2022, anul adaptării continue

2022 recenzie la final de an

2022 a fost un an complicat. Frumos tare, dar greu. Spun asta cu toată sinceritatea și în condițiile în care îmi iubesc la nebunie copila. Pentru că adevărul e că maternitatea a fost mai complicată decât preconizasem eu. Și da, poate am mai spus asta și poate vi se pare că iar mă plâng, dar vreau să vă faceți o idee foarte clară despre cum stau lucrurile. Sau cel puțin despre cum au stat pentru mine. Pentru că treaba asta cu a fi părinte este la fel de unică precum fiecare dintre noi. Și pentru că știu că sfaturile ajută doar până la un punct, azi nu am sfaturi pentru voi. Pur și simplu mă bucur că am un spațiu sigur în care să îmi spun poveștile și sper că ceva din tot ceea ce las eu aici va fi util pentru cineva care citește.

Deci hai să vedem cam cum a fost 2022.

2022 ca mamă

Ca mamă 2022 a fost frumos și provocator. Nu o să vă spun foarte multe pentru că, pe parcursul anului am reușit să scriu câteva articole care să marcheze ceea ce s-a întâmplat notabil cu Ava (și nu numai). Acest lucru m-a bucurat, chiar dacă nu s-a întâmplat atât de des precum mi-aș fi dorit. Totuși, ceea ce vreau să subliniez acum, la final, este că atunci, la început, când Ava era mică și credeam că e greu cu ea habar nu aveam despre ce vorbesc :)))). Acum mi se pare că am irosit timp liber prețios, în timp ce ea dormea liniștită sau stătea în balansoarul ei și se uita cu ochi mari la mine (aproximativ).

Bineînțeles că acest ”timp prețios” pe care l-aș fi putut folosi pentru a fi creativă probabil a existat mai mult în capul meu. Ca mamă nu prea ai timp liber (eu una nu am prea avut) și când reușești să dormi cât doarme copilul e vis. Da, uneori trebuie să alegi între somn și spălat pe cap sau o altă activitate esențială pentru tine, dar am ajuns de mult la concluzia că atunci când ai copii nimic nu e mai important ca un pui de somn la timpul potrivit :)))).

Tot 2022 m-a învățat că nu sunt o mamă atât de cumpătată cum mă așteptam să fiu când vine vorba de cumpărat chestii pentru Ava. Aici nu mă refer neapărat la haine, pentru că la acest capitol am avut noroc de mult ajutor și multe cadouri, ceea ce m-a bucurat enorm. La cum murdărește tot de când a început să mănânce, orice hăinuță pe care nu a trebuit să dau eu banii a fost mană cerească. În schimb, chiar dacă a primit jucării, au fost multe chestii pe care i le-am cumpărat și noi. Ba mai avem și o listă (considerabilă) pentru 2023. Bineînțeles, este vorba mai ales despre chestii educative, gen turn de învățare, o piscină cu bile de plastic (o pun tot la capitolul educativ :))) și ceva traseu pentru motricitate la care visează Flavius. Lucruri esențiale, știu :)))).

2022 recenzie la final de an

În rest, nu mai știu ce voiam să zic acum 2 săptămâni când am început articolul, deci hai să trecem mai departe :D.

2022 pe blog

Blogul a fost cel care a avut cel mai mult de suferit în 2022. Oricât mi-am dorit să scriu, mi-a fost extrem de greu să o fac pentru că scrisul necesită timp. Cel puțin în cazul meu așa stă treaba. După cum spunea Virginia Woolf într-o carte întreagă (și eu voi încerca să redau într-o frază minimală), ca să poată fi productivă o femeie are nevoie de o cameră doar a ei și de timp la dispoziție. Creativitatea necesită de cele mai multe ori singurătate, iar eu am avut parte de prea puțină singurătate în 2022. Nu o spun ca să mă plâng, o spun ca pe o constatare pur și simplu. Ava este genul de copil care are nevoie de multă atenție și care e foarte atașat de mama sa (adică de mine :)))). În aceste condiții, să îmi iau o oră – două ca să scriu s-a dovedit mai provocator decât mă așteptam.

Da, dacă eu aș fi fost mai hotărâtă probabil puteam face acest lucru. Problema a fost că ori de câte ori aveam de ales între activitățile pe care să le întreprind în puținul meu timp liber, scrisul pe blog cădea, din păcate, pe ultimul loc. Drept urmare, în 2022 abia am publicat 30 de articole pe blog.

WOW! Stați puțin că sunt șocată. Chiar am scris 30 de articole anul acesta? Era să leșin în timp ce număram. Hai că nu stau chiar așa de rău :)))). Ba mai am și un întreg articol ce a rămas în draft despre Dosza Residence. Habar nu am de ce nu l-am postat, dar o voi face în 2023 sigur.

2022 travel

Deci 2022 pe blog nu a fost chiar așa dezastruos cum mă așteptam eu. O medie cinstită de aproape 3 articole pe lună e chiar bine pentru un an în care mi s-a părut că nu am scris nimic. Ba mai am și câteva interviuri, ceea ce e întotdeauna o bucurie (le găsiți chiar aici). Ca să nu mai spun că am documentat și călătoriile noastre, atât cât am putut (aici găsiți o parte din plimbările anului 2022). All in all e bine.

