Women Rally 2019 Timișoara

Încă nu îmi vine să cred că am participat la primul meu raliu. A trecut mai bine de o săptămână de când acceleram la start și toată energia mi se concentra pe viraje și încă nu îmi vine să cred că eu, EU, Andra Maria Costa, chiar am făcut așa ceva. Pentru că da, îmi place viteza, dar nu sunt chiar genul pentru raliu, iar acest lucru s-a văzut. Am ezitat, dar am tras tare. Am crezut că voi leșina de emoție, dar am mers mai departe, iar în toamnă plănuiesc să merg la Cluj pentru ultima etapă a Women Rally 2019. Abia aștept!

Plecarea festivă

Am făcut o introducere cât un status pe Facebook, dar povestea este mult mai lungă. Sâmbătă, 22 iunie, dimineața, la ora 9:30 eram în parcarea Modex din centrul Timișoarei. Aveam emoții, mașina pregătită și îmi așteptam copilotul. Adriana mi-a spus de la bun început că îmi va fi alături și nu puteam spera la cineva care să mă susțină mai tare.

Bineînțeles că nu doar mașina mea era pregătită, ci și mașinele celorlalte concurente. Una câte una, mai mici sau mai mari, și-au făcut apariția și, la ora exactă, s-au aliniat la start. Nu a fost ușor să organizezi atâtea femei, însă Laura Savu a făcut o treabă extraordinară și am pornit exact atunci când trebuia.

Până când nu mi-am auzit numele spus de prezentator, parcă tot nu îmi venea să cred că Women Rally 2019 chiar se întâmplă și că eu sunt parte din eveniment. Apoi, cu un chiuit și încurajare din partea Adrianei, am pornit spre Shopping City Timișoara, unde aveau loc cele două manșe de raliu.

Women Rally 2019

Probele

Am încercat să citesc road mapul, dar nu am avut nici o șansă. Noroc cu turele demonstrative și cu faptul că aveam numărul 23, deci 22 de concurente pe care să le analizez în prealabil. Așa am crezut că mă pregătesc pentru ceea ce urma să se întâmple pe circuit. Nici vorbă! Oricât de atentă am fost la fete, nu a avut nici o legătură cu ceea ce am trăit în mașină.

Adrenalina se adună pe măsură ce te apropii de start. Îți pui centura, cagula, casca și bagi în viteză. Încerci să fii atentă la ce spune prezentatorul, dar, de fapt, tot ce vezi este semaforul, numărătoarea inversă și culoarea verde în fața ochilor. În capul tău e blank! Nu știi exact ce se întâmplă. Și apare verde și pleci. Vrei să mergi tare, cât mai tare, dar circuitul este extrem de strâmt și nici nu apuci să accelerezi bine că vine prima întoarcere în ac de păr. Adriana te îndeamnă să mergi mai tare. Încerci să nu tai peste baloții ce marchează terenul. Vine o curbă de 90 de grade, apoi încă una, un nou ac de păr, cea mai lungă parte pe care poți accelera, dar care nu este chiar atât de dreaptă cum te-ai aștepta și o nouă curbă de 90 de grade din care speri să ieși cu bine și să nu dai peste prezentator sau peste tipul ce înregistra timpul. Și apoi vine proba propriu-zisă pentru că aceasta a fost doar recunoașterea.

Women Rally 2019

Women Rally 2019 Timișoara a avut două manșe. În prima dintre ele trebuia să străbatem circuitul de trei ori: prima oară ca recunoaștere, a doua și a treia oară pentru concursul propriu zis. A doua manșă presupunea doar străbaterea circuitului de două ori, dar a fost la fel sau poate mai intensă. Dacă în prima manșă singura mea preocupare era să termin circuitul fără să distrug mașina, în cea de-a doua aveam un scop mult mai precis: să scot un timp mai bun decât în prima manșă. Siguranța mașinii a trecut pe locul doi și, culmea, am realizat acest lucru doar după ce, ieșită de pe circuit, căutam un loc de parcare pentru mașină și îmi tremurau, efectiv, picioarele pe pedale. Mă mir, mă mir că am reușit să parchez fără nici o problemă.

