Experiența New York Cafe Budapest

Nu știu cum stă treaba la voi, dar eu am tot văzut la oamenii pe care îi urmăresc pe instagram imagini din cea auto intitulată ”cea mai frumoasă cafenea din lume”, New York Cafe Budapest. În aceste condiții, evident că atunci când am decis să mergem la Budapesta de 1 decembrie, am trecut New York Cafe pe lista de obiective pe care îmi doream mult să le văd. Știam că va fi provocator, dar eram cazați la doar 10 minute distanță de mers pe jos, deci nu puteam rata ocazia.

Ce trebuie să știi înainte de vizită

New York Cafe este, în momentul de față, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Oameni din toată lumea vin să bea aici măcar o cafea și e coadă tot timpul. Deși în trecut se puteau face rezervări pentru toată ziua, în momentul de față rezervările au rămas exclusiv pentru cină. În rest, cine vrea să se bucure de cafenea trebuie să aștepte la coadă sau, pentru prioritate, să fie cazat la Anantara New York Palace Budapest Hotel, o locație absolut superbă, dar cu prețuri pe măsură. Știu acest lucru sigur pentru că am verificat pe booking :)))).

În aceste condiții, cel mai simplu este să vii dimineața devreme (cât mai devreme) ca să prinzi loc cât mai repede. Noi, de exemplu, știam că nu avem foarte mult timp la dispoziție pentru așteptat la coadă (media e cam de 2 ore pe timpul zilei), așa că am mers efectiv la prima oră. Chiar înainte de prima oră. În condițiile în care cafeneaua se deschide la ora 8, noi am ajuns la 8 fără 10 și deja erau oameni în fața noastră. Nu foarte mulți (vreo 15-20 de persoane?), dar erau. Partea paradoxală este că în doar 15 minute, deci cu 5 minute după deschidere, coada crescuse considerabil. Practic se triplase.

New York Cafe Budapest the wait

Un alt aspect pe care ar trebui să îl luați în considerare este faptul că deși cafeneau se deschide, teoretic, de la ora 8, abia pe la 8 și 15, 8:20 se deschid efectiv ușile. Apoi mai durează ceva până când lumea este așezată la mese. Explicația pe care eu și Flavius am găsit-o este că nu vor să se aglomereze pentru a putea oferi servicii impecabile în primul rând oaspeților de la Anantara.

Prima impresie

Totuși, în momentul în care ajungi în interior, unde mai aștepți o tură să fii direcționat spre masa ta (evident), nu te mai prea gândești la coadă pentru că ești absolut fascinat. Spațiul în care se află cafeneaua chiar îți taie răsuflarea și nu ști la ce să te uiți mai întâi: la tavanul înalt, bogat decorat, la candelabre, la oglinzi, la mese, la chelnerii îmbrăcați la patru ace?

Eu una stăteam în holul acela mare și mă simțeam pur și simplu în alt timp. Parcă aș fi fost transportată în trecut, undeva pe la 1900 și nu știu de ce, puțin pe Titanic (din fericire nu se mișca nimic în jurul meu :)))). Mai eram și îmbrăcată adecvat (vă povestesc imediat), deci mă așteptam să răsară de undeva Leonardo și Kate să ia micul dejun cu noi.

New York Cafe details

Apoi, odată așezați la masă, totul a devenit cumva foarte real și foarte satisfăcător. Servirea a fost impecabilă. Nu am ce zice. Chelnerul ne-a luat repede comanda și ne-a adus-o la fel de repede. Bine, noi deja știam ce vrem pentru că studiaserăm meniul pe îndelete înainte. Ceea ce mi-a plăcut însă, este că în ciuda faptului că afară coada devenea din ce în ce mai mare, nu am simțit nici un moment presiune din partea personalului să eliberăm masa. Dacă am fi vrut (și avut timp) să stăm acolo 2 ore, nu cred că ar fi venit nimeni să ne spună Băieți și fete, e timpul să plecați, mai avem încă 40 de europeni și 10 asiatici la ușă. Cred că a fost unul dintre lucrurile pe care le-am apreciat cel mai mult la New York Cafe Budapest.

