10+ motive pentru care ador să fiu femeie..

femeie

… în România anului 2021. Să ne înțelegem :P.

Am participat vineri seara la un eveniment extrem de fain organizat de fetele de la Dear Society. Eu le știu de ceva timp. Le urmăresc cu foarte mare drag pe Instagram (@dearsociety2020). Ba chiar am avut și norocul să îmi răspundă la câteva întrebări în toamnă, înainte de alegerile parlamentare. În aceste condiții, în momentul în care am văzut evenimentul ”Portretul femeii în Islam” la ele pe Insta am știut că trebuie să particip la el.

Am participat. Mi-am luat o grămadă de notițe și vine un articol săptămâna aceasta despre femeie în Islam, însă discuția de după m-a stârnit cumva să scriu acest articol. Pentru că mie îmi place la nebunie faptul că sunt femeie. Am tot încercat să îmi dau seama dacă m-am simțit vreodată discriminată, dar mi-am dat seama că dacă s-a întâmplat, am trecut peste moment fără să mă afecteze în nici un fel.

Am vrut să scriu 10 motive pentru care ador să fiu femeie, dar nu m-am putut opri doar la 10 :))). Iată-le aici, cu explicații, frumos!

1. Pot să plâng

Poate pare un motiv tâmpit. Cum adică ”pot să plâng”? Păi oricine poate să plângă. Și da, aveți dreptate. Problema e că lumea nu se uită dubios la noi, femeile, atunci când plângem. Putem să plângem în hohote, în mijlocul orașului și da, probabil vom atrage atenția, dar nu va fi la modul ”uită-te și la ăsta, e un slab!” cum s-ar uita la un bărbat. Din contră, dacă eu, ca femeie, plâng în fața Operei, măcar 1 om tot vine la mine să mă întrebe dacă sunt în regulă sau măcar se uită cu fața aia de ”oare pot ajuta cu ceva?”. Asta ca să nu mai spunem că acasă la mine aș putea să bocesc o zi întreagă din simplul fapt că sunt pe stop și mi s-au urcat hormonii la cap și nimeni nu ar face nimic altceva decât să încerce să mă liniștească.

2. Pot să mă mâțâi

Oh, da. Gândiți-vă la un bărbat care începe să se pisicească. E o imagine plauzibilă în România anului 2021? Și acum închideți ochii și închipuiți-vă un ”Soare” ascuțit, cu botic de rață, urmat de ”nu mai vreau mâncare…” :)))). Așa fac eu aproape zilnic. Aproape. Așa fac ori de câte ori vreau ceva. Sau de cele mai multe ori :)))). Și e acceptat social. E acceptat pentru că sunt femeie.

3. Farmecul personal îmi deschide uși, la propriu și la figurat

Nu voi da acum afară din casă prea mult, dar vreau doar să vă asigur că, femeie fiind, un zâmbet face foarte mult. Au fost puțini cei care nu și-au modificat comportamentul atunci când i-am abordat cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă bună. Bine, asta merge și la bărbați, nu zic nu, dar la noi, femeile, mi se pare că merge mai ușor. În plus, am evitat 2 amenzi doar pentru că m-am arătat spășită în fața polițiștilor așa că… nu mă pot plânge :D.

4. Pot să port ORICE

A fost o vreme în care îmbrăcămintea feminină era destul de restrictivă, dar vremurile alea sunt moarte și îngropate de foarte mult timp. În 2021 femeile din România chiar pot să poarte orice. De la cele mai elaborate ținute la cele mai despuiate, practic nu ai limită. Orice îți place, poți să porți. Nu vrei să ieși din pantaloni? Nu te judecă nimeni. Bine, te cam judecă toată lumea, mai ales celelalte femei, dar asta este o altă problemă pe care o putem aborda pe viitor, dacă vreți. Ideea e că dacă tu ești o femeie suficient de asumată chiar poți să porți ORICE AI CHEF. Cerul e limita!

5. Pot să NU car chestii grele

Pentru mine acest lucru este extrem de important. Eu sunt o femeie comodă. Am crescut fără să fiu nevoită să car chestii grele. Mi-a plăcut să nu fiu nevoită să car chestii grele. Acum, dacă e absolută nevoie, pot, evident, să car chestii pentru că na, am și eu o anumită forță. Nu mare, că nu am dezvoltat-o, dar o forță acolo. Dar dacă nu vreau, pot să nu le car.

Aici și Flavius a contribuit mult deoarece, în general, nu mă lasă să car eu prea multe :)))).

femeie posing la isho

6. E OK să am sâni, chiar de preferat :)))

E ok și dacă nu aveți cel mai cel piept. Nu vă judec. Acum vorbesc strict despre mine comparativ cu bărbații. Imaginați-vă un bărbat cu sânii mei. Ar fi ok pentru el? Ar zice lumea ”vai, Georgică, ce sexy ești. Ce sutien porți?” Nu! Ar râde cu el și cu curu, îmi scuzați expresia. După mine, în schimb, se uită lumea. Femei cu invidie. Bărbați cu dorință. Fiecare cum poate. Viața e frumoasă ca femeie.

