Aruba: o poveste cu fluturi, nisip alb și mare albastră

Aruba

Aruba a fost ultima insulă din sejurul nostru în Caraibe (al cărui jurnal complet îl găsiți aici). Nu mă întrebați de ce, dar în această călătorie nu am făcut absolut nici o cercetare cu privire la destinațiile noastre. Și aici vorbesc despre toate locațiile pe care le-am văzut, nu doar despre Aruba. Știam doar că urmează să ajungem la ceva fermă de fluturi și să facem baie. În rest, nada colada. Și așa, completely oblivious, am pus piciorul pe debarcader și am pornit spre autobuz.

Vizită la o fermă de fluturi

Partea bună atunci când călătorești în regiunea tropicală este că toate mijloacele de transport au aer condiționat sau nu au geamuri :))). Altfel ai leșina pe drum. Era doar 9 dimineața când am urcat în autobuz în Aruba, dar aerul de afară era deja aproape irespirabil.

Sincer, mă așteptam la ceva mai mult de la ferma de fluturi. Nu mă întrebați la ce anume, doar că la mai mult. În nici un caz la o căsuță și o grădină acoperită de plasă, cam cât curtea noastră de la Sălaș. Cu toate acestea, personalul fost super friendly și am primit o grămadă de informații. De exemplu:

Știați că:

  • omidele se dizolvă complet în crisalidă și din acel lichid rezultă fluturele?
  • fluturii cei mai colorați pot să rezulte din cele mai otrăvitoare omizi
  • fluturiu au un life span foarte mic, de la câteva zile la maximum câteva săptămâni
  • fluturii sunt diurni în timp ce moliile sunt nocturne
  • fluturii, ca și oamenii, sunt mari consumatori de alcool, pe care îl iau din fructele pe care le consumă (Da, fluturii mănâncă fructe :))))
  • fluturii, ca și oamenii, devin dezorientați din cauza alcoolului și zboară haotic
  • fluturii masculi, ca și bărbații, devin mai curajoși când beau atunci când vine vorba despre abordarea femelelor :)))

Aruba

După turul de onoare și multe poze, am pornit spre a doua oprire a zilei: ceva pod natural care nu mai știu cum se numește :D.

Aruba vulcanică

Dacă Bonaire și Curacao sunt insule coralifere, calcaroase, Aruba este vulcanică. Și nu știu asta din povești sau pentru că am căutat pe internet, știu pentru că am mers până la capătul insulei, unde marea atacă fără milă țărmul, unde nu poți face baie pentru că valurile ar da cu tine de colțurile ascuțite ale revărsării de lavă întărită în urmă cu mii de ani.

Trebuia să vedem un pod natural, dar am văzut o groapă deoarece podul… sau cea mai mare parte din el, s-a prăbușit în 2005. Evident că nu știam acest lucru. Nu știam nimic despre insulă :))). Dar mi-a plăcut ce am găsit aici chiar și așa. Pentru că nu țin minte să mai fi pus piciorul pe depuneri de magmă până acum și a fost o senzație interesantă. Totul era extrem de negru și părea scos dintr-un viitor post apocaliptic. Puțin mai încolo era deșert, iar prin el, cu viteză, circulau sand boogies – mașinuțe din acelea mici, ce par de golf, dar sunt mult mai rapide. Senzația generală era că sunt o pată roz ce a aterizat fără să vrea sau să știe cum în Mad Max. A fost tare :))).

White sand + blue sea = HEAVEN

Ok, a venit timpul pentru momentul meu favorit din ziua de Aruba: baieeeeeee.

Deja eram super pârlită de soare așa că a trebuit, pentru prima oară în viața vieții mele, să fac baie cu tricoul pe mine. Pur și simplu nu puteam să îl mai dau jos. Mă ustura doar gândul de a face asa ceva :))). În stadiul acesta eram. Dar chiar și așa m-am bucurat de marea albastră și de nisipul alb maxim. Nu aș mai fi plecat de acolo. NICIODATĂ! Aș fi stat pe nisipul acela alb, să mă răcorească valurile, toată viața.

Cineva din grupul nostru spunea că Aruba seamănă foarte mult cu Grecia. Nu știu dacă este adevărat sau nu, încă nu am fost în Grecia, dar dacă este chiar așa, atunci vreau în Grecia în fiecare vară :D.

Cea mai americană insulă din Caraibe

Din păcate, am stat mult prea puțin pe plajă în Aruba. Vaporul nostru trebuia să plece la ora 3 jumate, așa că bucuria noastră a fost de scurtă durată. Totuși, mai aveam ceva de făcut înainte să ridicăm ancora. În primul rând, am pornit într-un scavanger hunt organizat de cei de pe vapor, de unde am primit o grămadă de chestii cute, dar scopul suprem era să găsim Pandora pentru a-mi îmbogăți brățara cu un charm special din Caraibe. Era absolut necesar și nu aveam nici o intenție să plec de pe insulă fără el :))).

După cum vă puteți da seama, nu am rămas în Aruba (încă regretăm asta :))), deci mi-am găsit charmul și ne-am putut îmbarca liniștiți.  Ba mai mult, am găsit și două tricouri cute pe care să le avem de amintire… cât or fi să dureze :))).

Acum, de ce am spus că Aruba este cea mai americană insulă din Caraibe? Pentru că toate brandurile americane erau aici. De la restaurante, la magazine de haine și hoteluri, cred că niciodată nu m-am simțit mai mult ca în filmele americane decât atunci când colindam străzile din Aruba.

Partea bună este că acum pot spune că am fost și eu în America… într-un fel :)))). Până chiar merg, bineînțeles. Flavius are planuri mari în ceea ce privește călătoriile și eu nu doar că vreau, dar abia aștept să țin pasul :D.

To be continued…

Aruba

Aruba

Aruba

Aruba

 

Untold 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.