Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Cine, vreodată, pe lumea asta, nu a ascultat We will rock you? Sau We are the champions? Sau… Radio Gaga? Sau… Love of my life? Cine, vreodată, nu a auzit de Queen sau de Freddie Mercury? Nimeni! Pentru că ei sunt epici. Ei au fost legende. Așa că, încă de la primul trailer, am știut că TREBUIE să văd Bohemian Rhapsody. Dacă m-am uitat eu la documentare mult mai puțin fain realizate. Cum aș fi putut să ratez un documentar filmat în format Imax? Trebuia să fiu nebună!

Povestea

Cred că, în mare parte, lumea știe povestea lui Freddie Mercury. Solist al trupei Queen, mega talentat, mega gay, moare de SIDA destul de tânăr. Cred că a și fost printre primii oameni super celebri ce au murit din cauza acestei boli. Dar Bohemian Rhapsody este mai mult decât povestea vieții lui. Bohemian Rhapsody este o poveste despre familie. Pentru că, mai mult decât orice altceva, trupa Queen a fost o familie. Și, datorită curajului lor și exuberanței lui, au intrat direct în legendă.

Bohemian Rhapsody comments by Andra

Să spun că filmul mi-a plăcut la nebunie ar fi atât de puțin, încât nici nu ar avea rost să mă obosesc. Filmul a fost exact atât de epic cum mă așteptam. A avut dramă, muzică genială, a fost emoționant, mi-a venit să plâng atunci când s-a terminat. Și chiar dacă știam finalul, speram, cumva, că lucrurile se vor întâmpla altfel.

Ceea ce m-a impresionat foarte tare la Bohemian Rhapsody a fost cât de bine s-au potrivit personajele. Rami Malek l-a jucat pe Freddie Mercury și, la un moment dat, aveam impresia că îl văd chiar pe el. Toată drama, dinții, orientarea sexuală, modul în care interacționa cu cei din jur, suferința… toate erau atât de reale… a fost ca și când aș fi privit printr-o fereastră, direct în viața lor.

Și ce am descoperit? Că nu poți ascunde niciodată cine ești cu adevărat. Că în viață trebuie să ai grijă întotdeauna cu cine te împrietenești deoarece anturajul te poate ridica sau te poate trage foarte tare în jos. Că alături de oamenii potriviți poți ajunge să strălucești, iar de unul singur… să îți pierzi tot farmecul. Am mai descoperit și că unii oameni chiar ajung legendă. Și singurul meu regret este ca nu am fost pe stadion la concertul Queen din cadrul Live Aid. Desi… vazandu-l in format Imax… a fost putin ca si cum as fi fost.

Filmul m-a și întristat. Pentru că nu îmi place să văd oameni profitând de alți oameni. Și pentru că Freddie Mercury merita o soartă mult mai bună decât cea de care a avut parte. Merita o moarte mai bună. Dar suntem cine suntem, iar viața pe care o ducem este consecința alegerilor noastre. Și el a mai făcut și alegeri greșite.

Bohemian Rhapsody este un film absolut genial. Mi-a plăcut foarte mult și vi-l recomand din suflet. Acesta este motivul pentru care…

Nota mea pentru Bohemian Rhapsody este 10!

Iar sfatul meu pentru voi este să mergeți la cinema să îl vedeți. Nu veți regreta și nici nu veți simți cele 2 ore în care rulează filmul. Mai ales dacă sunteți ca și mine, situație în care cel mai mult veți cânta și veți boci :))).

2 thoughts on “Bohemian Rhapsody

    • Andra Costa says:

      Buna, Ovi! Nu inteleg exact comentariul. Sper ca nu te-a jingnit. A fost doar o parere personala bazata pe filmele pe care le-am vazut pana acum in format Imax si care mi se par mult mai faine decat cele filmate normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.