De vorbă cu Alexandra și Aura despre Cotton Therapy

cotton therapy instagram

Nu le-am cunoscut live pe Alexandra și pe Aura (încă), dar le urmăresc deja de mai bine de un an și îmi place tot mai mult ceea ce iese din mâinile lor pricepute și din imaginația lor bogată. Așa că, după ce a ajuns la mine pijamaua cu care m-au cadorisit Alina și Dana de Crăciun (mulțumesc din suflet!) și am început să mă răsfăț purtând-o, am zis ca a venit momentul să aflu mai multe despre Cotton Therapy.

Deci, fără să stau prea mult pe gânduri, le-am scris direct fetelor pe Instagram, știind că sunt super drăguțe și deschise datorită interacțiunilor din trecut și le-am propus un mic interviu aici, pe blog. Deși super ocupate cu atelierul și noul site, Alexandra și Aura au reușit să își rupă din timpul lor prețios pentru a răspunde curiozităților mele:

Cum a luat naștere Cotton Therapy și de ce ați ales un nume în engleză pentru brandul vostru?

Încă de la început ne-am gândit la un  business pe care să îl creștem cu drag. Apoi, ne-am dorit neapărat să fie într-un domeniu care să ne pasioneze, iar de lenjerii de pat și de pijamale suntem tare pasionate :))). Și, nu în ultimul rând, am vrut să ne bucurăm de libertate creativă. Din fericire, Cotton Therapy ne oferă toate acestea și multe alte satisfacții.

Cât despre numele brandului, am ales Cotton Therapy pentru că unele lucruri pur și simplu suna mai bine în engleză, iar această frază exprimă exact ceea ce ne dormi să oferim: terapie prin frumos, acasă.

imagini preluate de pe instagramul cotton therapy

Care este produsul vostru preferat?

Adorăm toate produsele pe care le creăm în atelierul nostru. Totuși, dacă ar fi să alegem un preferat aceea este, în mod cert, Pure White, lenjeria noastră statement. Aceasta ne duce cu gândul la lenjeriile apretate de la bunica și ne aduce o stare de bine. În plus, bumbacul din care este cusută e pur și simplu minunat.

Ce vă inspiră atunci când creați produsele voastre minunate?

În general ne dăm frâu liber creativității. Fiecare dintre noi vine cu câte o idee, pin-urile de pe Pinterest sunt tot timpul aproape, iar câteodată cele mai faine idei vin de la clientele noastre.

De ce toate pijamalele Cotton Therapy au buzunare?

Pentru că nu poți purta ceva ce nu are buzunare, nu? :)))) Și de ce ar face pijamalele excepție? Noi pur și simplu iubim buzunarele și știm că nu suntem singure :P.

Ce fel de materiale alegeți pentru produsele voastre?

Când vine vorba de materiale suntem întotdeauna foarte atente. Alegem materiale naturale precum bumbac, mătase, vâscoză, in, lemn, sidef etc. Preferăm materialele care trec testul timpului și ne ajută să confecționăm piese rezistente, sustenabile. Nu suntem adeptele fast fashion.

cotton therapy snaps de pe instagram

Ce v-a determinat să începeți reciclarea creativă în studio?

După cum am spus, nu suntem adeptele fast fashion, deci încă de la începutul acestui business am avut în minte ideea de sustenabilitate. Nu am vrut nici un moment să generăm deșeuri, știind că industria textilă este printre cei mai mari generatori de poluare. Așa că am început să ne gândim la metode creative prin care să folosim resturile de materiale. Așa am creat săculeții în care ambalăm produsele, covorașe minunate sau pernițe lucrate manual din orice rest rămas în urma produselor cusute. Suntem tare mândre să spunem că până în acest moment nici o bucată de material nu a ajuns la gunoi în atelierul nostru.

Majoritatea produselor voastre sunt personalizate. Cât de important este pentru voi să oferiți acest serviciu?

La Cotton Therapy punem accent exact pe acest lucru: pe construirea unei relații cu fiecare client în parte. Ne dorim să confecționăm lucrurile de care are nevoie exact așa cum le dorește acesta. Drept urmare, personalizăm cu mare drag orice lucru: de la dimensiuni atipice la inițiale, nume sau chiar broderii complicate pe care le realizăm manual.

cotton therapy

Aveți un stil aparte de a împacheta produsele. Ce a dus la această atenție pentru detalii?

Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca atunci când destinatarul deschide un colet de la noi un zâmbet să îi apară imediat pe chip. Ne dorim să simtă energia pe care o punem în fiecare produs în parte. În plus, după cum am menționat deja, am ales să ambalăm produsele în săculeți deoarece aceștia reprezintă o metodă de reciclare creativă. Nu ne dorim să generăm deșeuri nici în atelier, dar nici în casele celor ce aleg produsele noastre, iar acești săculeți pot fi refolosiți fără probleme.

Dacă ar fi să schimbați orice la Cotton Therapy, care ar fi acest lucru?

Ne-am dorit pentru foarte mult timp să schimbăm designul site-ului nostru deoarece nu exprima deloc vibe-ul pe care ni-l doream. Din fericire, în această primăvară cotton-therapy.ro a avut parte de un makeover de care suntem extrem de mândre și care simțim că ne reprezintă cu adevărat.

Mai am doar o întrebare ce a devenit standard cumva, pentru mine, dar adaptată la voi: care sunt cele trei cărți pe care le-ați lua cu voi pe o insulă pustie și care sunt produsele Cotton Therapy care ar merge cu ele?

Familia mea și alte animale de Gerald Durrell se potrivește perfect cu Pure White pentru că e clasică, dar poate fi folosită ca pânză de pictură și transformată, șoc!!!!, într-o operă de artă sau, pur și simplu, un total mess :D.

Amintiri, vise, reflecții de Carl Jung merge cu covorul Mandala❤️

Musashi de Eiji Yoshikawa este pe același vibe cu Deep Spacepentru că are linii simple, tradiționale, dar cu un twist care o face unică.

snaps de pe instagramul cotton therapy

Aceasta este doar o parte a poveștii Cotton Therapy. Restul este spusă de poveștile lor minunate, dar și în imaginile pe care Alexandra și Aura le postează pe Instagram. Dă-le un follow pe Instagram, aruncă o privire la ele pe site și alătură-te poveștii. Nu vei regreta.

Untold 2018

P.S. Vrei să cunoști mai mulți oameni interesanți care și-au urmat pasiunile? Aruncă o privire peste secțiunea de interviuri de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.