6 motive pentru care în 2020 ar trebui să pleci în prima ta croazieră

croazieră

Da, astăzi am trecut pe modul serios cu un articol de travel care nu este de tip jurnal. Nu am tras pe nas nimic, nici nu m-am angajat la vreo agenție de turism. Doar că astăzi vreau să îți dau 6 motive super valide pentru care TREBUIE să pleci în prima ta croazieră.

Ești pregătit? Feel free to take notes :P!

Motivul nr. 1: Cea mai ușoară modalitate de a vedea mai multe locuri într-o singură vacanță

Croazierele sunt cea mai bună metodă să vezi mai multe locuri într-o singură vacanță. Pur și simplu urci pe vas, îți așezi frumos hainele în cabina ta și te bucuri de traseu. Azi ai urcat, maine petreci o zi în Cartagena. Poimâine lenevești la piscină. Răspoimâine petreci ziua în Bonaire. În ziua următoare te oprești pentru câteva ore în Aruba. Și tot așa. Practic într-o croazieră de o săptămână, să zicem, tu poți vizita 4-5 locații diferite. Chiar mai multe dacă alegi o croazieră mai lungă. Și când călătorești pe alt continent, să ai parte de acest beneficiu este mană cerească.

croazieră

Motivul nr. 2: Ai parte de confort și răsfăț ca în orice hotel de 5 stele

Cabinele sunt super faine. Da, cabinele interioare pot fi puțin claustrofobice, dar dacă tot mergi în croazieră chiar nu are rost să te zgârcești la 100 de euro cât costă un upgrade, iar cele mai basic cabine exterioare chiar arată minunat. Ai un super pat, dulap, propria ta baie, chiar dacă mai mică, ți se schimbă lenjeria și ți se face curat în fiecare zi. Primești programul pentru fiecare zi. Dacă ai orice problemă este super simplu să găsești personal care să te ajute. Practic ești un adevărat super star.

Mai mult, dacă părăsești cabina, ai parte de super facilități. Am pomenit deja piscina. Toate vasele de croazieră o au. În plus, mai există și cel puțin 2 jacuzzi-uri exterioare (unele cabine au jacuzzi propriu), sală de sport, o zonă de shopping destul de generoasă care are tot timpul tot felul de reduceri, sală de spectacole, un bar și discotecă. Iar aici am inclus doar facilitățile de pe Monarch, vasul pe care am fost noi. Și Monarch este un vas mic, luați acest lucru în considerare.

Motivul nr. 3: Super mâncare

Pentru că sunt destul de scumpe, croazierele presupun, din start, servicii de calitate superioară, iar mâncarea nu se lasă mai prejos. Trecând peste cantitatea impresionantă de mâncare disponibilă (pentru toate gusturile și toate preferințele), calitatea este impresionantă.

Pe Monarch, care nu era cel mai nou, existau 2 restaurante unde puteam mânca prânzul și cina. Amândouă restaurantele aveau niște super bucătari și niște super meniuri. Fiecare masă era fine dining în adevăratul sens al cuvântului. Puteam alege orice doream din meniu, iar dacă se întâmpla să nu ne placă ceea ce comandaserăm, puteam încerca altceva. În aceste condiții, evident că am și experimentat. Am încercat mâncăruri la care în alte condiții nu ne-am fi încumetat pentru că nu am fi dat banii pe ceva ce nu eram siguri că vom consuma. Aici, în schimb, am fost super curajoși, iar partea cea mai faină este că 95% din ce am testat ne-a și plăcut.

Deci da, dacă o croazieră ar însemna DOAR mâncarea, tot ar merita din plin.

Motivul nr. 4: Te rupi de lume

Da, există internet pe vasele de croazieră, doar că este destul de scump. cel puțin din punctul meu de vedere. Și oricum, ce rost are să stai pe telefon când ești în coazieră? Mai bine te bucuri de briza mării, de peisaj, de apusul și de răsăritul soarelui, de persoanele dragi cu care împarți această experiență.

Noi am petrecut 7 zile pe vas și sincer vă spun că au fost cele mai relaxante zile din viața vieții mele. Telefonul îl foloseam exclusiv pentru poze, iar atenția i-am dedicat-o lui Flavius în totalitate. Am dormit, am râs, am mâncat, ne-am bălăcit și am lăsat soarele să mă pârlească (asta nu a fost chiar o decizie înțeleaptă, nu faceți ca mine :)))). Cred că niciodată nu m-am simțit mai vie și mai prezentă decât în acele zile. Și cred că lumea ar fi mult, mult mai frumoasă dacă toți oamenii ar trăi așa ceva din când în când. Măcar o dată pe an :)))).

Motivul nr. 5: Este o experiență potrivită pentru fiecare dintre noi

Partea faină când mergi în croazieră este că nu există o limită de vârstă. Pe Monarch erau oameni de toate vârstele. Copii, tineri, bătrâni, oameni singuri, cupluri, familii. De la bebeluși la bătrânei pe care în România îi vezi în general pe bancă, în fața caselor, în sate. Și toată lumea se distra maxim. Cum ar fi putut să nu facă acest lucru când de dimineață până seara existau activități super inclusive pentru toată lumea.

https://www.niawigs.com/collections/remy-hair-wigs

Motivul nr. 6: Îți schimbă perspectiva asupra vacanțelor

Și asta nu o spun doar eu. Majoritatea oamenilor care au fost într-o croazieră se molipsesc de acest microb din toate motivele anterioare, dar și pentru că, sincer, de ce ai vrea să stai într-un resort când ai putea să ai ce să povestești copiilor? Înainte să plecăm în croazieră o doamnă de la o agenție de turism ne-a spus că după prima croazieră nu ne vom mai dori un altfel de vacanță. Am râs de ea atunci, îi dau dreptate acum. Și chiar dacă știu că nu vom merge doar în croaziere de acum încolo, simt microbul cum a pus stăpânire pe noi. Flavius deja este abonat la mai multe companii de croazieră și studiază de zor ofertele. În plus, toate vacanțele pe care le plănuim ajung să fie genul plimbărețe. Deci concluzia este clară, nu?

În 2020 trebuie să pleci în prima ta croazieră. Lumea este din ce în ce mai deschisă. Nu îți mai pune piedici. Fă un plan și pleacă în croazieră. Explorează lumea, bucură-te de viață și creează cele mai frumoase amintiri. Vrei să ai ce povesti nepoților, nu?

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.