Flight Festival 2021

apus peste flight festival

Doamne, cât îmi era de dor de un festival. Bine că s-au mai liniștit lucrurile anul acesta. Bine că cei de la Flight s-au organizat. Bine că Flight Festival 2021 a avut loc pentru că altfel o luam razna. Viața e prea scurtă ca să nu te distrezi deloc :D.

Day 1

Încă din momentul în care am văzut line-up-ul festivalului am știut că nu putem rata prima zi de Flight Festival 2021. Cap de afiș al serii și al evenimentului era Lost Frequencies pe care îl ador încă din zilele de Untold. Nu aveam cum să nu îl vedem pe o scenă din Timișoara, în curtea noastră din spate practic. În plus, în aceeași seară pe Main Stage urmau să urce Mark Stam, Vunk, Delia, Vito Mendes și Biniak, deci cum am fi putut să stăm acasă?

Bineînțeles, înainte de festival am dat o fugă până la Regina Maria ca să ne testăm de Covid. Aveau un parteneriat fain în care te testa gratuit dacă arătai biletul de festival și am zis să profităm de ocazie. Bineînțeles, cei care nu voiau să se programeze și să aștepte la Regina Maria, nici nu aveau un alt test sau vaccinul făcut, se puteau testa contra cost la intrarea în festival, ceea ce mi s-a părut super cool. În ceea ce privește siguranța participanților au primit un 10 cu felicitări din partea mea.

apus la Flight Festival

Activitățile de festival

Noi am mers o idee mai repede, pe la 6 gen, ca să vedem exact ce se poate face în cadrul Flight Festival 2021 și să facem poze. M-am bucurat să descopăr o zonă de festival destul de generoasă, cu activități pentru toată familia. Mi-a plăcut în mod special plaja George (probabil mi-ar fi plăcut și mai mult dacă era cald :)))), dar și secțiunea de tech. Am fost foarte plăcut surprinsă de implicarea marilor corporații de tech în organizarea festivalului. Nu mă așteptam să descopăr atât de multe dintre marile firme din Timișoara printre expozanți. La un moment dat chiar mă simțeam ca la un fel de Tech Con, nu neapărat la un festival de muzică. Mai ales în momentul în care Flavius, colegul meu din Rotaract TM Opera, ne-a prezentat camionul de ultimă generație pe care cei de la Conti l-au adus pentru a arăta la ce tip de tehnologie dezvoltă ei.

Bineînțeles că m-am pozat pe toate leagănele disponibile. Erau vreo 3 sau 4, poate mai multe. Acum stau și îmi dau seama că am ratat unele :)))). Ne-am interesat și de zborul cu avionul, dar nu am considerat că prețul era echitabil pentru ceea ce ni se oferea. Am fost zgârcită la faza asta, recunosc, deși Flavius a insistat să zbor. Poate la anul :D.

În materie de poze, highlightul serii a venit la apus. Cei de la Flight au mers mult pe sloganul ”Meet us at sunset”. La cum a început ziua de vineri (și a continuat în cea mai mare parte), sloganul suna tot mai mult ca o utopie când, surpriză, cerul s-a deschis și un soare roșu, de toată frumusețea, și-a făcut apariția la apus. Lumina era absolut divină. Am făcut o grămadăăăăăă de poze. Și nu doar noi. La un moment dat toată lumea s-a strâns în zona liberă a aerodromului și făcea poze la apus. Am prins un golden hour de toată frumusețea, ce mai.

În rest, multe photo cornere, multe concursuri, o zonă de beauty, zone pentru copii, o grămaaaadă de mașini. Fain, ce mai. Mi-a plăcut mult zona de festival. 10 cu felicitări!

instantanee de la Flight Festival 2021

Zona de food

În materie de mâncare și băuturi, i-aș da un 7 lui Flight Festival 2021. Pentru dimensiunea spațiului și numărul de participanți, zona de food era cel mult satisfăcătoare, iar comparată cu alte festivaluri la care am participat, aș zice că era destul de micuță. Cu toate acestea, găseai ce să consumi. Mulți burgeri, la prețuri dintre cele mai diverse. Adică inclusiv un burger cu 69 de lei care mi s-a părut de-a dreptul exagerat ca și preț, dar cine sunt eu să judec oamenii pentru prețurile pe care le practică? Două truck-uri cu cafea, un truck cu clătite, terasa cu mâncare mai fancy a celor de la Pepper și cam atât. Vedeți de ce zic că era micuță?

În materie de băuturi treaba stătea o idee mai bine. Standurile erau mai multe și mai bine distribuite. Găseai de toate de la bere la cocktailuri, vin, sucuri naturale, freshuri, the works. Mai erau și distribuite cumva pe întreg perimetrul festivalului, deci nu trebuia să stai doar la o coadă kilometrică, într-un singur loc.

culori

Artiștii

Deși mi-aș fi dorit să stau să ascult toți artiștii din prima zi, mi-a fost practic imposibil. Între poze, mâncat și activitățile de festival, pur și simplu nu am avut cum, chiar dacă am intrat în zona de festival la ora 6 și ceva, înainte de a începe oricine să cânte. Așa că pe Jean Gravil, Mark Stam și Vunk i-am auzit foarte trecător, ceea ce a fost mai mult decât ok. Până la urmă, focusul nostru în prima seară era pe Delia și Lost Frequencies.

În momentul în care Delia a apărut pe scenă eram deja frumos poziționați aproape de main stage. Am cântat cu ea, am dansat, am sărit. A fost genial. Nu sunt sigură dacă a fost prima sau a doua oară când am ascultat-o pe Delia live, dar în mod clar nu voi uita reprezentația ei de la Flight Festival 2021. A făcut un show incendiar. Mi-a plăcut la nebunie playlistul. Mi-a plăcut cum a fost îmbrăcată. Mi-a plăcut mult cum se vedea scena și cele două ecrane gigantice din stânga și dreapta ei. Nu aveam ce să cer mai mult.

