Faci sau taci – Avanpremieră la Timișoara

faci sau taci

Privesc cu scepticism filmele românești. Așa că în momentul în care am primit invitație la avanpremiera filmului Faci sau taci al lui Iura Luncașu am stat puțin pe gânduri. Dar am avut inspirația de a căuta trailerul și mi-a plăcut la nebunie. Așa că sâmbătă seara m-am prezentat frumos la Cinema City, convinsă fiind că mă voi distra maxim.

Spoiler alert!!! Așa a fost :D.

Povestea

Taci sau faci este povestea unui grup de polițiști din România ce încearcă să dea de urma șefului unei mari rețele de proxenetism. Doar că polițiștii sunt mai mult femei, grupului i se alătură și 2 consilieri fără prea mare experiență, iar situația nu este chiar cea care le este prezentată la început.

faci sau taci

Faci sau taci comments by Andra

Aici voi include și comentarii cu privire la eveniment în sine pentru că mi-e mai simplu așa și păstrăm formatul :D.

Să începem cu filmul

Faci sau taci este funny exact cum mă așteptam. Nu pot spune că povestea este extrem de complicată sau firul narativ foarte complex. Apar unele întorsături de situație. Finalul este ușor imprevizibil (până într-un anumit punct), dar cel mai mare plus al filmului este umorul.

Iura Luncașu a reușit să strângă un grup foarte fain de actori care s-au potrivit perfect pe rol. Augustin Viziru a interpretat perfect rolul ”consilierului” care nu are nici o treabă cu ceea ce ar trebui să facă de fapt. Bogdan Mălăele este întruchiparea polițistului dur. Monica Bârlădeanu s-a potrivit foarte bine ca și procuroare dornică să ducă lucrurile la bun sfârșit. Fetele au fost exact ce trebuie, chiar și Sandra Izbașa care, sincer, nu mă așteptam să aibă așa talent actoricesc. Dar preferatul meu a fost, de departe Levent Sali, care l-a interpretat pe Aurel. Cea mai mare parte a umorului a venit fix din interacțiunea acestuia cu Augustin Viziru și cei doi s-au completat perfect.

În plus, filmul s-a mai bucurat și de prezența lui Cosmin Nedelcu, a.k.a. Micuțu, care a avut câteva scene foarte faine și a fost cireașa de pe tort cu scena sa din final :)). Când a răspuns Zi repede că îl bat pe unu am crezut că mă prăpădesc de râs.

Mi-a plăcut mult România prezentată în Faci sau taci. Timișoara arată absolut magic în deschiderea filmului, iaz zona de Cheile Nerei și Oravița, unde a fost filmat în cea mai mare parte, este un vis. Pădurile, răurile, cascada, un lac atât de albastru de mi s-a făcut dor de plimbat pe jos și de vară, prezentate în toată splendoarea lor, cu niște cadre de rămâneai cu gura căscată. Plus imagini filmate cu drona în Oravița, unde nu am avut nici o intenție să mer până acum, fac din Faci sau taci un foarte puternic promotor al frumuseților țării noastre.

faci sau taci

Evenimentul

Nu mi-a venit să cred cât de mulți dintre membrii echipei de filmare au venit la avanpremiera evenimentului. De la Iura Luncașu, care ne-a și dat biletele, la Monica Bârlădeanu, Ana Baniciu, Augustin Viziru, Levent Sali (pe care abia l-am recunoscut în rolul lui Aurel), Sandra Izbașa, Bogdan Mălăele (care seamănă extrem de bine cu ilustrul său tată) și Codin Maticiuc. Eram… whaaat??? Ce e cu TOȚI acești oameni faimoși? Apoi mi-am dat seama că toată lumea s-a obișnuit cu chestia asta. Timișorenii au devenit ușor imuni :))). Nu era chiar coadă la făcut poze cu membrii echipei. Nici măcar cu celelalte vedete. Pentru că da, au mai fost și alte vedete.

Cine a mai venit să susțină filmul? Gina Pistol, Roxana Ionescu și Raluka. Plus o grămadă de alți oamenii, pentru că sala a fost arhi plină. Au fost oameni obișnuiți, antreprenori, oameni din presă și noi, câțiva bloggeri. Dar cel mai important este că sala a fost plină. Și m-am bucurat. M-am bucurat să râd alături de atât de mulți oameni ce susțin cinematografia românească. M-am bucurat și să fac poze cu oameni super cunoscuți. Și vă dați seama că mi-a crescut inima când Augustin Viziru mi-a dat regram la un story :))). Ca să nu mai spun că liveul meu a fost văzut de Gojira :))). M-am umflat în pene mai ceva ca un păun.

faci sau taci

Cert este că evenimentul a fost foarte fain. Filmul merită văzut și e astăzi întră în cinematografele din toată țara.

Nota mea pentru Taci sau faci este 9,5 pentru că au existat câteva neconcordanțe în desfășurarea acțiunii.

Iar sfatul meu pentru voi este să mergeți la cinema și să susțineți munca acestor oameni în timp ce vă distrați copios.

Acum urmează o serie de poze pe care voiam neapărat să le vedeți pentru că poate, doar poate, nu mă urmăriți pe insta :)))). Puteți începe de azi: @andrac4 😀

faci sau taci
Adriana, always amazing!
faci sau taci
Răsfăț pre film :)))
faci sau taci
Cu Iura Luncașu
faci sau taci
Cu Ana Baniciu
faci sau taci
Cu Levent Sali
faci sau taci
Dacă sunteți curioși ce e cu ținuta mea, aștept comentariile și vă lămuresc 😀

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.