Nr 8 Restaurant: localul meu favorit din Hajduszoboszlo

nr. 8 restaurant

În 2 din cele 4 seri petrecute în Hajduszoboszlo am mâncat la Nr 8 Restaurant. Dacă ar fi fost după mine, am fi mâncat în toate cele 4 seri, dar nu eram singură în concediu :)))). Totuși, în aceste condiții cred că pot spune fără probleme că Nr 8 Restaurant a devenit de la prima încercare localul meu favorit din Hajduszoboszlo, iar această recenzie era absolut obligatorie :D.

Locația

Nr 8 Restaurant este situat în zona centrală a Hajduszoboszlo, aproape de parc, pe o alee plină de hoteluri și terase, vis-a-vis de Hotel Aurum. Îl identifici foarte ușor pentru că e, de departe, cea mai cool locație de acolo, cu un vibe minimalist și lejer. Restaurantul propriu-zis este mare, cu extensie la stradă, iar lângă el se găsește terasa, cea la care am stat și noi.

Dacă ești cazat în stațiune poți ajunge aici fără probleme pe jos, într-o plimbare mai lungă sau mai scurtă în funcție de zona în care stai. Dacă ajungi în trecere cu mașina, există parcări special amenajate în zona parcului și de acolo mai faci maxim 5 minute până la restaurant.

Atmosfera

După cum vă spuneam Nr 8 Restaurant are un vibe minimalist și lejer. Este genul de locație modernă pe care o găsești în toate orașele mari și de care nu ai cum să nu te îndrăgostești pentru că se vede calitatea de la bun început. La fel se vede și profesionalismul, din simplul mod în care se mișcă de colo-colo chelnerii și din viteza cu care comanda îți este luată și adusă ulterior. În plus, muzica este super faină, lumea nu se agită pe la mese. Practic ai putea să stai linistit aici și să cugeți la nemurirea sufletului.

băuturi la nr. 8 restaurant hajduszoboszlo

Servire și produse

Despre servire și produse la Nr 8 Restaurant numai de bine. Chelnerii sunt foarte eficienți. În prima seară în care am fost acolo era terasa plină. Cu toate acestea, în jumătate de oră de când ne-am așezat la masă comanda ne-a fost deja adusă și începuserăm să o savurăm. Atunci am împărțit o supă cremă de ardei copt cu ceva găluște de mălai absolut delicioasă, iar felul doi l-am ales fiecare în funcție de ce i-a făcut cu ochiul din meniu. Mami a mers pe somon cu ceva risotto și s-a declarat pe deplin satisfăcută. Eu și Flavius am comandat 2 feluri diferite, urmând să vedem cine ce mănâncă: gordon bleu cu orez și ceva sosuri și o chestie ce se numea baby chicken cu cartofi cu rozmarin și alte sosuri.

Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că baby chicken chiar era un micuț pui de găină plasat în centrul unei farfurii gigantice. Flavius s-a arătat reticent în fața lui așa că l-am preluat eu în gestiune și am început efectiv să îl devorez pentru că era complet delicios. Bineînțeles că nu am putut să îl mănânc pe tot, oricât de miniatural ar fi fost el. Era, totuși, un pui întreg. În plus, am mai gustat și din gordonul bleu (genial și el!!!!), deci limita mea de mâncare a fost atinsă destul de repede. Din fericire, când a văzut că nu mă plâng de pui, ba mai mănânc și pielița super crocantă de pe el (lucru pe care nu îl făceam niciodată), Flavius a decis să evite risipa alimentară și să se ocupe de ceea ce a rămas din baby chicken :D.

La toată această combinație culinară mai adăugați o limonadă mare cu mango (pentru mine), o bere ungurească (pentru Flavius) și un Aperol Spritz cinstit (pentru mami) și veți înțelege exact de ce ne-am ridicat de la masă cu burticile extra pline :D. Dar stați, că partea cea mai bună vine abia acum. Prețul pentru toată această mâncare a fost unul destul de accesibil având în vedere condițiile date: fine dining, stațiune turistică, restaurant. Deci evident că am revenit :D.

nr. 8 restaurant

A doua ieșire la Nr 8 Restaurant a fost în seara cu numărul 2 petrecută la Hajduszoboszlo. Dintr-un motiv sau altul (adică o porție gigantică de gulaș la băi, să ne înțelegem :))), mami și Flavius nu erau foarte flămânzi, dar tot au venit cu mine la Nr. 8, la fel cum au făcut și Dana și Marinel. Prea lăudasem restaurantul ca să îl rateze. Date fiind circumstanțele speciale, comanda noastră a fost ceva mai eclectică și arăta cam așa:

  • piept de pui cu salată mediteraneană pentru mine – oficial, cel mai bun piept de pui pe care l-am mâncat vreodată. Era suculent, aromat, absolut delicios și vreau rețeta. Nu credeam că pieptul de pui poate să fie atât de bun.
  • paste cu ricotta și spanac pentru Dana – foarte bune, evident că am mâncat și din ele :)))
  • gordon bleu pentru Marinel – comandat la recomandarea noastră. Ce nu v-am spus mai sus despre el este că avea o crustă atââââât de bună. OMG!!!
  • un lava cake pentru Flavius și unul pentru Dana – extrem de bun și pregătit perfect, servit cu sos de zmeură și înghețată de vanilie (da, l-am gustat și pe acesta :D)
  • ceva găluște gen papanași, dar din aceia cu brânză, cu un sos delicios și ceva piure de fructul pasiunii – a fost desertul meu favorit dintre toate cele încercate de data aceasta la Hajduszoboszlo. Dacă nu eram deja extra plină (și nu îl comandase, de fapt, mami) cred că aș fi putut să îl mănânc pe tot :))).

Dacă v-a luat foamea, nu pot spune că vă învinovățesc. Și pe mine m-a luat și eu abia ce am mâncat niște lapte cu cereale și multe fructe :)). Dar eu sunt gravidă, deci am o scuză… cred. Ideea este că mi-a plăcut foarte, foarte, foarte mult la Nr. 8 Restaurant din Hajduszoboszlo și sunt destul de sigură că și voi ați fi încântați de această locație. Deci, dacă ajungeți vreodată prin zonă și vreți să vă dați gata papilele gustative, acesta e localul pe care trebuie să îl încercați.

Bineînțeles, dacă ajungeți în zonă și vă dați gata papilele gustative este absolut obligatoriu să îmi dați de veste. Îmi place să știu că am făcut oamenii fericiți :))). Iar dacă ați fost deja, hai să facem schimb de impresii. Cum vi s-a părut?

Untold 2018

P.S. Dacă vrei să vezi alte bunătăți pe care le-am savurat în Hajduszoboszlo, aruncă o privire aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.