Ce faci în timp ce aștepți?

Să știți că nu este tocmai ușor să îți aștepți rândul atunci când participi la un raliu. Norocul nostru cu sponsorii, care s-au ocupat să avem ce face. La standul Catena puteai să afli cum stai cu tensiunea. La standul Lacalut am primit sfaturi cu privire la igiena orală. Am primit produse pentru ingrijirea părului de la Parusan, dar și bunătăți pentru burtică, de la Alpin și de la Cofetăria Mimoza. Asta pe lângă goodie bagul foarte substanțial pe care îl primiserăm cu o seară în urmă.

Women Rally 2019

Deci ce faci în timp ce aștepți? Te bucuri de răsfăț și încerci, încerci să îți stăpânești emoțiile.

Cocktail party la Casa Auto Timișoara

Clasamentul final pentru Women Rally 2019 l-am aflat în cadrul unui eveniment cocktail absolut fantastic desfășurat la Casa Auto Timișoara sâmbă seara. Mi-a fost extrem de greu să decid cu ce să mă îmbrac. Evenimentul cocktail cere un anumit dresscode, dar eu voiam neapărat să port joben. A fost o nebunie :))), dar m-am descurcat :D.

Women Rally 2019

Dacă nu ați fost până acum la Casa Auto Timișoara, vreau să vă spun că locația este foarte frumoasă, iar mașinile și mai frumoase. Era un Mercedes AMG albastru parcat în fața Casei Auto la care efectiv mi-a rămas inima. Superbă mașină. Nici nu vreau să mă gândesc ce simți când conduci un asemenea vehicul.

Seara a fost superbă. Am povestit despre mașini. Am asistat la baia de mulțime a primarului Timișoarei, dar să nu vorbim despre el. Am avut parte de mâncare super bună de la Venue și de o șampanie și mai bună de la cramele Recaș. Și, surpriza serii, am avut parte de prezența lui Ștefan Popa Popas, care a făcut caricatura doritorilor, iar noi nu puteam rata momentul :D. A fost o seară extraordinară, care m-a adus mai aproape de femeile minunate de la Women Rally.

Am aflat și scorul. Din păcate nu am câștigat, dar nu am fost nici ultima. Mașina mea a fost în clasa a 3-a, unde am obținut locul 19 din 25 de concurente, iar la clasamentul general m-am situat pe locul 32 din 41 de concurente. Not too shaby, if I may say so myself :))).

Ce vine după această participare?

Ei bine, în primul rând clar mergem la Cluj în septembrie pentru ultima etapă a Women Rally 2019. Am spus asta de la bun început. Așa că vă îndemn și pe voi să vă înscrieți aici și ne vedem pe circuit. Din câte am înțeles, va fi mult mai spectaculos decât la Timișoara și abia aștept concursul. Sunt sigură că pentru Cluj organizatorii au pregătit ceva cu totul și cu totul deosebit și abia aștept să fac parte din acest eveniment minunat în continuare.

Nu știu dacă aveam așa un fler pentru adrenalină sau nu. Mi-a fost foarte teamă, dar momentele de genul acesta îmi amintesc că trebuie să îmi înfrunt de fiecare dată teama și să dau ce este mai bun din mine. Mai mult, doar testându-ți limitele, în condiții de siguranță totuși, îți dai seama din ce aluat ești tu făcut.

Acestea fiind spuse, mulțumesc Laura Savu pentru o experiență genială. Mulțumesc, Women Rally! Și ne vedem în trafic! Încă mai am stickerele pe mașină și ador să văd în trafic colegele mele de raliu. Parcă aș face parte dintr-un club super exclusivist :)).

Women Rally 2019

Untold 2018

3 thoughts on “Women Rally 2019 Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.