3 ore la Flight Festival

flight festival

Anul acesta Timișoara a abundat în festivaluri și, trebuie să recunosc, mi-a cam plăcut acest lucru. Încă nu am ajuns la dimensiuni de Untold, dar suntem pe drumul cel bun, iar aici stă mărturie și cel mai tomnatic festival de pe meleaguri bănățene: Flight Festival. Din păcate, programul nu ne-a permis să ne bucurăm de toată experiența festivalului, deși organizatorii au fost super simpatici și ne-au oferit full pass. Așa că am ajuns în incinta Flight Festival doar duminică seara, destul de târziu, înainte de a începe concertul lui Spike.

flight festival

Zona de festival

Principalul lucru pe care mi l-am dorit a fost să descopăr zona de festival. Da, muzica este foarte importantă la astfel de evenimente, dar dacă am învățat ceva până acum acel lucru este că zona de festival este crucială. Oamenii vor experiențe noi. Vor ceva wow, de care nu au parte acasă. Vor să știe că dacă muzica nu mai este chiar pe placul lor, au alternative.

Din acest punct de vedere, Flight Festival s-a prezentat binișor. Partenerii lor destul de tech au pregătit standuri în care realitatea se împletea cu VR-ul, iar dezvoltarea tehnologică era la ea acasă. Mi-au plăcut foarte mult cei de la Continental pentru că au reușit să transforme în ceva atractiv produse pe care nimeni nu le consideră mega fun. Aici vorbim despre tehnologie de recunoaștere a pietonilor utilizată în mașinile ce se conduc singure, despre cauciucuri dintre cele mai variate și despre sisteme de air bag. Cine ar fi asociat vreodată un festival cu astfel de activități? Da, aveau și biciclete electrice, dar acestea deja trec în zona de fun și oamenii erau interesați de mult mai mult.

Nu a lipsit caruselul, care a devenit un fel de lait motiv al festivalurilor din România. Sincer… nu vreau să fiu răutăcioasă dar m-am cam plictisit de el. Dacă pe fundal nu se vede turnul Eiffel, căluții nu au același farmec :)). Coca Cola avea un semn gigantic. Zonele de chill erau foarte fain luminate. Cei de la Patrimoniu 100 (cred) au organizat într-una dintre clădirile aerodromului Cionca (gazda festivalului) o zonă foarte interesată, acoperită toată cu folie de aluminiu, unde VR-ul era la putere. Puteai să te ”transformi” într-o pasăre phoenix și să zbori prin Timișoara. Era foarte cool, nu am ce zice.

flight festival

Spike la main stage

Flight festival a avut 3 scene. Main stage (evident), sky stage (destul de electronică din ce mi-am dat eu seama) și retro stage, unde era mai multă lume decât mă așteptam eu. Deși, având în vedere cât de populară a fost  Nostalgia la Untold, habar nu am de ce m-a surprins această retro stage.

Când am ajuns noi trebuia să apară Spike pe main stage. Până am dat noi o tură și ne-am cumpărat una alta de băut, a început și muzica. În mod normal, nu aș putea spune că Spike este în topul cântăreților mei favoriți. Cu toate acestea m-am găsit fredonând foarte multe dintre piesele lui :)). Și am cântat, m-am distrat, a fost super funny să îl văd pe Flavius privindu-mă surprins cum mă bâțâiam pe ritmul muzicii lui. Iar în momentul în care a început să cânte Salcâmii, deja strigam din toate puterile. Ador melodia asta și am ajuns să cred că Spike e puțin subestimat pe piața muzicală din România.

#justsayin

După Spike au venit cei de la Vama, dar deja mă luase frigul și oricum eram semi varză, așa că nu am mai stat foarte mult. Țineți cont de faptul că era duminică și că tocmai condusesem o grămadă. Ca să nu mai spun că nu mai am chiar 20 de ani și cum am venit cu mașina nu puteam nici să beau :))).

flight festival

The Look

Pentru ținuta mea de festival m-am consultat, evident, cu stilistul meu, Flavius :))). A fost dificil să alegem ceva în care să nu mă congelez și nici nu ne-am așteptat să fie chiar așa rece noaptea. Până la urmă am mers pe contraste și am combinat o pereche de pantaloni sport din catifea cu un crop top negru (da, toamna :))) și un sacou cu dungi. Mi-a plăcut foarte mult combinația, mai ales cum a fost întregită de către pălărie, borseta holografică și de multele lanțuri pe care le aveam la gât. Cât despre încălțăminte, am ales holograficii, ca să îi mai port cât mai sunt funcționali.

(Side note: Sunt foarte dezamăgită de acești papuci de la Humanic. I-am achiziționat în primăvară, chiar nu i-am purtat excesiv – deși așa pare pe Instagram – și sunt aproape complet distruși. Aș fi înțeles să se destrame pelicula holografică, dar până și ceea ce eu consideram a fi piele întoarsă perforată a început să se crape. Mă simt de parcă port în picioare falia San Andreas și ori de câte ori pășesc este cutremur. Dar să lăsăm drama :D.)

flight festival

Cam asta ar fi. Regret maxim faptul că nu am apucat să merg în toate cele 3 zile de Flight Festival. Din puținul ce l-am văzut, festivalul mi s-a părut foarte cool. În plus, știu că trupele prezente au fost dintre cele mai tari, dar nu ma stresez. Sper ca organizatorii să se țină de treabă și la anul să fiu pe aerodrom pe întreaga durată a festivalului.

Voi pe la ce festivaluri ați mai fost? Credeți că ar trebui să mai schimb Untoldul? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Untold 2018

2 thoughts on “3 ore la Flight Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.