9 site-uri de călătorie pe care ar trebui să le urmărești

site-uri de travel

Știu, 2020 nu a fost cel mai friendly la capitolul călătorii. Sau poate ne-am folosit noi de tot ce s-a întâmplat pentru a ne putea concentra pe casă. Ceea ce știu însă este că în 2021 nu se va repeta evenimentul. Deja am început să ne facem planuri de călătorie pentru anul ce urmează și am luat în considerare inclusiv faptul că, cel mai probabil, testul Covid va deveni o obișnuință atunci când călătorești în afara țării. Așa cum ne-am vaccinat atunci când am plecat în croazieră, așa ne vom face testul Covid de acum încolo. E doar o cheltuială suplimentară care, dacă o iei în considerare din timp, nu are de ce să te afecteze. În aceste condiții și pentru că sunt o masochistă, m-am gândit să vă povestesc azi ce site-uri de călătorie urmărim noi (adică Flavius :D).

Ca să fie treaba mai simplă, am clasificat site-urile de călătorie în 2 categorii mari și late. Sună mai dubios decât este de fapt, crede-mă pe cuvânt :D.

Site-uri de călătorie utilitare

Aici includem site-urile pe care găsești informații foarte specifice. Gen orare de zbor și locații de cazare ieftine și faine. Habar nu am cum reușesc oamenii din spatele lor să le țină pe picioare. Probabil au super multă răbdare și nimic altceva de făcut. Dar Doamne ajută că lucrurile stau așa pentru că noi am mers deja în vreo 2-3 călătorii mulțumită lor și nu ne-a părut rău nici o secundă.

La categoria site-uri de călătorie utilitare avem:

  1. Aventurescu este unul dintre primele site-uri de genul pe care Flavius a început să le urmărească. Aventurescu are de toate: oferte de zbor, oferte de cazare, povești. Este un site foarte bine documentat ce postează foarte mult conținut, pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.
  2. Travelator seamănă foarte mult cu Aventurescu, doar că are un motor de căutare mult mai bine pus la punct. Dacă pe Aventurescu trebuie să faci puțin research, Travelator îți dă informația mură în gură.
  3. TipTrips este la fel ca și Aventurescu și Travelator, doar că ofertele diferă. Deci îl las aici pentru că, în materie de călătorii, nu știi niciodată de unde sare iepurele :D.
  4. PromoTrips este un site specializat în zboruri. Aici găsești atât de multe oferte de zboruri faine încât îți vine să pleci în fiecare săptămână undeva. Trebuie să fii foarte puternic atunci când urmărești PromoTrips pentru că altfel poți spune adio economiilor familiei :)))). E greu să reziști când vezi zboruri spre Abu Dhabi la mai puțin de 100 euro dus-întors sau alte oferte similare. Iar partea cea mai tare la PromoTrips este că dacă ești interesat de un zbor te trimite direct pe site-ul companiei aeriene astfel încât să îți cumperi biletele la cel mai bun preț posibil.
  5. Cruiserget este tot un site de călătorie specializat, destinat croazierelor. Evident că Flavius a început să îl urmărească pentru că ne-a plăcut maxim în croazieră. A fost o experiență cu adevărat memorabilă. De-asta am și scris acest articol la începutul anului, înainte să știu că vom fi stranded în România pe tot parcursul lui 2020 :D. Deci dacă te bate și pe tine gândul să mergi într-o croazieră trebuie să îți spun, în primul rând, Bravo! și, în al doilea, aruncă o privire peste ofertele de pe Cruiserget.
  6. Lidl Tour este locul în care noi am găsit croaziera vieții noastre. Bine, excursia inițială a fost cu totul alta, dar până la urmă am ales croaziera în care am fost și ne-a plăcut maxim :)))). Lidl Tour nu este o agenție de turism, ci un fel de marketplace de vacanțe. Ei lucrează în parteneriat cu diverse agenții de turism din țară, unele destul de mici, care pun numele de Lidl ca un fel de garanție că vei avea parte de calitate. Pe noi, sincer, nu ne-au dezamăgit și de atunci ne tot uităm să vedem ce mai au disponibil. Și da, prin noi înțeleg tot Flavius :))). Eu primesc direct cele mai atractive oferte. Cam ca și când aș avea un newsletter super personalizat :)))).

Site-uri de călătorie inspiraționale

Bine, când spun inspiraționale este cam puțin. Site-urile de călătorie pe care ți le voi prezenta în continuare sunt mult peste simple bloguri. Au și o parte utilitară, însă imaginile sunt prea faine și poveștile prea personale ca să le bag în aceeași categorie cu site-urile utilitare. Deci hai să începem:

  1. Explovers este un site pe care îl ador pentru că toate călătoriile lor sunt prea faine. În plus, Hreniuc este un fotograf foarte bun și reușește să surprindă niște cadre de te lasă cu gura căscată. Deci dacă te gândești să vizitezi țări exotice sau locuri necunoscute (gen Svabald, ceva teritoriu din mijlocul OCeanului Arctic), ar trebui să arunci o privire peste blogul lor.
  2. Lipa Lipa este unul dintre cele mai faine și mai optimiste bloguri de travel pe care le urmărim. Simona și Alex par atât de relaxați încât atunci când îi vezi și vezi pe unde se plimbă nu ai cum să nu îți dorești așa o viață. În plus, călătoresc foarte mult în România, în locuri mai puțin cunoscute, ceea ce este un mare plus, mai ales pe timp de pandemie :))).
  3. Călător în bascheți are, după umila mea părere, cel mai fain nume ever, iar conținutul este pe măsură. La fel ca și colegii Lipa Lipa și Explovers, vine cu sfaturi, povești faine și locații inedite. De exemplu, știai că lângă Atena există o piscină naturală cu apă termală? Dacă ai fi urmărit Călător în bascheți ai fi știut, deci abonează-te acum :D.

Bineînțeles că și subsemnata are o secțiune de travel destul de consistentă, așa că înscrie-te la newsletter dacă nu ai făcut-o deja pentru a fi la curent cu toate nebuniile pe care le mai fac și toate locurile pe care le vizitez. Sau le voi vizita în 2021 :P. Și dacă te gândești că nu are rost să urmărești genul acesta de site-uri pentru că tu nu ai cum să călătorești mai mult, atunci trebuie să te îndrum spre acest articol. Acolo am pus negru pe alb câteva reguli  elementare. Respectă-le și cele mai îndrăznețe călătoriile vor deveni floare la ureche.

Care sunt site-urile de călătorie pe care tu le urmărești și de ce?

Untold 2018

6 thoughts on “9 site-uri de călătorie pe care ar trebui să le urmărești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.