OFF 2019: #futurefestival

OFF 2019

Aș fi mers la OFF 2019 și dacă nu primeam invitația OFF-icială :D. Aceasta a fost un bonus din partea Universului, pentru că sunt un blogger bun și implicat. De ce aș fi mers? Pentru că mi-a plăcut la nebunie tema, de la bun început. #futurefestival era inspirat de Burning Man. Și cum la Burning Man nu cred că voi ajunge prea curând, trebuia să exploatez maxim momentul și să îmi creez o ținută nebunească pe care până acum nici nu o visasem.

The event

Evenimentul a debutat la ora 12 cu târgul designerilor timișoreni. Noi am ajuns doar pe la 5 jumate pentru că nu ne-am încadrat nici cum să venim mai repede. După șampania de întâmpinare ne-am identificat locurile, le-am marcat :))) și am ieșit pe terasa Sky Restaurant, gazda evenimentului, pentru a ne bucura de priveliște. Timișoara văzută de pe terasa Sky este absolut superbă.

Până la prima parte a defilărilor, am socializat cu lumea. M-am bucurat să îl revăd pe Cornel Crișan și am discutat puțin despre viață și fashion :))). Era ziua lui și era mai hyper decât în mod normal, dar așa sunt oamenii minunați. Spun asta pentru că îl cunosc și pentru că anul acesta Cornel și-a donat ziua de naștere pentru Opera Fashion Fair, fiind gazdă pro bono.

A lot of pictures later, a apărut și vinul de la Petrovaselo. Am băut un rose foarte fain. Toată lumea era super happy, eu din ce în ce mai albastră, dar așa se întâmplă când te crezi Regina Mărilor :))). Apoi au început prezentările propriu-zise.

OFF 2019

The shows (1)

Din punct de vedere al prezentărilor, evenimentul a fost deschis de Paul Micșa. Designerul arădean a adus în fața publicului o coleție de accesorii pe cât de neașteptate, pe atât de inedite din punct de vedere al designului și al prezentării. Din imaginațua lui Paul Micșa au rezultat o serie de șorțuri care nu mai au nici o treabă cu bucătăria. Ele pot fi purtate cu succes, de bărbați și femei deopotrivă, pentru a aduce un element WOW unei ținute altfel banale. Aceasta a fost și ideea de la care a pornit întreaga colecție, după cum mi-a mărturisit Paul ulterior.

OFF 2019

Brandul de lenjerie Pierra a prezentat o colecție de costume de baie mixte. Flavius a văzut care mai este trendul în materie de șorturi de baie, iar eu am descoperit tendințele actuale și în costumele Piera: imprimeuri tropicale, slip cu talie înaltă și costume întregi cu tăieturi îndrăznețe. Surpriza a fost că defilarea a avut loc în timp ce Vicențiu Demeter ne încânta cu un cover după Misterious Girl a lui Peter Andre. Am intrat instant în atmosfera tropicală și să visez, again, la Caraibe.

OFF 2019

Eram sigură că voi avea parte de multe suprize la OFF 2019 deoarece toți designerii au fost tineri sau foarte tineri, iar preocupările în aceste etape ale vieții sunt altele. Pentru Borbala Csiszar preocuparea principală este sustenabilitatea în fashion, iar colecția ei a fost realizată fără nici un fel de risipă. Dacă ceea ce purtau modelele pe umeri, gen capă, nu era chiar genul meu, salopetele mi-au plăcut la nebunie și le-aș fi purtat fără să stau pe gânduri.

OFF 2019

Tudor Tailor ne-a încântat și la acest eveniment cu o colecție de costume ce l-a încântat pe Flavius, însă momentul cel mai așteptat al serii a fost colecția capsulă Alien Apocalypse a Biancăi Chiriac. Sincer, după toată tevatura de anul trecut de la Gala Studenților Facultății de Modă și Design, aveam ceva emoții când am văzut imaginea de prezentare a Biancăi pe pagina OFF. Din fericire, nu era cazul să îmi fac griji. Deși super avangardistă, născută dintr-o imaginație foarte vie și cu un pronunțat fler pentru dramatic, am găsit extrem de purtabilă această colecție. Piesa mea favorită a fost o haină oversized, de un verde metalizat cu irizații violet, pe care era imprimată o tipă ce ducea în brațe o pisică. Mi-a plăcut la nebunie această haină și aș purta-o zilnic dacă ar fi a mea.

A mai existat și un fel de top lung ce mi-a plăcut. Plus vreo două perechi de pantaloni care erau chiar faini. Cât despre designer, Bianca Chiriac s-a potrivit perfect în peisaj, cu o ținută absolut genială, la care eu una nu m-aș fi gândit nici bătută, deși practic una dintre piese există și în dulapul meu :))). Ce să fac dacă eu nu sunt designer? Noroc cu Flavius!

OFF 2019

The shows (2)

După o scurtă pauză în care ne-a încântat Călin Lupu, a urmat partea a doua a prezentărilor de modă, deschisă de Mymosa, unul dintre brandurile de tricouri pe care le urmăresc de ceva timp pe Instagram, chiar dacă nu am apucat încă să achiziționez nimic de la ei. Mymosa a prezentat tricouri și cămăși cu un print instirat de tema OFF, #futurefestival, iar preferata mea a fost o cămașă ce se purta cu nasturii în spate. Clar trebuie să achiziționez unul dintre produsele lor cât de curând :D. Sau să îmi fac unul la ei cu ținuta de la OFF 2019. Ar fi o chestie :D.

