O nouă locație Manufaktura în oraș

Manufaktura Coffee and Food

Am mai spus lucrul acesta și cu altă ocazie, dar nu mă tem să mă repet pentru că este adevărul-adevărat: Manufaktura este unul dintre restaurantele mele favorite din Timișoara. Îmi place atât de mult încât a fost unul dintre primele localuri pe care le-am inclus în lista mea dedicată cafelei de specialitate din Timișoara. Îmi place atât de mult încât îmi doresc să ajung și într-una dintre locațiile lor din București (când va fi cazul). Așa că nu aveam cum să ratez deschiderea unui nou restaurant Manufaktura la noi în oraș.

Manufaktura în inima orașului

Când am primit invitația la evenimentul de deschidere a noii locații Manufaktura nu mi-a venit să cred. Primul meu gând a fost ”Wow! Oamenii sunt curajoși, nu glumă!” Să deschizi un restaurant nou în mijlocul pandemiei trebuie să ai o mică doză de nebunie. Pentru că situația în ziua de azi este extrem de volatilă. Nu știi cum te trezești că se închide HoReCa și e pa de tine. Ca să nu mai zicem că mă îndoiesc profund că pandemia a micșorat prețurile când vine vorba de chirii.

manufaktura coffee and food to go

Trecând peste aceste aspecte ce țin pur de business și care nu au nici o treabă cu mine ca și consumator, vestea m-a bucurat. Mă bucur de fiecare dată când localuri ce îmi plac progresează. Și îmi place, pe cât posibil, să îi susțin. Deci într-o sâmbătă ploioasă mă îndreptam vertiginos spre Manufaktura, pregătită să fac ceva poze și să îmi iau o cafea bună, to go.

Știam că adresa este Piața Unirii nr. 6, însă acest lucru nu m-a ajutat foarte mult deoarece pe clădirile din Piața Unirii nu prea există numere. Cu toate acestea, fiind împreună cu Flavius, Alina și Daria, am reușit să reperăm rapid sigla Manufaktura pe terasa din fața Casei cu Lei, clădirea fostei școli generale Lenau. În ciuda ploii, aceasta adăpostea câțiva oameni, iar la intrarea în clădire am dat peste un tip foarte prietenos care, după ce i-am spus despre invitație, ne-a poftit în restaurant (gol în momentul respectiv) pentru a-l descoperi.

manufaktura coffee and food

Un vibe boem într-o clădire istorică

Având în vedere că Manufaktura din Iulius Town este destul de industrială ca și design, eram foarte curioasă cum aveau să amenajeze noua locație. M-am bucurat că au păstrat elemente comune între cele două locații, cum ar fi tavanul decorat cu boabe de cafea supradimensionate din lemn. Însă m-am bucurat și mai mult să descopăr faptul că au profitat la maxim de ceea ce noua locație oferă: pereții din cărămidă, ferestrele ce dau spre Piața Unirii, frumusețea istorică a orașului nostru.

Deși micuță și mult mai cochetă, Manufaktura din Piața Unirii este definită ca și elemente decorative de ceea ce îmi place cel mai mult la ei: cafeaua. Peste tot sunt rafturi dedicate cafelei de specialitate pe care aceștia o servesc. Barul generos are expressoare de ultimă generație și râșnițe unde cafeaua cumpărată din locație poate fi măcinată pe loc. În plus, expuse la loc de cinste sunt tot felul de ustensile pentru slow coffee. Eu nu știam că fac și așa ceva. Oricum eu sunt fan latte în primul rând, dar aceste micuțe mecanisme mi s-au părut extrem de interesante și, cel puțin unul dintre ele, mi l-aș fi dorit acasă.

Manufaktura coffee and food details

Cu ce ne-am delectat

Fiind într-un cadru atât de restrâns (adică doar noi și personalul în interior) am putut face poze nestingherită și am putut savura un pistacchio latte foarte fain pe care îl văzusem în prealabil la ei pe Insta. Trebuia să îl încerc și nu m-a dezamăgit deloc. Aroma fină de cafea de specialitate se împletea perfect cu gustul de fistic prăjit. În plus, am gustat și din mint latte-ul comandat de Alina, care părea mai mult o prăjiturică decât o cafea. Iar la final am luat prăjitură la pachet și ciocolată caldă pentru Alina și Daria.

În ceea ce privește meniul, nu am mâncat aici (de data aceasta), dar l-am studiat pe îndelete. El este puțin mai micuț decât cel de la Iulius Town și mai orientat spre nevoile oamenilor care nu au timp să stea la terasă și să se bucure de o masă copioasă. Am văzut acolo și produse pe care le încercasem deja, dar și produse noi pe care abia aștept să le încerc. Despre el probabil vă voi povesti pe Insta (@bloguluandra) la următoarea vizită.

Acestea fiind spuse, vă recomand cu cel mai mare drag să vizitați noua locație Manufaktura din Piața Unirii sau vechea locație Manufaktura din Iulius Town. Răsfățul este garantat, iar cafeaua este excelentă!

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.