În schimb, pe Lost Frequencies l-am văzut în fiecare an la Untold și știam la ce să mă aștept de la el. Deci nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit un DJ set mult mai drum and base decât în trecut. Muzica electronică a predonimat, dar Felix De Laet a avut grijă să condimenteze totul cu cele mai mari hituri ale sale, inclusiv favorita mea, Are you with me.

În timp ce pe scenă se întâmplau toate acestea, aerul devenea din ce în ce mai rece, deci după ce Lost Frequencies și-a încheiat reprezentația, am plecat spre seară. Mi-a părut rău, nu zic nu, dar deja mă dureau picioarele, îmi simțeam pielea pe burtică întinsă la maxim și aveam nevoie să stau întinsă, pur și simplu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ? Andra Costa ? (@bloguluandra)

Day 3

Sâmbătă am stat cuminți acasă pentru a ne reveni după seara de vineri. Poate sună de parcă am avea 1000 de ani, dar să știți că nu e ușor să fii festivalieră în timp ce ești însărcinată în luna a 7-a :)))). În plus, nu pot spune că ne-am dat în vânt după artiștii de sâmbătă seara, iar vremea a fost pur și simplu execrabilă. Da, sunt oameni care adoră ploaia și festivalurile la care plouă, dar noi nu suntem printre ei.

Seara de duminică, în schimb, nu aveam cum să o ratăm pentru că Subcarpați. Și pentru că în aceeași seară printre artiști se numărau și Robin and the Backstabbers și Vița de vie, am reușit să o convingem până și pe Alina să vină. Vremea nu se anunța foarte friendly, iar noi am plecat destul de târziu de acasă așa că ne-am îmbrăcat mult mai bine decât vineri seara. Eu aveam până și căciulă, atât de bine ne-am îmbrăcat :)))).

Nu am avut timp de nimic altceva decât de muzică și ceva poze între trupe, ceea ce pentru Alina și Flavius a fost perfect.

Robin a fost dubios pentru mine, dar perfect pentru fani (Alina). Vița de vie ne-a plăcut tuturor extrem de mult. Am cântat cot la cot cu Adi Despot, cât am putut de tare. După care Alina a plecat pentru că 1. nu e fan Subcarpați și 2. îi era frig în ciuda hainelor groase. Noi, în schimb, am rămas și ne-am bucurat de o sesiune pe folclor românesc, pe câmp, în mocirlă, cu o ploaie mocănească ce pornea și se oprea după bunul plac. A fost ABSOLUT GENIAL. Dacă nu i-ați văzut încă pe Subcarpați în concert sper să aveți în curând oportunitatea de a face acest lucru pentru că sunt magici. Încă nu îmi vine să cred că până acum 6 ani când i-am ascultat prima dată la Untold nici nu auzisem de ei. Cred că va trebui să îmi cumpăr în curând niște merch de la ei pentru că nu se mai poate să nu am nimic în condițiile în care sunt așa un fan înrăit :P.

final de flight festival 2021

Am încheiat seara undeva pe la 2, mâncând clătite cumpărate de la festival la noi în bucătărie împreună cu Alina și făcând schimb de impresii. A fost perfect. Pur și simplu perfect. Atât de dor îmi era de un festival…

Singurul lucru pe care l-aș schimba

După cum probabil v-ați dat seama, mi-a plăcut foarte mult Flight Festival 2021. Totuși, trebuie să menționez singurul minus, din punctul meu de vedere: sistemul de plată. Nu mă înțelegeți greșit, a fost foarte ok faptul că puteam să punem banii pe brățară. Mi se pare unul dintre cele mai faine aspecte de la festivaluri și e o practică generală în ziua de azi. Problema mea cu sistemul de la acest festival a avut 2 componente:

  1. Nu vedeam niciodată cât anume plătesc. Știu, asta probabil ținea de cei ce vindeau, nu de organizatori sau de cei ce au instituit sistemul. Probabil fiecare vânzător ar fi trebuit să îmi arate exact ce mi-a încasat, dar acest lucru nu se întâmpla și bonurile, în general, erau luate și aruncate de ei direct.
  2. Nu știam niciodată cu câți bani am rămas pe brățară. Și sunt sigură că această problemă este rezolvabilă pentru că îmi amintesc explicit cum funcționa sistemul de plată la Untold.

În aceste condiții, evident că la un moment dat m-am trezit fără suficienți bani pe brățară ca să îmi plătesc clătitele. Și da, am mers repede la credit point și am încărcat-o, dar nu a fost fun. Deci, dragii mei, dacă ați putea îmbunătăți sistemul de plată la următoarea ediție ar fi minunat. Dacă nu, mă voi adapta și voi cere explicit bonurile. Ce să și fac?

mai multe instantanee de la flight

Acestea fiind spuse…

Aștept cu nerăbdare Flight Festival 2022. Vă mulțumesc tuturor celor ce m-ați urmărit pe Insta (@bloguluandra) pe parcursul festivalului. Știu că v-am zăpăcit cu story-urile. Și mulțumesc organizatorilor pentru invitație și pentru posibilitatea de a oferi o invitație dublă unuia dintre urmăritorii mei de pe Instagram. @ofatahoinara sper că te-ai distrat maxim!

Voi pe la ce festivaluri ați fost vara aceasta? Sau urmează să mergeți la Untold? Hai să povestim în comentarii.

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.