The Witcher – serialul

witcher

Cu toată nebunia care a fost în jurul lui, era culmea să nu vedem The Witcher. Mai ales că voiam să citesc și cartea, Henry Cavill joacă rolul principal (and he is my favorite Superman ever!) și deja mă simțeam aiurea că toată lumea vede X și Y filme super trendy și noi suntem tot timpul în contratimp. Ei bine, am spus plină de curaj, de data asta nu va mai fi așa! Și nici nu a fost… din păcate.

Povestea

E complicat să vă explic povestea pentru că ea este super ambilicată. De ce? Pentru că, după cum mi-a explicat Romina, filmul se bazează pe o serie de cărți (ceea ce știam deja). Prima carte este o serie de short stories, iar acțiunea propriu-zisă începe din al doilea roman. După cum era de așteptat, pentru film s-au gândit scenariștii că ar fi fain așa să le combine, de ce nu. Și a ieșit un terci, după umila mea părere. Și doar a mea probabil… având în vedere că are nota 8.5 pe IMDB.

Acum să vă spun totuși povestea, cât de cât, nu? :)))

Geralt of Rivia este the Witcher. Nu e chiar ok să fii witcher, dar nu ni se explică de ce. În schimb, aflăm din start că un witcher se ocupă de omorâtul monștrilor. Doar că monștrii vin în diverse forme și categorii, iar destinul își face de fiecare dată apariția :D.

Pam! Am descris-o mult mai frumos decât se desfășoară acțiunea, să știți :))). Și acum hai să trecem la bălăcărit oameni că așa e frumos :D.

The Witcher comments by Andra

Deja am început să comentez, deci vă dați seama că nu voi avea prea multe lucruri bune de spus despre film. Poate problema este că aveam eu așteptări prea mari. Dar cum aș fi putut să nu am? Când am auzit atâtea despre carte și numai de bine. Când vorbim despre Henry Cavill, adică cel mai fain Superman ever. Când a avut un super trailer.

În fine. Problema a fost modul în care au combinat acțiunea, adică cele două fire narative care se dovedesc a fi paralele, dar în timpuri diferite. Acest fapt a dus, pentru mine, la crearea unei adevărate confuzii și nu m-a ajutat deloc să îmi fixez în cap nici unul dintre personaje. Adică pentru mine toată acțiunea a fost cumva prea grăbită. Personajele nu au avut timp să se formeze. Drept urmare am rămas cu o grămadă de întrebări cum ar fi:

 1. De ce aveau oamenii o problemă cu witcherii?
 2. Cum apăreau witcherii?
 3. Care era faza cu vrăjitorii?
 4. Cum au apărut vrăjitorii? (faza că oamenii au furat magia de la elfi nu m-a convins deloc)
 5. De ce era Yennefer așa puternică?
 6. De ce era Geralt așa puternic?
 7. Care era profeția?
 8. Cum au putut să traducă numele prințesei ca și Leuța din Cintra? În aceste condiții mă gândesc serios să citesc cărțile în engleză :)).
 9. Care era faza cu cântărețul și cum a reușit să îl facă pe Geralt așa faimos?
 10. Cum naiba s-au îndrăgostit așa Geral și Yennefer, scurt și dintr-o dată?

Cam astea ar fi întrebările mele. Cred că ele sunt grăitoare pentru cât de mult am înțeles din film. Aș minți să spun că aștept cu nerăbdare sezonul următor, deși mai mult ca sigur mă voi uita la el :)))). Ceea ce este cert este că TREBUIE să citesc cartea. Deși nu sunt ferm convinsă că acest lucru se va întâmpla în 2020.

Nota mea pentru The Witcher este un 6 cu indulgență.

Sunt curioasă dacă voi ați văzut filmul și cum vi s-a părut. Dar mai mult aș vrea să știu dacă ați citit cartea și cum vi s-a părut aceasta. Mai ales în comparație cu filmul. De asemenea, m-ar ajuta să știu în ce limbă ați citit cartea :))).

Untold 2018

P.S. Pentru mai multe recenzii de seriale, filme și cărți, nu uitați să dați un subscribe :D.

P.P.S. Cover photo credits

2 thoughts on “The Witcher – serialul

 1. Linda says:

  De ce aveau oamenii o problemă cu witcherii?
  Tot ce e diferit e problematic si nu stiau exact cat de diferiti erau witcherii fiindcă erau mai puternici ca oamenii și nu se atașau de nimeni (+ erau immortals)
  Cum apăreau witcherii?
  Din alți witcheri, Geralt a explicat într-un episod ca erau pe cale de dispariție și de ce
  Care era faza cu vrăjitorii?
  Care dintre ei? Toți vroiau sa conducă și toată aberația cu vrăjitorii era de fapt un joc politic 🙂
  Cum au apărut vrăjitorii? (faza că oamenii au furat magia de la elfi nu m-a convins deloc)
  S-au încurcat unde nu le fierbea oala și au devenit vrăjitori :))
  De ce era Yennefer așa puternică?
  Fiindcă a renunțat la a deveni mama și ăla cică era sacrificiul suprem, deci a primit extra puncte :))
  De ce era Geralt așa puternic?
  Nu se explica exact dar probabil e din cauza părinților ai ADN-ului, in episodul in care apare maica-sa se dau niște detalii
  Care era profeția?
  No idea. Sfârșitul lumii?
  Cum au putut să traducă numele prințesei ca și Leuța din Cintra? În aceste condiții mă gândesc serios să citesc cărțile în engleză :)).
  Asta nu am observat, m-am uitat fara subtitrare :))
  Care era faza cu cântărețul și cum a reușit să îl facă pe Geralt așa faimos?
  Great PR work and word of mouth 😂
  Cum naiba s-au îndrăgostit așa Geral și Yennefer, scurt și dintr-o dată?
  Eh, nu prea alegi când și cât se repede când te îndrăgostești, nu? Și oricum la ei era mai mult o chestie de power play+ sex, nu de îndrăgosteala – cel puțin la început așa părea :))
  Sper ca te-am lămurit, și eu vreau sa citesc cartea dacă o găsești.
  😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.