Vară la Hungarospa în Hajduszoboszlo

instantanee la hajduszoboszlo

Cred că acum, oficial, am fost în Hajduszoboszlo în toate anotimpurile. Toamna de mai multe ori, iarna la 1 decembrie, am fost de un 1 mai și anul acesta am decis să ne petrecem concediul de vară tot aici. De ce? Simplu și eficient: un raport calitate-preț excelent și servicii foarte bune. Știu că nu sunt naționalistă la faza asta, dar serviciile din industria ospitalității din Ungaria sunt mult peste cele din România. E o stare de fapt pe care trebuie să o acceptăm. Da, lucrurile se schimbă ÎNCET și la noi, dar, momentan, e mai bine în Ungaria.

Concret, de ce Hajduszoboszlo și Hungarospa?

Problema concediului de vară a fost una spinoasă anul acesta și ne-a luat ceva să decidem ce să facem. În primul rând, eram condiționați de timp. Flavius are concediul stabilit din oficiu și fix în mijlocul perioadei prestabilite trebuia să mergem la Cluj pentru nunta Martei cu George. În al doilea rând, eram condiționați de baby BOOM. Eu nu mai pot călători pe distanțe foarte lungi pentru că obosesc extrem de tare, baby BOOM începe să se agite. Nu e ok. În al treilea rând, oricât de dor ne-ar fi fost de mare, nu eram dispuși să plătim prețurile din România. Nu suntem vaccinați, deci o călătorie cu avionul ar fi însemnat cheltuieli în plus. Până în Bulgaria e departe tare de la Cluj. Și uite așa, toate drumurile duc la Hajdu.

Nu pot spune că nu ne-a încântat deloc opțiunea. Cunoșteam locația, știam la ce să ne așteptăm, știam că vom fi tratați bine ca și turiști aici și mai știam și alte persoane care abia așteptau să venim cu ideea. Deci Hajdu a fost opțiunea cea mai bună pentru condițiile date și am pornit spre destinație hotărâți să profităm de ea din plin.

zile de vară la hungarospa

Cum este vara la Hajduszoboszlo?

Fiind la prima vizită de vară, evident că ne așteptam ca stațiunea să fie aglomerată și așa a și fost. Totuși, luând în considerare că Hajduszoboszlo este una dintre cele mai mari stațiuni din Ungaria și Hungarospa este unul dintre cele mai mari ștranduri termale din Europa de Est (era cel mai mare la un moment dat), numărul de turiști nu ne-a surprins. Da, seara terasele se mai aglomerau, la fel și aleile centrale din parcul din Hajdu, însă nu era nimic deranjant. Găseai fără probleme spații unde să mănânci, loc la terasă, locuri pe bancă, spectacole stradale, tot ce aveai nevoie pentru a te simți bine și relaxat în concediu.

Ziua, în schimb, în interiorul Hungarospa, noi nu am simțit aglomerarea sub nici o formă. Spațiul este atât de mare și de bine definit încât nu era greu să ne îndepărtăm de mulțimi. Da, a ajutat și faptul că noi nu am stat în zona bazinelor termale pentru seniori (și nu numai) pentru că baby BOOM nu are voie apă atât de caldă, însă Dana, Marinel și mami le-au frecventat și nu s-au plâns de aglomerație.

Un alt aspect ce a contribuit serios la senzația de libertate și bine a fost existența zonei Premium în interiorul Hungarospa. Am frecventat-o într-o singură zi, însă am înțeles exact de ce oamenii care veneau aici stăteau doar aici. Nouă și super modernă, zona Premium putea fi la fel de bine propriul său aqua park în interiorul Hungarospa. Designul, bazinele, facilitățile, totul arăta interesul acordat experienței turiștilor și ne-a plăcut la nebunie.

hungarospa vara

În bazinele Plitvice chiar m-am simțit ca în celebrul parc natural din Croația, doar că puțin mai bine pentru că, de data asta, mă puteam bălăci în apele cristaline :D. În jacuzzi-urile de la înălțime m-am relaxat fără să bruiez baby BOOM-ul deoarece acestea erau atât de mari încât puteai să stai în zone în care efectiv nu simțeai bulbucii. Totul în timp ce admirai super panorama Hungarospa în toată splendoarea sa. În bazinele Tahiti m-am amuzat privind bunici și nepoți jucându-se ascunsa, iar Flavius m-a făcut să râd cu lacrimi. Totul a fost extra bine și singurul meu regret a fost că am venit aici doar în ultima zi.

Bineînțeles că nici în ziua petrecută în celelalte zone Hungarospa nu ne-am plictisit. Cum am fi putut să o facem când aveam șezlongurile puse pe nisip și o umbrelă de soare care să ne protejeze în timp ce citeam, alei lungi pe care să ne plimbăm și ditamai ”marea” ce mai producea și valuri din când în când? Am mai și mâncat super bine (dacă ajungeți în Ungaria nu trebuie să ratați sub nici o formă langoșii lor!!!). Iar la final ne-a cântat trompeta la ora închiderii pentru că, da, am stat până când s-a închis ștrandul în fiecare seară :)))).

hajduszoboszlo in familie

Mai venim?

Evident! La fel ca și călătoria anuală la Cluj, Hajduszoboszlo a devenit parte din tradiție. O zi în Hajdu (sau mai multe), o zi în Debrecen, un trip la Tesco în localitate pentru că acolo sunt toate pășteturile :)))). Iar când va veni baby BOOM va fi și mai fain pentru că toate aceste complexe termale au super zone amenajate pentru copii de toate vârstele, inclusiv o zonă de tobogane gigantice în care nici nu am fost încă pentru că e deschisă doar vara și pentru mine a fost off limits în această perioadă :D. Deci de ce nu am mai veni?

Cam asta ar fi povestea de vară Hungarospa. Am de editat și un vlog de aici, dar momentan nu îmi dau seama exact când va apărea. Probabil undeva pe finalul săptămânii, deci dacă nu v-ați abonat la canalul meu de youtube și nu ați apăsat clopoțelul, e cazul să o faceți. Acolo postez destul de haotic (da, se poate mai rău decât am fost în 2021 cu blogul :D) și așa aflați cel mai simplu când apar noutățile.

Până la apariția vlogului, însă, trebuie să îmi spuneți dacă voi ați fost la Hungarospa până acum și cum vi s-a părut. Iar dacă nu ați fost, ce nu v-a convins? Sunt foarte curioasă, deci hai să povestim.

Untold 2018

Update: A apărut vlogul de la Hungarospa și vi-l las aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.