Spa day în Debrecen

Debrecen

După cum vă spuneam acum 2 săptămâni, Debrecen este al doilea cel mai mare oraș din Ungaria. Este, de asemenea, unul dintre orașele ce au un super complex de spa și distracție, pe care anul acesta l-am vizitat pentru a doua oară în viață. Și dacă prima oară se întâmpla cu mulți ani în urmă, într-o iarnă destul de friguroasă, acum am putut admira culorile toamnei în parcul ce înconjoară Aquaticum Debrecen, în timp ce mă bucuram de o piscină superbă, aproape numai pentru mine.

Ce are de oferit Aquaticum Debrecen?

Eu o să îi spun Aquaticum, dar, de fapt, complexul este format din 3 zone foarte clar stabilite, fiecare cu propria sa destinație… ca să spun așa :D. Adică aici, doritorii pot găsi o zonă de agrement, cu topogane, piscine, jaccuzzi-uri, bananieri și tot ce mai are nevoie un univers tropical. Doar nu degeaba se numeste Mediteraneum această parte a complexului.

Apoi, pentru cei ce preferă să transpire fără să facă nimic, există Sauna World. Eu nu am frecventat-o pentru că pe mine sauna mă sperie puțin. Nu pot respira… mă apucă direct claustrofobia… nu e ok. Dar Dana și Marinel, iar mai nou Alina, sunt mega fani. Se duc la saună ori de câte ori au ocazia. Și Sauna World este printre preferatele lor pentru că are și o zonă de relaxare unde, pur și simplu, dorm.

Și, pentru cei ce doresc liniștea de care nu ai parte atunci când în jur sunt 1000 de copii și de topogane, în Aquaticum există o zonă termală. Habar nu am cum se numește exact, dar a fost locul meu preferat din toată excusia. Adică am stat cât am stat în zona Mediteraneum, după care m-am reprofilat pe liniștea și pacea din zona termală.

Debrecen

Întotdeauna încep ziua cu ceva fun

Bineînțeles că dimineața am petrecut-o în zona Mediteraneum, unde ne-am dat pe toate topoganele, am povestit în jaccuzzi și am încercat să fugim de copii, pentru că era nebunie peste tot și mi-am dat seama că am îmbătrânit :))). Bine, nu la modu mi-au ieșit fire albe… doar că nu mai am răbdare să îi văd pe toți copiii care urlă și se bălăcesc. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi când voi avea eu copii. Poate o să fiu și eu o mamă din aia miserupistă care își lasă copilul să sară și să urle, doar ca să scape de o grijă. Habar nu am. Dar ceea ce mi-e cert este că, în acest moment al vieții mele, când merg undeva, am nevoie de liniște.

Cu toate acestea, dacă sunteți fani ai aquaparkurilor de distracție, Mediteraneum este pentru voi. Are multe topogane, un bazin cu valuri, care pentru mine e moartea pasiunii :))), perete de catarare, o pestera, un circuit și multe plante. Cred ca acesta este si farmecul Mediteraneum: a fost astfel creat încât să te ducă direct într-o minunată zonă tropicală.

Și, dacă vrei să petreci quality time în cuplu, există niște mini jaccuzi-uri în care poti sta să te giugilești, să dormi sau să citești, dacă ești puțin maniac așa ca mine :))).

Debrecen

După care treci la relaxare

Dacă vrei să te relaxezi în Debrecen, băile termale sunt locul potrivit. Aici media de vârstă e potrivită pentru debut 50+, liniștea e la ea acasă și, dacă ești ca mine, ai toate șansele să te transformi în copiii despre care vă spuneam mai sus :))). Dar am încercat să mă abțin, stați liniștiți :P.

De ce mi-a plăcut atât de mult aici?

Pentru că într-o structură ușor hexagonală (nu întrebați de ce ușor :))), se găsesc 4 bazine, care mai de care mai cald, cu temperatura apei de la 27 la 38 de grade, iar în centrul hexagonului se găsesc 2 bazine gemene, unul cu apă de 40 de grade, iar celălalt cu apă de 20. De ce? Pentru că intri la supă, stai 5 minute dacă reziști și nu te ia cu leșin, după care, lovit de curaj sau de nebunie, după caz, te arunci în bazinul de 20 de grade, ca să ți se închidă porii. Magic, nu? :))) Eu nu am prea reușit să fac asta, dar erau acolo niște bătrânei care m-au surprins total. Habar nu am cum le rezista inima :))).

Debrecen

Preferatul meu a fost, însă, bazinul de 27 de grade. M-a fascinat complet modul în care bătea soarele pe micuțele bucăți de gresie albastră ce tapetau întreg bazinul. Mă simțeam mai ceva ca mica sirenă și mi-a plăcut la nebunie. În plus, era mai tot timpul gol, ceea ce pentru mine a fost magic. Am putut înota după pofta inimii, am putut face poze, m-am bucurat de timpul petrecut cu Flavius și de liniștea care ne înconjura. Și am visat la o piscină de genul acesta în viitoarea noastră casă :))).

Debrecen

Bineînțeles că am petrecut timp și în celelalte bazine. Am povestit mult cu ai mei, am râs. A fost o zi superbă pe care mi-o voi aminti mereu cu mare drag. Singurul meu regret fiind faptul că nu am parte de astfel de clipe mai des.

Și pentru că nu am ce să vă spun mai mult, mai bine vă las cu alte imagini din acestă superbă zi.

Debrecen
Biserica din Debrecen
Debrecen
O poza rara
Debrecen
O altă poză rară
Debrecen
Camera de sare
Debrecen
Hubby of my heart
Debrecen
Mermaid efect
Debrecen
Ca fetele!

Untold 2018

P.S. Dacă și voi ați fost la Debrecen, nu ezitați să îmi povestiți cum vi s-a părut. Iar dacă aveți alte întrebări și curiozități, scrieți-mi fără nici o problemă și vă răspund cât pot de exact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.