2021: anul în care totul s-a schimbat

2021

Da, știu, îmi cam place să dramatizez. Nu are rost să mă ascund. Cum nu are rost să încerc să vă conving că totul este exact la fel când scriu recenzia lui 2021 aproape la mijloc de ianuarie 2022 :))). Dar, după cum bine știți (sau veți afla acum), lucrurile s-au schimbat în 2021. S-au schimbat radical și scrisul pe blog a trecut pe locul… nici nu știu pe ce loc… undeva la coada listei. Pentru că pe primul loc este Ava, iar după nevoile mele de bază: somn, mâncare, odihnă, ieșit din casă pentru a respira aer curat (sau poluat, după caz :D). Ca să nu mai spunem că lipsa de somn nu e chiar prietenă cu creativitatea, iar fiica mea are un radar special care detectează toate momentele în care vreau să scriu și face TOT POSIBILUL să mă împiedice să îmi duc intenția la bun sfârșit. Nu care cumva să mă distrez fără ea, nu?

Acum, să trecem la subiectul propriu-zis al acestui articol: anul 2021!

2021 în cifre

Am tot stat și m-am gândit, dacă să scriu nu am putut, la anul ce a trecut și trebuie să recunosc, a fost un an destul de bun. În cifre, 2021 arată cam așa:

1 bebe

37 săptămâni de sarcină

57 cărți citite

15 excursii (mai lungi sau mai scurte)

69 articole pe blog

190 postări pe Instagram

12 piese de mobilier cumpărate
3 ședințe foto

Destul de bine, dacă mă întrebați pe mine, pentru un an pandemic în care am ieșit o dată din România și în care sarcina a fost principala mea grijă. Practic, a fost un an al lucrurilor la superlativ și al premierelor. Niciodată nu am mai făcut un bebe :))), niciodată nu am mai fost însărcinată :)) și niciodată nu am mai citit atât de mult :))). Totuși, mai multe decât orice altceva, 2021 a fost un an al redescoperirii.

Ce-am învățat despre mine?

Sarcina m-a învățat atât de multe despre mine și cum am fost însărcinată 9 din cele 12 luni ale lui 2021, prin asociere, anul m-a învățat extrem, extrem de multe. Am învățat că pot să dorm mult, dar și puțin. Am învățat că sunt mai puternică decât par. Am învățat că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum vreau eu și pot supraviețui știind asta. Ba nici nu mă mai deranjează chiar atât de tare de fiecare dată :D. Și am învățat să am răbdare.

Da, da. Ați citit bine. Andra cea vulcanică a învățat să aibă răbdare. Am avut răbdare cu mine pe tot parcursul sarcinii. Am avut răbdare cu toate sfaturile, cerute sau nu. Am avut răbdare cu ai mei, când, spre binele meu, mă mai scoteau din sărite. Am avut răbdare cu Alina și dramele ei romantice de 20 de ani. Și am răbdare infinită cu Ava. Habar nu am de unde a apărut acest izvor nesecat de răbdare față de ea pentru că nu e ceva ce mă caracterizează sau m-a caracterizat vreodată, însă acum există și se revarsă peste fiica mea infinit.

Și chiar dacă răbdarea a fost o lecție importantă, cea mai importantă pe care mi-a oferit-o 2021 a fost lecția iubirii. Nu credeam vreodată că voi putea iubi o altă persoană atât de mult cât o iubesc pe Ava. Și clar nu credeam că voi putea să îl iubesc mai mult pe Flavius decât o făceam deja, dar s-a întâmplat. În momentul în care suntem toți trei împreună, totul e perfect. Lumea din afară parcă nici nu există pentru că noi suntem în micul nostru cocon luminos de iubire și căldură. Da, nu se doarme suficient în el, însă este atât de bine acolo încât somnul devine nesemnificativ.

Practic, 2021 mi-a arătat o cu totul altă față a mea și m-a schimbat pentru totdeauna. Doar că simt că acela a fost numai preludiul și adevărata schimbare abia acum vine, iar eu sunt pregătită să o întâmpin cu brațele deschise și să mă bucur de ea din plin.

2021

The social dilema

Culmea, 2021 mi-a adus și mai multe colaborări decât oricare alt an, cu toate că m-am străduit mult mai puțin decât am făcut-o vreodată. Poate faptul că m-am relaxat mi-a schimbat perspectiva și vibe-ul, iar oamenii au remarcat chestia asta. M-a surprins? Evident! Am fost șocată de-a dreptul! Mai ales de colaborarea cu Shopping City Timișoara de pe final de an. Adică… am mai cochetat noi, dar nu a fost niciodată ceva atât de concret și cred că e cazul să le mulțumesc pentru încredere (puteți vedea aici în ce a constat colaborarea).

În aceste condiții probabil vă așteptați ca pentru 2022 să am un super plan. Ei bine… nu :)))). Nu am nici cea mai vagă idee ce vreau să fac în continuare în materie de content pe social media. Problema principală vine din faptul că Ava nu e foarte încântată când eu navighez pe internet și orice în afară de stories e greu de creat :)))). Sper, totuși, să reușesc să mă mobilez pentru că îmi doresc tare mult acest lucru. Simt creativitatea pulsând în mine :)))). Simt poveștile cum vreau să iasă la suprafață. Mai ales aici, pe blog.

Ceea ce mi-e clar este că în 2021 nu m-am concentrat deloc pe youtube, însă în 2022 plănuiesc să fac exact acest lucru. Vreau să documentez un întreg an din viața noastră. Oricât de complicat ar suna asta și de greu de realizat în condițiile actuale. Deci urați-mi noroc.

Mulțumesc pentru amintiri!

Habar nu am ce mai aveam de spus pentru că Flavius se plimbă cu Ava prin casă și deja mintea mea stă mai mult la ei decât la tastatură. E frumos. E frustrant. E o schimbare uriașă pe care nu o credeam posibilă. Deci, 2021, mulțumesc pentru amintiri. Mulțumesc pentru că ai fost un an absolut genial. Mulțumesc pentru cel mai frumos cadou pe care mi-l puteai face. You rocked!

Untold 2018

4 thoughts on “2021: anul în care totul s-a schimbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.