Doppio: Cafea de specialitate în Timișoara (III)

Long time no blogging, știu, dar cel mai greu și cel mai greu mi-e să găsesc timpul pentru scris. Pe lângă viața cu Ava, care e foarte solicitantă și pentru care ar trebui să fac un articol de update separat, mai am și celelalte activități în social media pe care le fac printre picături, iar scrisul, care este cea mai sensibilă dintre nevoile mele, rămâne pe ultimul loc pentru că este și cea mai time consuming. Să postezi pe Instagram e simplu. Să filmez una alta din viața noastră e doable. Să editez clipurile video mă descurc printre picături. Dar să scriu necesită timp, concentrare, o anumită stare și să nu ies din flow. E foarte greu să scrii atunci când trebuie să te întrerupi din 5 în 5 minute. Ultimul articol, cel despre experiența nașterii la Regina Maria Premiere, mi-a luat 3 săptămâni. Și nu o spun ca să mă plâng, o spun ca să vă faceți o idee.

Cu toate acestea, mai există și momente propice de care trebuie să profit. În această dimineață, trezindu-mă eu la 7, cu Ava care doarme liniștită lângă Flavius în dormitor, este exact un astfel de moment, deci voi încerca să vă povestesc repede despre noua mea pasiune în materie de cafenele de specialitate din oraș: Doppio.

DOPPIO

Doppio who?

În caz că nu o cunoașteți, Doppio este un local micuț și cochet situat în centrul Timișoarei. Șmecheria este că nu îl găsiți în Unirii, nici pe străduțele ce împânzesc zona centrală pietonală a orașului. Doppio este cumva ferit, pe bulevardul Republicii 6, o arteră super circulată de mașini, mai puțin frecventată pe jos. Este un loc foarte fain, cu un vibe minunat, de care m-am îndrăgostit în primul rând în online.

Cred că mai bine de 1 an (ei sunt deschiși de 3) am văzut pe profilul de Instagram al Inei de la Tombabe imagini cu cafeaua pe care o savura la Doppio. Și cum Ina face totul să pară atractiv, fun și super cool, evident că am vrut să fiu și eu like the cool kids și, într-o dimineață random, m-am mobilizat să le fac o vizită.

Cafea dulce, fără zahăr

Așa scria pe ușa lor prima oară când am intrat. Nu o să uit niciodată. Bineînțeles că nu am crezut. Spuneți-mi Toma pentru că am fost necredincioasă, dar cum ar putea să existe ”cafea dulce, fără zahăr?” Zahărul în cafea e viață… pentru mine cel puțin. Și dacă nu vine în forma lui granulară tradițională, măcar sub formă de 1 spre 3 pompe de sirop delicios ar fi bine să existe la mine în cafea.

Ei bine, în dimineața aia am zis să fiu spartană și să încerc această cafea dulce, fără zahăr. Am mers frumos la tejghea, am comandat Ethiopia pentru că este unul dintre blendurile mele favorite și îl aveau disponibil și am așteptat. Paharul inscripționat a fost o surpriză minunată. Era weekend și exact asta scria pe paharele noastre (luasem o cafea și pentru mami, nu se putea altfel): have a nice Saturday și have a good weekend… sau pe acolo. A fost un detaliu extrem de drăguț care m-a făcut să îmi doresc și alte pahare astfel inscripționate. Mai ales că fata care le-a făcut scria absolut splendid pentru cineva care tocmai folosise un marker pe un pahar de carton.

Prima impresie despre cafeaua propriu-zisă, atent documentată în episodul cu numărul 5 din seria noastră daily vloguri de anul acesta (căutați pe la minutul 11:20 dacă nu aveți răbdare să vedeți tot vlogul), a fost una extrem de bună. Chiar am putut să beau cafeaua fără nici un pic de zahăr adăugat. Nu știu cum sau ce îi fac, dar au reușit această performanță.

Bine, full disclosure, eu beau latte. Latte înseamnă muuuuuuuuult lapte și foarte puțină cafea. Despre celelalte specialități din cafenea nu știu să vă spun nimic. Dar acest latte a fost genial. Atât de genial încât, după prima vizită (care a avut loc în 5 februarie), am revenit la Doppio de 2 ori deja. O dată împreună cu Ava și Came, când am stat liniștite în cafenea și ne-am savurat cafeaua. Și încă o dată cu Ava și Flavius, pe 1 martie, când căutam mărțișoare în Centru. 3 vizite într-o lună de zile cred că spune ceva despre cât de mult îmi place Doppio :)))).

Doppio

Voi când îi vizitați?

Ca să fie tabloul complet, trebuie să recunosc, aștept cu nerăbdare următoarea ieșire în oraș ca să le mai fac o vizită. Deci cred că aș putea spune că am făcut o mică pasiune pentru Doppio, dar nu mă deranjează. Cafeaua e bună. Prețurile sunt super decente. Atmosfera faină tare. Voi când îi vizitați?

Untold 2018

P.S. Nu uitați să le dați și un follow pe Instagram. Susținerea în social media ajută de fiecare dată.

P.P.S. Pentru mai multe cafenele de specialitate din Timișoara, aruncați o privire chiar AICI pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.