Timișoara Fashion Week – editia a 2-a (I)

Timisoara Fashion Week

Cand a apărut inițiativa Timișoara Fashion Week, m-am bucurat maxim. Pentru că a început să îmi placă din ce în ce mai mult toată treaba asta cu fashionul. Și Timișoara avea nevoie de un eveniment de genul acesta în toată puterea cuvântului. Încă nu vorbim despre o săptămână, efectiv, dar suntem bine. Iar eu… nu pot decât să mă bucur că am avut din nou ocazia să fiu blogger oficial la un eveniment de o asemenea anvergură.

Extravaganță a la Cătălin Botezatu

A doua ediție a Timișoara Fashion Week s-a desfășurat sub bagheta lui Cătălin Botezatu. Evident că acest fapt a făcut întregul eveniment să capete o oarecare extravaganță de care avea nevoie. De la locație până la colecțiile prezentate, de la cadourile noastre până la ținutele vedetelor, totul avea un aer de opulență. Și, sincer vă spun, mie mi-a plăcut acest lucru.

Da, ar fi fost ok să fie sala mai aerisită, dar așa este la săptămânile modei în general. Nu intră chiar toată lumea și asta nu e snobism. La Timișoara chiar a fost fain că putea oricine să solicite invitație. Dar am văzut și la Sibiu că genul acesta de evenimente nu sunt chiar așa deschise pentru oricine. E Fashion Week! Totul trebuie să fie mai high class, de la sală, la colecții, la invitați. Deci eu, personal, sper ca data viitoare organizatorii să fie și mai selectivi.

Timisoara Fashion Week

Day 1

Seara de joi a debutat cu colectia Louis nush cat, semnata Cătălin Botezatu. Aceasta  mi-a plăcut foarte mult și mi-a amintit de MET Gala. A fost extravagantă, a fost opulentă, avea coroane (cele mai faine coroane ever) și părea scoasă de la curtea franceză. Machiajul, coafurile, totul se potrivea perfect. Mi-au plăcut capele și sceptrul modelului ce a deschis evenimentul. Mi-au plăcut foarte mult bodyurile. De fapt, mi-ar plăcea foarte mult genul acela de ținută pentru mine personal. Sunt sigură că aș fi moratală ca și doamnă de curte :))).

A urmat colecția semnată ICWBBASAON, care s-a remarcat prin utilizarea unui portocaliu extrem de puternic, alături de negru și alb. Apoi, a venit rândul tinerilor designeri timișoreni care și-au câștigat dreptul în vară, în cadrul Galei Facultății de Arte și Design, să arate cum au evoluat colecțiile lor în cele 3-4 luni gen, de când au absolvit.

Ceea ce pot spune clar este ca se vede din avion ca au lucrat extrem de mult la colectiile lor. Alexandru Ghencea a renuntat la cagule, a finisat-o pe Barbie, iar rezultatul mi-a plăcut la nebunie. Colecția și-a păstrat caracterul manifest, dar a devenit mai rafinată și sunt sigură că, în momentul de față, oricine ar vrea să poarte cel puțin o piesă din ea.

Timisoara Fashion Week

Ionuț Piscureanu a schimbat și el cagulele cu niște măști mult mai interesante, a finisat piesele și, trecând peste factorul șoc pentru că deja cunoșteam colecția, am reușit să identific o ținută pe care chiar aș fi purtat-o. Da, încă mă raportez la colecții în funcți de preferințele mele. Dacă aveți o problemă cu acest aspect, nu vă obosiți să îmi scrieți pentru că acest lucru nu se va schimba EVER!

Cât despre Florina Ilie, I still love the black and violet combo!

Colecția Felix Ramiro a fost la fel de impresionantă ca de fiecare dată, costume pentru toate gusturile: de la culori la texturi, de la casual la office și super formal. Mirabel Fashion a venit cu o colecție extrem de îndrăzneață, cu niște tăieturi care te împiedicau în mod evident să porți lenjerie :))). Iar Anileda a avut cea mai interesantă prezentare de clutchuri pe care am văzut-o vreodată. Închipuiți-vă următorul scenariu: bărbați – foarte buni – îmbrăcați cu pantaloni de costum și cămașă albă, descheiată la gât, purtând în mâini un fel de ramă de tablou, iar în mijlocul lor, ca un bullseye, câte o geantă. A fost… un fel de materializare a fanteziilor feminine :))).

Timisoara Fashion Week

Cozacone a avut o colecție foarte generoasă, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, care mi-a plăcut. Iar Anca Costil a venit cu o colecție foarte îndrăzneață, cu părți expuse mai mult decât vizibil, în perfectă concordanță cu trendul actual al transparențelor.

Mmm… cine a mai fost oare în prima zi? Habar nu am. Pentru că doar acești creatori i-am găsit pe Instagram. Știu că pare ciudat că spun asta, dar, în anul Domnului 2018, nu am reușit să identific pe toată lumea pe Instagram. Și am în mod clar această pretenție de la cineva care participă la un Fashion Week și vrea să vândă chestii. Pe bune acum! Acesta era doar un sfat asa :D.

Timisoara Fashion Week

Pozele postate pana aici le-am imprumutat de la Ciprian Dărăban!

Ce am purtat eu?

În ceea ce privește ținuta mea din prima zi, chiar dacă dress code-ul era cocktail, l-am tras puțin de păr. Pentru că… e Fashion Week totuși. Iar eu sunt blogger. Trebuie să fiu puțin mai altfel. Așa că l-am ascultat pe Flavius, care este noul meu stilist :D, și am purtat:

  • o pereche de pantaloni skinny rau :))),
  • un maieu simplu, negru,
  • cel mai frumos sacou pe care l-ați văzut vreodată, în dungi, de la Zara (pentru că Flavius este obsedat de acest brand :D),
  • botinele mele aurite, pe care le ador și nu știu ce o să mă fac atunci când nu o să le mai pot purta,
  • hamul de la Artisans d’Amour, pe care imi place sa il port cat pot de des,
  • clutchul vieții mele, animal print și aparat photo shaped :))), cea mai bună achiziție ever! Aș putea să îl port la infinit.

The after party

După ce defilările s-au terminat, am trecut la propria noastră sesiune foto. Ce rost are să mergi la Fashion Week dacă nu faci poze? De fapt, atunci când mergi cu Mishuella nici nu se poate să nu faci poze :)))). Așa că am căutat lumina cea mai bună, am experimentat cu diverse poziții :))) (nu vă gândiți la tâmpenii) și am imortalizat clipa :D.

Am încercat să stăm la petrecerea de după, dar aveam o grămadă de plase cu cadouri și chiar nu ne descurcam cu toate. Așa că am amânat-o pe data viitoare și ne-am îndreptat spre casă, pregătite pentru o nouă zi la Timișoara Fashion Week.

Timisoara Fashion Week

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.