#lovebrands series: Dolce Vita Presets

Dolce Vita Presets

Folosesc presturile de la Dolce Vita Presets de ceva timp deja și pot spune că acesta a ajuns să fie unul dintre lovebrandurile mele, deci trebuia să scriu despre ele. Bine, poate aș mai fi putut aștepta, dar mai am și niște poze super cute pe care să îmi demonstrez afirmațiile, ca să nu mai spun că cel mai bun moment pentru a face ceva este prezentul, deci hai să vă povestesc pe îndelete cum mi-am schimbat complet feedul de instagram.

Ce este un preset?

Eu nu sunt expert (și nici nu am chef să caut explicații fancy pe internet), dar din ceea ce am reușit să înțeleg, un preset este un fel de setare standard pe care o folosești pentru a-ți duce pozele la următorul nivel. E ca un filtru, dacă vrei, un fel de Photoshop for dummies și o spun cu tot dragul pentru că mă număr printre ei 😀 :))).

Preseturile sunt folosite de fotografi de foarte mult timp. Doar nu crezi că cineva chiar stă să editeze fiecare poză în parte. Da, face finisaje ulterioare, dar varianta bulk de editare se realizează utilizând un preset.

Evident, existând atât de multe programe de editare, există și destul de multe preseturi. Totuși, dacă nu ești fotograf profesionist sau nu ai o cameră cât de cât profi, sigur faci și tu, ca mine, poze cu telefonul, iar pe telefon le editezi folosind diverse aplicații. Există extrem de multe, dar, după cum vei putea descoperi la un scurt search pe Google, cea mai des folosită și cea mai recomandată este Lightroom. Și dacă nu vrei să îți prinzi urechile în ea, pentru Lightroom ai nevoie de preseturi. Iar cele de la Dolce Vita Presets sunt just what the doctor ordered.

De ce îmi plac preseturile de la Dolce Vita Presets?

Aceste preseturi fac minuni cu pozele mele de fiecare dată. Alina a creat adevărate opere de artă ce vin cu manual de utilizare. Nu trebuie să fii geniu pentru a-ți instala preseturile, trebuie doar să citești articolul dedicat subiectului de pe blogul ei.

Bun, deci sunt ușor de instalat. Altceva? Îmi plac preseturile de la Dolce Vita Presets deoarece se potrivesc perfect telefonului meu și nu numai. Le-am folosit pe poze făcute cu telefonul, dar și pe poze făcute cu aparatul, iar rezultatul a fost de fiecare dată WOW. Practic, nici nu iau în considerare cum arată poza înainte să folosesc preseturile pentru editarea ei.

Apoi, îmi place foarte mult faptul că fiecare preset are 3 variante astfel încât să îl poți adapta la nevoile tale, păstrând aceeași temă de culoare. Poate pare superficial, dar acest lucru este extrem de important atunci când vrei să ai un feed unitar și știu sigur că multă lume își dorește acest lucru. Nu se poate să fiu singura care a obsedat cu privire la acest subiect ani de zile.

Mai mult, Alina Neag, the brain behind Dolce Vita Presets, a creat preseturi și în funcție de momentul anului. Există preseturi speciale pentru toamnă, pentru vară, pentru Crăciun, pentru Valentine.s Day și pentru orice ți-ai mai putea închipui.

Care sunt preseturile mele favorite?

De când am descoperit pentru prima dată Dolce Vita Presets, Alina a fost super drăguță și mi-a dat posibilitatea să îmi aleg și să testez oricare dintre preseturile ei. Pentru foarte mult timp am folosit London. Îmi plăcea la nebunie. Apoi am fost obsedată de Valentine’s Day pentru că îi dădea părului meu roz o culoare cu totul specială. Iar în momentul de față folosesc foarte mult Summer și Exotic. Depinde unde fac pozele și cum este lumina, dar și care vreau să fie rezultatul final.

Ceea ce este foarte important să înțelegi când vine vorba despre preseturi este că pentru rezultate optime este recomandat să urmezi planul de culoare pe care Alina îl gândește atunci când creează presetul. De exemplu, eu făcând poze super colorate, nu aș avea ce să fac cu Champagne sau Nude. Deci dacă vrei să achiziționezi un preset gândește-te ce fel de imagini preferi, unde îți faci pozele, cam ce estetică îți dorești pentru feedul tău și abia apoi plasează comanda.

Nu ești sigur că preseturile sunt pentru tine? Alina are 3 preseturi gratuite care să te ajute să decizi (Minimal, Free Travel și Sweet Pink). Eu le-am recomandat prietenelor mele și fiecare dintre ele, după ce le-a încercat, a achiziționat alte preseturi de la Dolce Vita Presets pentru că, trebuie să recunosc, sunt puțin addictive :D.

Dolce Vita Presets

De ce să îți bați capul și cu asta?

Nu am un răspuns foarte clar. Instagramul nu este mai important decât viața reală, iar în viața reală contează prea puțin cum arată feedul tău. Dacă, însă, vrei să ai și tu un feed de invidiat. Dacă vrei să îți explorezi pasiunea pentru fotografie. Dacă vrei să experimentezi și, de ce nu, să îți duci imaginea virtuală la următorul nivel, ar cam trebui să le încerci, iar Dolce Vita Presets ar trebui să fie prima ta oprire.

Aruncă o privire peste ceea ce au făcut preseturile Dolce Vita Presets pentru feedul pe de instagram @bloguluandra. Iar dacă te-am făcut mai mult decât curios, aici găsești toate preseturile create de Alina.

Iar dacă îți plac pozele mele, sunt doar un preview dintr-o ședință foto pe care am realizat-o la Curtea de Vară, mulțumită Andreei Tcaciuc, care a avut super multă răbdare cu mine și căreia vreau să îi mulțumesc.

Untold 2018

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.