de greu să găsești un cuvânt sau o propoziție care să înglobeze atât de multe sentimente contradictorii așa că nu voi mai încerca. În schimb, m-am gândit că ar fi cazul, până nu le uit, să fac două liste: una cu momente speciale și alta cu lecții învățate. Să rămână aici pe blog pentru posteritate sau măcar până nu îmi mai plătesc domeniul și hostingul :)))).

primele 5 luni cu bebe Ava

Momente speciale

E foarte, extrem de dubios cum viața cu un bebeluș îți aduce atât de multe momente speciale într-o perioadă atât de scurtă de timp.

Primul a fost venirea acasă de la spital și întâlnirea cu toată familia. Clar. Apoi a fost prima ei ședință foto, la doar 11 zile. De fapt, prima lună a fost plină de premiere, dar despre ea am scris deja în amănunt pe blog așa că hai să trecem puțin mai departe. A urmat primul ei Crăciun și cunoașterea familiei extinse. S-a lăsat cu lacrimi și o micuță criză de plâns, dar a meritat efortul pentru că toată lumea a fost absolut fascinată de ea. Cum era de așteptat de altfel.

Premierele s-au ținut lanț și în ianuarie când am dus-o la prima ei petrecere, mai precis ziua lui Yannis, băiețelul nașilor noștri. Nu s-a arătat foarte impresionată de situație, ba chiar a dormit pe tot parcursul evenimentului. Cu toate acestea, ne-a dovedit că îi cam place să fie în centrul atenției la botez. Acesta a fost altfel decât ne imaginaserăm eu și Flavius inițial, dar a fost bine. Despre botez am povestit mai multe în episodul 10 din vlogul nostru săptămânal, deci aici mai bine vă las cu câteva poze faine pentru că fac cât 1000 de cuvinte.

Și dacă în weekendul cu botezul a fost atât de cuminte am zis că ar fi cazul să o ducem rapid și în prima ei excursie. Așa că weekendul următor, la doar 4 luni și jumătate, Ava a pornit cuminte în scaunul ei spre Arieșeni. Și această aventură este pe youtube deja, în episodul cu numărul 9 din seria Un an din viața noastră. Singura parte pe care nu am înregistrat-o a fost scandalul pe care l-a făcut la coborâre cu telescaunul pentru că ea voia să fie plimbată de Flavius pe jos și nu cu telescaunul, iar frumusețea de apus a ratat-o pentru că dormea:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ? Andra Costa ? (@bloguluandra)

Martie s-a dovedit a fi o lună foarte prolifică alături de bebe Ava deoarece a venit și cu prima colaborare care i se datorează exclusiv. Zilele acestea testăm împreună produse Dodie, o gamă franțuzească pentru bebeluși care ne place tare mult și despre care vă voi povesti în detaliu în curând (până una-alta aruncați o privire peste unboxingul pe care l-am făcut deja și care este disponibil pe youtube).

Și nu în ultimul rând, martie a însemnat și cea de-a 4-a ședință foto pentru noi (1 la 11 luni, 1 pre Crăciun, 1 extinsă la botez și aceasta :D) în studioul Oanei Vedinaș. Nu dau prea mult din casă acum deoarece am o idee foarte faină de articol pentru pozele respective, dar vă pot asigura că e wow. De fapt, așa a arătat prima mea ședință foto la Oana. Alături de Ava și de Flavius treaba nu putea să iasă decât și mai bine :D.

Bineînțeles că la toate aceste momente mari se adaugă și micile victorii. Prima baie în vană. Prima oară când a apucat ceva cu ambele mânuțe și a început să bage lucrul respectiv în guriță. Prima tentativă de ridicare în funduleț. Prima ridicare în picioare (susținută evident de noi; o fi ea mare, dar e totuși doar un super baby :D). Primul plonjon pe burtică. Sunetele noi pe care le scoate în fiecare zi. Curiozitatea din ochii ei iscoditori. Prima oară când a adormit singură (și aproape ultima :))))). Lucruri de genul acesta care te uimesc pe moment după care le uiți doar pentru a ți le reaminti cu nostalgie în clipa în care atinge un nou milestone.

Lecții învățate

Pfff… e aproape 12 noaptea când scriu aceste rânduri, deci s-ar putea să nu mi le amintesc pe toate. Dar ce nu îmi amintesc voi relua probabil în câteva luni. Și atunci voi uita alte lecții. Adevărul este că primele 5 luni cu bebe Ava au fost pline de lecții și m-au învățat enorm de multe despre mine. În ordine absolut aleatorie, dar numerotate totuși, iată câteva dintre lecții:

 1. Să am mai multă răbdare… nu cu toată lumea, evident, dar cu ea da.
 2. Să îmi dau timp și să îmi fac timp pentru mine.
 3. Sunt mai puternică decât credeam.
 4. Pot iubi mai mult decât credeam.
 5. Toți părinții fac greșeli, dar toți părinții sunt iubiți.
 6. Somnul este important, extrem de important, foarte important, dar mintea are nevoie și de altfel de relaxare, nu doar de somn. Cel puțin mintea mea.
 7. Sunt mai fragilă decât credeam (da, știu, pare că se bate cap în cap cu numărul 3, dar nu e așa; poate vom elabora altă dată).
 8. În viața de părinte tot timpul trebuie să alegi între două lucruri și tot timpul prioritar este copilul, doar că uneori pentru a putea pune pe primul loc copilul trebuie să îți acorzi atenție ție. Sună puțin a master Yoda, dar sper să înțelegeți ce vreau să spun.
 9. Oamenii te ascultă dacă ești dispus să te deschizi.
 10. Sunt mai iubită decât știam.
 11. Viața poate fi extraordinar de frumoasă.
 12. Viața poate fi extraordinar de dureroasă.
 13. Viața este și trebuie să ne bucurăm de ea.
 14. Sunt mai conectată cu Universul decât credeam.

Acum trebuie să dorm, dar s-ar putea să revin sau nu mâine. Oricum mai am de adăugat poze și oricum trebuie să fac proofreading… sau să facă mami :D… deci sigur voi mai modifica ceva pe ici pe colo deși îmi vine să nu schimb nimic doar pentru că îmi place așa cum e acum.

Știu… e greu să mă urmăriți, dar și mie mi-e greu să mă adun. Nu credeam că îmi va fi vreodată atât de greu să îmi pun gândurile negru pe alb. Se pare că primele 5 luni cu bebe Ava mi-au arătat cum stă treaba de fapt.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.