OFF 2019

Miha Cîrlugea a prezentat, în colaborare cu Concept by Cristi Ardelean, o colecție extrem de interesantă, unde volumele se împleteau cu printuri îndrăznețe, iar rochiile lungi și vaporoase erau în contra punct cu tricourile sport, cu imprimeu feminin.

OFF 2019

La fe de feminine au fost și ținutele destinate domnișoarelor de onoare din colecția Lightning Bridesmaids. Dacă aș fi văzut-o anul trecut sigur mi-aș fi găsit inspirația în această colecție. Ținuta mea preferată, cel puțin, se potrivea perfect cu tema nunții noastre și cu pasiunea mea pentru un anumit tip de paiete :D. Totuși, această colecție ar putea fi și o sursă de inspirație pentru orice femeie ce urmează să participe la un eveniment de gală, nu doar pentru domnișoarele de onoare.

Andreea Blajovan a venit cu o coleție super interesantă, unde volanele erau la ele acasă. M-au încântat materialele fluide și mixul de alb și culori neutre, perfect pentru vară. În plus, detaliile fucsia au fost cireașa de pe tort și principalul motiv pentru care am început să mă întreb oare cât costă una dintre creațiile ei. Mami ar leșina să mă vadă purtând ceva atât de departe de linia corpului, dar ceva îmi spune că mie mi-ar plăcea la nebunie :))). Aș face numai piruete, probabil, într-o creație Andreea Blajovan.

OFF 2019

Ultima colecție a serii a aparținut băieților de la Raver.s Cut. Tunsorile lor îndrăznețe erau completate de ținute de inspirație punk, ce au venit ca un final perfect pentru tema OFF 2019. Și fix când credeam că nu are ce să ne mai surprindă, cei de la Baloane cu haz au încheiat seara cu o rochie realizată complet din baloane. Da, ați citit bine. Nici eu nu credeam că așa ceva este posibil, dar se pare că m-am înșelat. Cu multă răbdare (realizarea rochiei a durat 2 ore) și talent, poți duce moda la un cu totul alt nivel.

OFF 2019

The cause

Cauza susținută de cei de la Opera Fashion Fair în 2019 a fost cea a asociației Acasă în Banat. Această asociație renovează și construiesc case sau diverse anexe ale acestora pentru familiile cu posibilități reduse din Banat. Ei au nevoie atât de ajutor material, cât și de voluntari, ceea ce plănuim să facem și noi cât de curând. Doar să ni se elibereze programul și să revină Flavius din concediu. Dar vă țin la curent cu situația :D.

The look

Ținuta mea pentru Opera Fashion Fair 2019 s-a bazat pe o singură idee ce mi-a intrat în cap cu ceva timp în urmă. Această idee era o combinație între pasiunea mea pentru mare și ușoara grandomanie ce a ajuns să mă caracterizeze, plus o ușoară doză de nebunie care o zăpăcește pe mami :))). Da, așa mi-aș defini coroana de la OFF 2019, realizată manual de Flavius, cu comentariile de rigoare făcute de mine :))), într-o lungă noapte de iulie, cu doar câteva zile înaintea evenimentului. Dacă sunteți curioși cum am făcut-o, lăsați-mi un comentariu și vă explic. Nu e complicat, ai nevoie doar de răbdare și câteva resurse pe care le găsești la Jumbo.

Plecând de la această coroană, am decis să îmi fac părul albastru. Se preta pentru că pe blondul meu albastrul prinde super. Am ales un sutien colorat, de la un costum de baie care să se vadă frumos pe sub tricoul plasă ce sper că aducea cu plasele pescarilor. Pantalonii negri cu talie înaltă au fost cea mai bună soluție pentru fundul meu iubitor de ciocolată și Coca Cola, plus burgeri :))), iar în picioare nu puteam să port decât bocanci pentru că Burning Man. Deci da, i-am scos de la păstrare.

OFF 2019

The end

Seara s-a terminat prea repede, dar a fost una productivă. În timp ce trupa Versus încânta publicul, eu mă împrieteneam cu Paul și cu Beny. Rezultatul l-ați văzut deja pe Insta și pe FB pentru că Paul nu era nimeni altul decât Paul Micșa, designer arădean care a creat ceva special pentru mine. Dar aceasta este altă poveste și a venit momentul mulțumirilor și felicitărilor.

Aș vrea să felicit toată echipa OFF 2019 și implicit membrii cluburilor Rotaract din Timișoara. Ați făcut o treabă absolut genială. De la concept, la colecții, la cadou, mi-a plăcut totul la nebunie. Sunteți foarte, foarte tari. Keep up the good work!

Aș vrea să mulțumesc și sponsorilor evenimentului, pe care nu mi-i amintesc în totalitate, dar dintre care aș vrea să amintesc Leonidas Timișoara, a căror ciocolată mă încântă de fiecare dată, Inglot, Elvit și Concept by Cristi Ardelean.

Untold 2018

P.S. Pozele din timpul prezentărilor au fost realizate de către Andrei Florescu de la www.operafoto.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.