2018 călător

călător

Când am făcut review-ul anului 2018 vă spuneam că trebuie să fac un articol special pentru călătorii. Și poate păream arogantă atunci, dar adevărul este că în 2018 am fost un călător desăvârșit. Nu cred că a fost lună în care să nu merg undeva. Am vizitat 7 țări, dintre care 2 în care nu mai pusesem niciodată piciorul. Am vizitat locuri noi și vechi din România. Am condus mult, am râs, m-am bucurat de drumul deschis și de companie minunată. Iar despre toate experiențele am scris, mai detaliat sau mai pe larg, aici, pe blog.

Atunci ce rost mai are acest articol? Probabil vă întrebați. Ei bine, vreau să ne reamintim toate aceste călătorii, în speranța că vor fi o inspirație pentru voi. Iar la final de 2019 îmi veți scrie că ați văzut un loc sau altul datorită recomandărilor mele. Aceasta este cea mai mare dorință a mea pentru anul ce abia a început.

Să începem cu România

Înainte să arunc o privire peste blog aș fi spus că nu am călătorit mult în țară în 2018. Dar asta arată cam cât de prost stau cu memoria pentru că, în realitate, iată cum stă treaba:

În iarnă am fost de 2 ori la Arieșeni și de două ori în Parâng. Dacă pârtia de la Arieșeni îmi este familiară precum podul palmei, în Parâng treaba a fost mai complicată. Dar chiar și așa am acceptat provocarea și la finalul anului. Pentru că este super aproape de noi, nu este chiar așa de aglomerat și pârtia, deși periculoasă, este destul de lungă.

călător

La venirea primăverii, ne-am plimbat puțin pe la noi pe-acasă. Am făcut o scurtă escapadă la viaductul Crivadia și am sărbătorit un 1 mai muncitoresc la mina Petrila. Apoi am ajuns într-o zonă complet necunoscută mie a Apusenilor pentru Răsuflarea și am colindat o vale la fel de străină a Retezatului, Valea Râului Bărbat. Iar după nuntă am zis că nimic nu ar fi mai potrivit decât să urcăm până la Lolaia.

În iulie am dat o fugă la Sibiu pentru Feeric Fashion Week, iar începutul lui August ne-a găsit la Cluj la Untold.

Untold 2018

Venirea toamnei ne-a mai potolit și pe noi. Am petrecut mai mult timp acasă, redescoperindu-ne orașul, inclusiv de pe vapor. Dar pentru a onora obligații de familie, am dat o fugă și până în Oltenia. Iar când credeam că weekendul va fi banal, am făcut o excursie drăguță până la Margina, în cadrul proiectului Cămine în mișcare.

Și dacă noiembrie a fost de o cumințenie rară, în decembrie am sărbătorit Marea Unire la Alba Iulia și am ajuns la târgul de Crăciun București.

târgul de Crăciun București

Europa, venim!

Nu cred să fi fost an mai bogat în călătorii în străinătate decât 2018. Chiar dacă nu am reușit să părăsim continentul, ne-am plimbat pe cinste.

Nu are rost să vă mai spun de câte ori am fost la băi în Szeged. Dar în 2018 am vizitat puțin și orașul, iar ceea ce am descoperit ne-a plăcut maxim. Și am ajuns la concluzia că am cam subestimat acest orășel.

Eram obsedați de Portugalia. Adică Flavius era. So much so încât a urmărit oferte pentru Portugalia de m-a zăpăcit de cap. Cu toate astea, nu a fost să fie. Pentru că cea mai bună opțiune pentru mini honeymoon a fost: Cipru. Am petrecut aici 3 zile de mai absolut divine. Ne-am bucurat de mare, de soare, de mâncarea foarte bună și de noi doi, împreună. Nu am văzut flamingo sau țestoase, dar am mers într-o super croazieră, am sărit de pe barcă în Mediterană și ne-am dat seama că mai avem de lucrat la snorkeling :))). Ce puteam cere mai mult?

Cipru

În august am fost mai mult plecată decât în țară :))). Sau cel puțin așa mi s-a părut. Am început cu trash the dressul vieții, care ne-a purtat în Slovenia, Italia și Croația, într-una dintre cele mai extenuante călătorii în care am fost în viața mea. Dar când am văzut rezultatul final mi-am dat seama că a meritat din plin toată bătaia de cap.

Și a continuat cu 4 zile în Barcelona, courtesy of Artisans d.Amour. Orașul lui Gaudi mi-a rămas în suflet. Este minunat, un oraș în care m-aș muta cu prima ocazie. Are tot ce mi-aș putea dori vreodată. Este cald, frumos, are mare, plajă, înțeleg limba. Singurul care mi-a lipsit în această călătorie a fost Flavius. Dacă era și el cu mine, nici nu mai veneam înapoi :)))).

Barcelona

După așa un august nebun, am zis că ne potolim. Hai, o mică escapadă la un târg de Crăciun ceva și e bine. Doar că Dana avea alte planuri. Și la 50 de ani împliniți, voia să sărbătorească în Ungaria. Așa că am revenit la Hajduszoboszlo, cu cățel și cu purcel. Și dacă tot am fost acolo, am mers o zi și la Aquaticum în Debrecen, pentru că așa este tradiția familiei Feder.

Acum probabil vă închipuiți că dacă treaba a stat așa, nu am mai mers nicăieri în decembrie. WRONG! Pentru că travelator ne-a făcut o ofertă pe care nu o puteam refuza. Și cu doar 60 de euro, am zburat pentru 2 zile la Dublin. Din păcate, despre acea experiență nu am scris încă, dar urmează. Ceea ce vă pot spune, ca un mic spoiler, este că a fost MI-NU-NAT!

Atât?

Cam da. Astea au fost călătoriile lui 2018. Multe? Puține? Voi să îmi spuneți. Cert este că nu ne-am plictisit deloc, iar locurile pe care le-am descoperit sau redescoperit ne-au lăsat, de multe ori, cu gura căscată. Lumea asta este atât de frumoasă și are atâtea de oferit încât nu îi înțeleg pe oamenii care preferă să stea acasă.

Dar aceasta este altă poveste și nu are rost să intram în ea. Cât despre anul ce abia a început, nu avem cine știe ce planuri :))). Honeymoonul oficial ne ocupă tot timpul și, dacă ajută Dumnezeu și nu apar chestii neprevăzute, va fi magnific. Dar nu vreau să dau mai mult din casă acum. Mai bine aflați toate la timpul lor. Stay tunned!

Voi pe unde ați călătorit în 2018? Care a fost locația care vi-a rămas în suflet? Și unde nu ați reveni niciodată?

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.