Micul dejun

În ceea ce privește mâncarea propriu-zisă nu pot spune că vai, a fost ultima lumină din univers. Nu a fost rea, nu mă înțelegeți greșit. A fost ok, dar atât. Adică un mic dejun cinstit în condițiile în care Flavius a mâncat niște pâine cu ou, cu ceva cremă de brânză și salată, iar eu am luat varianta italiană gândindu-mă că fursecurile vor fi ceva specie de senzație. Au fost bune și atât :))). La fel și compotul, la fel dulceața.

În schimb, cafeaua a fost foarte bună, un latte fancynoșenie signature cu foiță de aur, iar ciocolata caldă comandată de Flavius a fost extrem de bună. Mai bună decât cafeaua, mea, trebuie să recunosc. Din fericire, Flavius e un super hubby și a împărțit cu mine :D.

New York Cafe mic dejun

A meritat banii?

Costul total pentru experiența New York Cafe nu a fost unul mic, recunosc. Dacă ar fi să judec strict ce am consumat, aș spune că nu, nu a meritat banii. În schimb, dacă adaug experiența propriu-zisă, da. A meritat clar banii. Îndrăznesc chiar să spun că dacă aș avea ocazia, aș merge cu Flavius pentru cină ca să vedem cu adevărat ce poate face bucătarul. Așa, la micul dejun este greu să îți dai seama. Până la urmă oricine poate face o pâine cu ou și ce am vrut eu poate pune oricine pe farfurie.

De ce nu aș merge la prânz? Coada, clar. Nu aș avea niciodată nervii să stau 2 ore la coadă pentru a mânca niciunde. Nu sunt într-atât de foodie, din păcate. Ca să nu mai spun că toată răbdarea mea o păstrez pentru rolul de mamă. Nu am de dat în alte părți. Abia îmi ajunge așa :)))).

detalii din New York Cafe

Rochia

În ceea ce privește ținuta mea, am vrut neapărat să mă îmbrac spectaculos la New York Cafe Budapest. Nu vedeam experiența aceasta ca și întreagă dacă aș fi purtat ceva super random. De aceea am cărat după mine o rochie absolut superbă pe care am primit-o de la cei de la Lara Selini, brand românesc de care m-am îndrăgostit anul trecut la Timișoara Fashion Week. De aceea am mers îmbrăcată cu această rochie și încălțată cu bocanci (care nu aveau nici o treabă) până la New York Cafe, în timp ce pantofii îmi erau la Flavius în ghiozdan. Și de aceea mi-am schimbat papucii la baia cafeneleil, după care m-am plimbat cu bocancii în mână până la ușă.

A fost dubios, știu, dar nu m-am putut abține. Rochia e beyond pretty, realizată dintr-un satin gros, amplă în partea de jos. A fost rochia perfectă pentru acest moment. M-am și pozat cu ea peste tot prin cafenea, inclusiv la bradul de Crăciun (unde am constatat că aș fi fost o castelană pe cinste sau sigur ceva nobilă într-o viață anterioară :D) și în holul hotelului Anantara.

rochia mea Lara Selini

Sfaturi și concluzii

Deci, dacă ar fi să fac un mic rezumat de final, iată sfaturile mele:

  1. Dacă vreți să aveți parte de o experiență luxury (după ce ați așteptat mai mult sau mai puțin la coadă), nu ratați New York Cafe Budapest.
  2. Înainte de vizită alegeți-vă cu atenție momentul pentru că uneori stai mai mult la coadă, alteori mai puțin, iar seara îți poți face rezervare.
  3. Înainte de vizită consultați meniul ca să vă faceți o idee despre prețuri.
  4. Când sunteți acolo, nu vă stresați și bucurați-vă de experiență. Nu vă scoate nimeni afară și, sincer acum, de câte ori veți reveni până la urmă?
  5. Dress for the moment. Nu veți regreta.

Acestea fiind spuse, sper că articolul vă va ajuta în luarea deciziei de a vizita (sau nu) New York Cafe. Dacă vă gândiți la un city break în Budapesta anul acesta, aruncați o privire și peste celelalte articole pe care le-am scris în urma vizitelor mele în capitala Ungariei (nu puține la număr :))). Dacă nu aveți timp pentru toate, vi-l recomand măcar pe cel mai recent unde veți găsi inclusiv o recomandare pentru o super cazare și informații prețioase despre parcarea în Budapesta.

Untold 2018

P.S. Am fost atât de impresionată de vizită încât imediat după am făcut acest mic reel #justsayin :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.