Wonder by Ina Solomon la Creative Mornings

Ina Solomon

Am ratat Creative Mornings de mai pentru că eram plecată în țările calde (sper că urmăriți jurnalul de Caraibe :D), dar în iunie am revenit pentru Wonder by Ina Solomon. Mi-a fost ușor să mă trezesc cu noaptea în cap, iar în momentul în care am ajuns, nu am putut să nu mă bucur de atmosfera din Ambasada. Prin geamuri intra o lumină ce te liniștea instantaneu, iar mirosul bunătăților de pe masă te invitau să rămâi și să te bucuri de o dimineață foarte frumoasă.

Am sosit în același timp cu Ina Solomon, dar mi-a luat puțin să îmi dau seama că este ea. Din poza de prezentare, sincer, mă așteptam la o persoană mult mai… stiff… poate sună ciudat, dar așa părea pe Facebook. În schimb, dintr-o mașină la care nu am fost foarte atentă a coborât o tânără care mi-a atras imediat atenția pentru că era foarte cool îmbrăcată. Avea o rochie portocalie, de care m-am îndrăgostit instantaneu și ceva pantofi sport în picioare. Sincer, pot spune că m-am identificat cu ea. Și acesta a fost doar începutul.

Cine este Ina Solomon?

Pe Instagram, @inasolomoon se descrie ca fiind:

Wild Woman ?
Mystic Mamma & Lover ?
Corporate Social Giver & Psychology Student ☯️

La Creative Mornings am văzut o femeie puternică, o femeie hotărâtă, o mamă iubitoare, capabilă să facă orice pentru copilul ei, o luptătoare și, după cum a declarat chiar ea, a wonderer. Am descoperit o femeie care nu se teme să pună întrebări și care nu se teme să greșească, o femeie care a fost la pământ și s-a ridicat. Mi-a plăcut de ea la nebunie și sunt sigură că așa cum în momentul de față este un profesionist desăvârșit în domeniul comunicării, atunci când își va începe cariera de psiholog va fi desăvârșită.

Ina Solomon

3 lecții pentru viață

Ina Solomon vorbește cu pasiune despre tot ce ține de privirea în interior. Pentru ea, lumea înseamnă mai mult decât ceea ce vedem. Universul intern este cel care o conduce, iar circumstanțele sunt doar instanțe în care acesta se manifestă. Vorbește repede și gesticulează mult, iar eu mă identific tot mai tare cu ea. Este un om pozitiv care ne îndeamnă spre introspecție și cunoaștere de sine. Cum ai putea fi fericit cu cei din exterior, dacă nu ești fericit cu tine însuți?

Bineînțeles, discuția este mult mai lungă. Mulți oameni nici nu își dau seama că nu sunt fericiți cu propria persoană. Trec prin viață călcând peste cadavre și li se pare că sunt bine. Ceea ce ei nu conștientizează este că noi nu suntem doar oamenii maturi care își duc viața de zi cu zi. Suntem, în același timp, copilul care am fost cu ani în urmă și tot ce am învățat atunci (voluntar sau involuntar) influențează reacțiile noastre de acum.

Iată ce am învățat de la Ina Solomon în această direcție:

Există traume transgeneraționale, povești care circulă 3 generații, afectându-le pe toate.

Nu m-am gândit niciodată la chestia asta, dar cam așa e. Eu nu știu poveștile străbunicii mele. Nu mi le-a povestit nimeni. În schimb, știu tot ce a trăit mama Șerica – în măsura poveștilor pe care mi le-a spus și strict din perspectiva ei. Uneori am ignorat-o. Alteori am ascultat cu atenție. Cert este că sunt momente în care mă trezesc că am reacții exact ca ale ei. Mai mult, când suntem toate trei, eu, mami și mama Șerica, avem exact aceleași apucături. Nici nu am realizat acest lucru până nu mi-a atras Flavius atenția la un moment dat. În plus, mai sunt lucrurile pe care nu le-aș face niciodată doar pentru că ele le-au făcut. Pentru că se poate să înveți ceva și din povești, nu doar din experiență.

Ina Solomon

Dacă o faci cu pasiune, munca nu este o corvoadă.

Asta sigur ați auzit de multe ori. Eu sigur am auzit-o de o grămadă și nu m-a mirat când Ina Solomon a spus acest lucru. Totuși, aceasta este o mică utopie, cel puțin din punctul meu de vedere. Pentru că da, atunci când o faci cu pasiune, munca nu este o corvoadă. Dar dacă vrei să faci orice lucru bine și să excelezi în orice domeniu, trebuie să fii pregătit pentru multă muncă și multă implicare. Succesul nu vine ușor. Nimeni nu se trezește peste noapte bogat și faimos. Asta dacă vrei lucrurile astea, bineînțeles :))).

Întotdeauna vor fi oameni care oricât ar ține la tine, nu te vor susține și nu te vor înțelege.

Cred că acesta a fost unul dintre momentele în care m-am identificat cel mai bine cu Ina Solomon. Problema nu este că oamenii nu te iubesc, problema este că atunci când te iubesc oamenii, mai ales persoanele care consideră că au o anumită autoritate asupra ta, cred că știu ce este mai bine pentru tine și nu înțeleg de ce tu ai vrea să urmezi o cale care nu este sigură, din punctul lor de vedere.

Probabil toți facem acest lucru cu persoanele pe care le iubim pentru că le vrem binele. Dar probabil ar fi mai bine pentru ei dacă i-am lăsa să facă ce vor și dacă dau cu capul de pragul de sus, îi ajutăm pur și simplu să se ridice. Până la urmă, nimic nu este definitiv pe lumea asta, doar moartea.

Ina Solomon

What is it that you plan to do with your wild and precious life?

Am dat-o pe morbiditate puțin, știu, dar așa m-a dus povestea. Cert este că Ina Solomon mi s-a părut absolut genială și nu am putut în final să nu pun întrebarea cu care și ea și-a încheiat prezentarea. Ce vrei să faci cu viața ta sălbatică și prețioasă? Cred că fiecare dintre noi se întreabă acest lucru cel puțin o dată în viață. Eu știu că îmi pun întrebarea de multe ori, mai ales atunci când trebuie să iau o decizie care știu că nu va fi foarte populară în rândul apropiaților mei :D. Dar trăim pentru noi, nu pentru alții, până la urmă. Nu uitați asta.

Ok, deja am luat-o pe panta filozofică și mai bine mă opresc. Mulțumesc, Creative Mornings, pentru minunatele dimineți pline de inspirație. La cât mai multe! Mulțumesc, Ina Solomon, pentru Wonder. It was amazing!

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.