Dor de Sinaia regală

sinaia

Anul acesta am ajuns pentru prima dată cu adevărat la Sinaia. Spun cu adevărat pentru că Peleșul l-am văzut de vreo 3 sau 4 ori până acum și de fiecare dată spuneam că am fost la Sinaia. Aceasta însă este o minciună. După cum am avut norocul să descopăr în această vară, Sinaia înseamnă mult mai mult decât Peleșul. Este un loc absolut extraordinar care nici măcar nu pare să fie în România.

De ce Sinaia?

Ideea este că atunci când am făcut traseul de mers la mare am decis să facem două opriri mari și late pentru dormit (după cum vă povesteam și aici). Am considerat acest lucru absolut necesar, atât pentru confortul nostru, cât și pentru al fetelor. Așa că la dus am ales Sinaia tocmai pe considerentul că ajungem în timp util și vizităm (iarăși) Peleșul.

Bineînțeles, acest plan a fost totalmente nerealist. În primul rând pentru că între Hațeg și Sinaia a trebuit să mai facem o oprire în care Ava să își consume energia astfel încât noi să ne putem continua drumul. Aceasta a însemnat nici mai mult nici mai puțin de două ore petrecute la Orășelul Calendarului, pe Valea Zânelor. Apoi, a fost drumul propriu-zis. Ușor de parcurs până la Predeal, un adevărat coșmar de la Predeal la Sinaia. Efectiv am făcut 27 km într-o oră și ceva. În condițiile în care nicăieri pe drum nu se lucra. În continuu în coloană. Oribil! Și principalul motiv pentru care nu vom mai vizita zona prea curând.

Sinaia

În fine. Într-un final apoteotic, undeva în jurul orei 18, am ajuns la Sinaia, ne-am cazat, am comandat mâncare și evident că nu am mai apucat să vedem nici un Peleș pentru că a trebuit să o ducem pe Ava în parc. Am stat acolo vreo oră jumate, am revenit la cazare și somn de voie pentru că toată lumea era extrem de obosită.

Ok, mi-am spus, vedem Peleșul mâine.

Error 404.

A doua zi am început-o tot în parc. Ava avea nevoie să își consume energia. Parcul chiar e superb. Opțiunile noastre limitate: du-o în parc și rămâi sănătos la cap sau fă altceva și ia-o razna pentru că ea nu cooperează. Voi ce ați fi ales?

Sinaia

Impresii generale

Stați că m-a luat povestea pe dinainte. Ideea este că după ce am ajuns într-un final la Sinaia am fost extrem de impresionată de stațiune. Sinaia este cochetă. Vilele și casele și tot ce e acolo te duce mai degrabă cu gândul la Germania sau la Elveția. De la design la amplasament și peisaj, totul pare mult mai regal la Sinaia. De parcă toată stațiunea ar fi preluat din măreția Peleșului. Sau poate Peleșul a preluat din măreția zonei. A știut el Carol I de ce vrea să îl construiască fix acolo și nu în altă parte.

Zona centrală a stațiunii este extrem de aproape de Peleș, dar probabil prea puțini dintre turiștii care vin să vadă castelul ajung să o viziteze, din păcate. Hotelurile se îmbină armonios ca și design unele cu altele și par care mai de care mai îmbietoare. Restaurantele și terasele se găsesc la tot pasul și se integrează în ambianță. Parcul central este foarte mare, foarte liniștitor și extrem de bine îngrijit.

sinaia blogu lu andra

Totul te îndeamnă la relaxare. Totul te îndeamnă să încetinești ritmul și să te bucuri de peisaj. Și da, aș adora o vacanță mai lungă aici sau măcar o escapadă numai cu Flavius. Ar fi ceva de vis. Mai ales că sunt atât de multe lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le fac, dar nu am reușit. Nu că am fi avut cum având în vedere că, de la început, Sinaia era doar o pauză pe traseul nostru. Dar Doamne, Doamne, ce mult mi-ar fi plăcut să îmi beau cafeaua de dimineață liniștită la Caramelo și să savurez un croissant (mirosul era absolut divin). Sau să urc cu telecabina până la cota 2000 și să mă las învăluită de priveliștea absolut superbă a munților. Sau să vizitez iarăși Peleșul (și mai vreo câteva locații din zonă :))). Activități din astea pe care nu le poți face cu copii mici :)))).

Ok, nu mă mai plâng. Chiar și cu fetele a fost absolut superb. Și uite ce planuri frumoase am deja în cap. Deci cum aș putea să nu fiu recunoscătoare?

Sinaia

Cazarea noastră

Ceea ce a fost esențial pentru noi în tot acest concediu, deci și la Sinaia, a fost să avem spațiu. Știu, sună a snobism, dar știu sigur că dacă nu aveam spațiu și nu ne odihneam măcar cât de cât, nu am fi avut parte de un concediu foarte fain. Pentru că da, am fi putut să zicem că e doar o noapte, dar, de fapt, era o noapte după o zi de condus și făcut activități cu fetele, urmată de altă zi de condus și făcut activități cu fetele. Știți cum zic?

Așa că și la Sinaia am ales un apartament spațios pe care l-am găsit la un preț super avantajos pe booking. Am ales Opus View pentru că îndeplinea toate cerințele mele. Am avut două zone de dormit, un dormitor și un living cu canapea extensibilă, două băi și o terasă cu un view absolut spectaculos. Vila avea parcare proprie, deci nu trebuia să îmi bat capul cu asta și recepția era deschisă non-stop.

Sincer vă spun că din exterior nu am zis wow, ce cazare de vis. Eram… ok… merge. Însă în interior, apartamentul m-a dat pe spate de-a dreptul. Patul din dormitor era un ceva de vis. Camerele erau extrem de mari. Balconul chiar avea o priveliște de nu ai mai fi plecat de acolo. A fost prima oară când nu m-a deranjat că Ava m-a trezit odată cu răsăritul soarelui :)))). Singurul lucru care îi lipsea locației, din umilul meu punct de vedere de mamă de familie, era un spațiu de joacă pentru copii. Oricât de mic. Un topogan acolo și o căsuță și îi întrebam pe proprietari dacă nu îmi vând apartamentul :))). Deci da, ne-a plăcut.

Sinaia

Mai vreau!

Nu cred că vă miră această concluzie. Și probabil intuiți că este un mai vreau general valabil pentru tot ceea ce înseamnă călătorii :))). Dar și pentru Sinaia în special. Sincer vă spun că mi-e tare dor să plec undeva doar cu Flavius și să revenim la Sinaia numai noi doi ar fi vis. Încă mă gândesc cu groază la drum, dar cred că merită sacrificiul. Deși nu înțeleg cum mai e cu putință așa ceva având în vedere cum stau lucrurile în infrastructură în alte țări. Și când spun asta nu mă gândesc la fantasmagoriile din vest sau din China/Japonia, mă gândesc la Serbia și Muntenegru. Dar ce putem să facem, necunoscute sunt căile Domnului și încâlcită politica românească.

Deci, dacă vă gândiți să vizitați Sinaia, nu mai stați pe gânduri pentru că merită din plin. Dacă aveți recomandări de lucruri de făcut și încercat în zonă, le aștept în comentarii pentru că noi sigur vom reveni… mai devreme sau mai târziu :))).

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.