#lovebrands series: Coca Cola

coca cola

Știu, tone de zahăr, diabet, curățat WC-uri, știu toate lucrurile negative legate de Coca Cola. Cu toate acestea, Coca Cola este numărul 1 în lista mea de #lovebrands. Este sucul pe care l-aș bea oricând, oriunde. Este băutura de care mă leagă amintiri plăcute și neplăcute. Este singurul suc de care mi-e poftă.

Îmi place starea pe care o am atunci când beau Coca Cola

Poate sună de parcă aș fi ușor drogată, dar când beau Cola sunt instant mai fericită. Îl asociez cu zile calde de vară când totul pare imobil, aerul este ușor irespirabil, dar eu sunt bine pentru că am un pahar de Cola rece în mână. Zilele acelea când simți că te topești, iar în momentul în care Cola curge peste gheață, te răcorește doar sunetul. În capul meu, Coca Cola este mai mult decât o băutură, este un pansament pentru suflet.

Acesta este motivul pentru care, atunci când călătoresc într-o țară nouă, primul aliment pe care îl încerc este Coca Cola. Uneori, nici nu aștept să ies din aeroport până să beau Cola. Pentru că întotdeauna vreau să știu cât de mult (sau de puțin) se aseamănă cu ceea ce avem acasă.

coca cola

Da, dacă nu știați încă acest lucru, rețeta Coca Cola nu este chiar la fel peste tot. În Germania și Ungaria, de exemplu, este mai puțin dulce decât în România. La fel și în Irlanda, unde gustul său este mai accentuat cumva și unde mi-a plăcut la nebunie. În Spania, în schimb, este extrem de dulce. O idee prea dulce chiar pentru gustul meu. Dar pentru asta s-a inventat lămâia, nu? :)))).

Bineînțeles că îmi place Coca Cola și asociat cu fast food. Dacă Mc sau KFC ar scoate Cola, cred că aș renunța să mai mănânc la ei. Nu ai cum să mănânci un Big Mac sau niște aripioare de la KFC și să îți stingi setea cu Pepsi. Este inuman. Am suferit ca un micuț buldog francez atunci când Cinema City a schimbat Coca Cola cu concurența. Detest concurența! Prea dulce, frate. Nu ai cum să faci un suc chiar atât de dulce. Și știați că cei de la Coca Cola au avut șanse să își elimine complet competiția, dar l-au ratat pentru că i-au subestimat? Trist, dar adevărat.

coca cola

Coca Cola în modă

Și dacă sucul îmi place atât de mult, vă dați seama că nu am nici o treabă să fiu walking billboard pentru brand. De ce aș avea? Toată lumea știe că ador Coca Cola.

Așa că da, am acasă o grămadă de tricouri de la ei. Am un hanorac. Am căciulă. Am caiete, stickere. Îmi place să mă înconjor de chestii branduite cu Coca Cola. Îmi place logoul lor și mi se pare că toate produsele lor sunt super creative. Chiar și cel mai basic tricou, cu un simplu scris pe el, tot pare altceva pentru că este Coca Cola.

Aceasta, dragii mei, este puterea brandului :))). Iar eu mă identific cu el. Coca Cola este fun, este poftă de viață. La fel sunt și eu.

coca cola

Viața fără Cola

6 luni am trăit fără să beau o singură gură de Cola. Nu pot spune că am suferit neapărat. Adevărul este că exagerasem puțin înainte de marea curățare. Am avut o perioadă în care în absolut fiecare dimineață beam o doză de Cola. Eram ca un micuț drogat și nu mi-e rușine să recunosc acest lucru. Nu sucul era de vină, ci eu. Pentru că nu au venit cei de la Coca Cola să îmi aducă o basculantă de doze ce trebuiau terminate în cel mai scurt timp posibil. Așa că am luat o pauză, timp în care nu am băut NICI UN FEL DE SUC. Pentru că nu îmi era poftă de nimic. După care mi-am revenit.

Acum Cola este în continuare sucul meu preferat. Încerc să nu mai abuzez de el, dar și să îl integrez în momentele fericite ale vieții mele :))). Și, inevitabil, îi fac reclamă :D.

coca cola

Acest articol nu este sponsorizat (din păcate), ci are rolul de a deschide o serie de articole în care vă voi povesti despre brandurile mele preferate. Cum am intrat în contact cu ele și de ce am rămas consumator fidel? Ce am învățat din relația mea cu ele? Și, mai important, de ce sunt ambasador pro bono.

Voi ce lovebranduri aveți? Care este acel brand fără de care nu ați putea trăi? Sau fără de care viața ar fi mai puțin frumoasă?

coca cola

Untold 2018

7 thoughts on “#lovebrands series: Coca Cola

 1. ianca says:

  Ce figura esti, Andra, eu sincer nu fac diferenta intre Cola si Pepsi, si incerc oricum sa nu beau (decat la cinema), dar mie-mi place de tine ca brand ambassador Cola! Si drept vorbind, ca brand, au un brand foarte bun. 🙂
  Personal…. pffuuuu…. sincer nu stiu ce lovebrand am. Chiar buna intrebare. Cumpar atat de divers ca nu cred ca am ceva la care sunt atat de fidela..Pot sa numesc o gramada care nu-mi plac sau despre care am o parere ft proasta, dar in rest…I have no idea. M-ai pus pe ganduri 🙂

  • Andra Costa says:

   Sa stii ca este foarte interesant sa stai si sa iti observi obiceiurile cand vine vorba despre cumparaturi. Si sunt sigura ca si tu ai lovebrands, chiar daca nu iti dai seama :))). Sau poate ai doar hatebrands si ai putea sa scrii despre ele :)))

 2. Daniel says:

  Anca, probabil nu ai baut destul Cola sa poti face diferenta ? exista diferente intre ele dar Cola a fost intotdeauna peste Pepsi din punctul meu de vedere.

   • ianca says:

    Tot ce e posibil, Daniel 😀
    Cat despre hatebrands… nush daca am ajuns sa ‘urasc’ ceva atat de mult. :)))) Can’t think of anything. Ba, Foreo, poate. :))) Dar nu e hate, mi se pare doar inutil. O sa ma mai gandesc insa la lovebrands:) Si mai astept, evident, articolele tale, nush de ce ti-a luat asa mult sa le incepi, dar bine ca ai facut-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.