7. Pot să mă plâng de corpul meu

Știu că #selflove și toate cele, dar să ieșim puțin de pe Instagram și să revenim în realitate. Aici self love e o idee frumoasă, dar femeile încă se plâng de corpul lor. Și la fel pot face și eu fără să considere lumea că sunt o dubioasă. Câți bărbați sunt priviți cu simpatie dacă se plâng de faptul că au burtă? Nici măcar lipsa părului de pe cap nu este privită neapărat cu simpatie dacă te plângi de asta. Deci e mult mai bine să fii femeie.

8. Pot să îmi iubesc la nebunie corpul

La fel cum pot să mă plâng de el, pot să îmi și iubesc la nebunie corpul. Sunt atâtea femei pe internet în ziua de azi care își arată corpul exact așa cum e și nu au nici un stres. Le admir maxim. Le ador. La fel cum îmi iubesc și corpul, chiar dacă nu îl expun în online. Cum știu că îl iubesc? Pentru că ador să mă văd în oglindă :))). Ador să umblu goală prin casă.

9. Pot să fiu prințesă, dar și samurai

Dacă Disney ne-a învățat ceva în viață, acel ceva este că noi, femeile, putem fi și prințese și samurai. Sau poate am înțeles eu greșit și el ne-a restricționat? Habar nu am. Cert este că eu așa simt. Că pot fi și prințesă și samurai. Gen Sailor Moon, nu? Sailor Moon era și prințesă și super luptătoare. Hello, revelația! Știam eu că e un motiv pentru ca încă îmi place Sailor Moon :D.

10. Pot să dau viață

Nu vom dezbate aportul masculin la această problemă. Departe de mine gândul. Bărbații au rolul lor, Dumnezeu să îi țină :)))). Dar noi dăm viață. Nu toate și nu e obligatoriu. Departe de mine gândul că ar fi obligatoriu. Dar dacă vrem, noi, femeile, putem să naștem alți oameni. Îi ducem în burtică 9 luni și îi scoatem mov și urlători, complet nepregătiți să dea piept cu realitatea. Și e EXTRAORDINAR!

11. Pot să vorbesc despre sentimentele mele

OH, DA! Și eu pot să vorbesc despre sentimentele mele până se plictisește lumea. Pot să vorbesc despre sentimentele mele până mă plictisesc eu :)))). Practic, dacă nu aș putea să vorbesc despre sentimentele mele, aș exploda! :)))) Și multe femei sunt așa. Multe femei nu sunt și e ok. Dar bărbații, în general, nu prea au voie să facă lucrul acesta. Cresc cu ideea că ei trebuie să fie puternici, iar oamenii puternici nu vorbesc despre sentimente.

12. Pot să umblu cu glezna la vedere

Dana Budeanu. Atât am de spus! :))))

13. Am o scuză atunci când nu conduc tocmai bine

Nu mă înțelegeți greșit. Șoferii proști sunt și bărbați și femei, dar există această convingere că femeile conduc prost în general. Și eu am acest stereotip în cap, iar atunci când întâlnesc un șofer aiurea în trafic mă aștept automat ca acesta să fie femeie. Nu e frumos, știu, însă este ceea ce se întâmplă. Și e ok. S-au făcut studii care demonstrează că noi, femeile, avem creierul structurat altfel decât bărbații, deci vedem într-o manieră diferită lucrurile atunci când suntem la volan.

snaps posing

14. Pot să fac orice îmi pun în minte (cu mai mult sau mai puțin ajutor)

Bine, depinde cât chef am să depun efortul necesar. Pentru că uneori sunt atât de leneșă… atâââât de leneșă. Doamne ferește! Dar dacă vreau ceva cu adevărat, beware!

15. Primesc mai multe cadouri

Poate că ăsta nu e un avantaj de femeie, ci un avantaj de Andra. Nu știu ce să zic. Cert este că eu chiar primesc multe cadouri. Flavius e un scump, best of the best, nu am ce zice. În plus, mai am și alți oameni pe lângă mine care mă răsfață maxim. Deci 10 puncte pentru mine.

Cam astea ar fi motivele pentru care ador să fiu femeie. Și cum azi e 8 martie (principalul motiv pentru care am publicat acest articol), vreau să vă urez la mulți ani, dragi femei care citiți rândurile acestea. Sunt curioasă care sunt motivele cu care v-ați identificat și de adorați voi faptul că sunteți femei.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.