2022 și moda

La capitolul fashion, în 2022 am oscilat între uniforma mea de casă (pantaloni lejeri, tricouri, vai și-amar) și momentele mele de fashionista wannabe. Ceea ce m-a ajutat să nu rămân doar în uniformă au fost evenimentele la care am participat și colaborarea cu cei de la Bonprix.

În ceea ce privește evenimentele la care am avut norocul să particip anul acesta și în cadrul cărora mi-am flexat mușchiul fashionistic :)))), cred că ar trebui să încep cronologic cu Opera Fashion Fair pentru că oricum nu am scris despre nici unul dintre ele :))). Opera Fashion Fair (sau OFF) este un eveniment caritabil organizat de Rotaract Timișoara Opera care anul acesta a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii din Timișoara. Tema evenimentului a fost ”Il dolce far niente”, iar eu am purtat o rochia pe care o am de ceva vreme și care de fiecare dată mă duce cu gândul la filmele vechi italiene. Totuși, piesa de rezistență a fost pălăria gigantică de la Fandacsia. Aceasta nu este deloc ușor de purtat, dar arată atât de bine încât merită să îți bați capul cu ea.

2022 recenzie fashion

Apoi a urmat Arad Fashion Days unde am mers doar pentru o seară și unde am decis să revin la albastru ca și culoare a părului. Evenimentul a avut loc la Vechiul Cazinou din Arad și mi-a plăcut la nebunie. Aici am purtat o interesănțenie stratificată pe care nu are rost să vi-o explic și care mi-a plăcut la nebunie. Eram cam goth, e adevărat, la modul că nu prea semănam deloc cu mine, dar Wednesday ar fi fost mândră :))).

De Timișoara Fashion Week m-am bucurat în trei seri, atât la pre-party cât și în cele două seri ale evenimentului propriu-zis. Pentru pre-party-ul de la Provence am purtat una dintre rochiile mele favorite de anul acesta de la Bonprix și, recunosc, m-am cam congelat pentru că eu eram această zână flamenco, iar evenimentul a fost afară, seara, în septembrie. Partea bună e că pozele au ieșit fain :)))). Cât despre Timișoara Fashion Week, anul acesta dress code-ul a fost denim și m-am conformat fără probleme, ba chiar mi-a plăcut. În prima seară am purtat o salopetă cu elemente prețioase (un colier Swarovski și sandale cu toc animal print), în timp ce în a doua seară am fost mai degrabă cool & casual, cu blugi, bocanci, geaca mea personalizată de către Flavius Kelemen și pălărie. A fost ATÂT DE FAIN încât abia aștept evenimentele viitoare.

2022 timisoara fashion week

Ultimul, dar nu cel din urmă, eveniment fain la care am participat anul acesta (și care mi-a dat ocazia să fiu fancy) a fost o seară specială la Brasserie Giroc. Despre ea am scris deja un întreg articol așa că nu voi intra în detalii, dar vă las cu îndemnul să îl citiți.

Cât despre colaborarea cu Bonprix, aceasta am documentat-o mai ales pe Instagram. Acolo am postat o grămadă de ținute și tot ce mi-am comandat de la ei. Pe blog a ajuns un singur articol dedicat acestui subiect pe care îl puteți citi chiar aici. Ceea ce vreau să subliniez, însă, este cât de plăcut surprinsă am fost de acest brand pe tot parcursul anului. În afară de un trening care chiar nu s-a purtat ok, toate piesele pe care le am de la ei sunt super ok și au rezistat foarte bine în timp, indiferent că vorbim despre rochii, pantaloni sau topuri, dar și despre salopetele pe care le-am comandat pentru Ava și de care a tras piceta nu glumă.

2022 pe youtube

Ok, tocmai mi s-a dus toată munca de 15 minute. Bună treabă, Andra! Având în vedere că scriu această parte pentru a doua oară, voi fi mai concisă :)))). 2022 m-a învățat că poate fi mai simplu să creezi content video decât content scris. Bine, știu că momentan contentul meu video nu se ridică la înălțimea celui scris, dar ideea este că am prins gustul și pentru 2023 am planuri destul de mari.

Cum am prins gustul? Simplu: prin repetare :)))). Anul acesta am reușit să fac câte un video pentru fiecare săptămână. A fost o super provocare, clar. Am întârziat de multe ori cu clipurile. Nu am făcut backup. Am pierdut un clip (după care încă sufăr pentru că era fix clipul de la Untold). Și am văzut, de la o săptămână la alta cum Ava a crescut sub ochii mei. A fost mai mult decât minunat să pot documenta primul ei an de viață (aici găsiți toate clipurile) și asta m-a convins să continui.

Acestea fiind spuse…

… e momentul să vă urez un 2023 minunat, cu sănătate și împliniri. Hai să ne bucurăm de el împreună!

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.